Τσαγκρώνης: “Για ηθικούς λόγους αρνηθήκαμε δελτίο στον Μισούνοφ”

Ο Μιχάλης Μισούνοφ αποφάσισε να επιστρέψει στα παρκέ στα 48 του χρόνια, φορώντας την φανέλα του Ηρακλή Καβάλας και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΕΟΚ όμως, αρνήθηκε να εκδώσει δελτίο στον παλιό παίκτη του Άρη, καθώς δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Ο Μισούνοφ είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του εκτοξευτήρες και ρουκέτα του γιουγκοσλάβικου στρατού. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από δύο χρόνια με περιοριστικούς όρους.

Η ΕΟΚ άναψε “κόκκινο”. Γιατί; Ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσαγκώνης μιλώντας στην εφημερίδα “δημοκρατία” εξήγησε τους λόγους της άρνησης: «Δεν τίθεται θέμα αν το επιτρέπει ή όχι ο κανονισμός για να αγωνιστεί ένα άτομο σε αυτή την μεγάλη ηλικία ή αν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Η Ομοσπονδία κινήθηκε από καθαρά ηθικούς λόγους στην απόφασή της. Ποιος θα ήθελε τα μικρά παιδιά του να αγωνίζονται υπό αυτές τις συνθήκες;

Σίγουρα πρέπει να εντάσσονται τα άτομα στο κοινωνικό σύνολο, άσχετα με τις περιπέτειες που είχαν, αλλά υπάρχουν και όρια και προϋποθέσεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπεράστηκαν…».

 

To Top