Τσαλδάρης: “Ο ρόλος του ηγέτη βγαίνει αυθόρμητα στο γήπεδο” (video)

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης επανέλαβε και λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση του Άρη πόσο χαρούμενος είναι που επέστρεψε στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε τρία χρόνια. “Ο Άρης είναι πάντα Άρης”, απάντησε όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα μπάσκετ.

Ο Έλληνας γκαρντ, που το πρωί είχε κάνει αποκλειστικές δηλώσεις στο PRESSARIS κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, εξέφρασε τα συναισθήματά του και πριν από την πρώτη προπόνηση. Αρχικά υποστήριξε πως “είμαι πολύ ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά και είμαι εδώ σήμερα. Είμαι γεμάτος διάθεση και όρεξη, όπως σε κάθε ξεκίνημα και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά ο Άρης είναι πάντα Άρης, ότι άλλο και να λέμε ο Άρης είναι Άρης”.

Ρωτήθηκε αν όλο αυτό το διάστημα που ήταν εκτός Άρη του έκανε κάτι εντύπωση από τους κίτρινους και απάντησε πως “δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο. Πάντα έβλεπα τα παιχνίδια, πάντα μιλούσα με παιδιά από την ομάδα. Ίσως δεν άρεσε όπως όλους ότι η ομάδα δεν πήηε καλά τα δύο τελευταία χρόνια…”.

Για το τι θα θεωρήσει ο ίδιος επιτυχία είπε ότι “δεν είμαι εγώ αυτός που θα θέσει τους στόχους της ομάδας. Οι στόχοι έχουν τεθεί και εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω το καλύτερο δυνατόν για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι”.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Τσαλδάρης θα αναλάβει εξαρχής ρόλο ηγέτη. Ο ίδιος απάντησε πως “ακούω και διαβάζω ότι ίσως κάποιοι περιμένουν να κάνω περισσότερο από όσα έχω κάνει στην καριέρα μου. Εγώ είμαι ο παίκτης που ήμουν πάντα, δεν θα κάνω κάτι άλλο εκτός από αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Το θέμα του ηγέτη, δεν πρόκειται να διεκδικήσω αυτόν τον ρόλο, όπως άλλωστε κάνει κάθε σοβαρός παίκτης. Ο ρόλος αυτός βγαίνει μέσα στο γήπεδο αυθόρμητα”.

Για το τι κάνουν οι Ιταλοί και έχουν καταφέρει να γεμίζουν τα γήπεδά τους, εν συγκρίσει με τον Άρη που δεν γεμίζει πλέον το Παλέ, ο Τσαλδάρης υπογράμμισε πως “ακολουθούν κανόνες μάρκετινγκ από το ΝΒΑ και την ισπανική λίγκα. Είναι καιρός να κινηθούμε και εμείς σαν ελληνικό πρωτάθλημα σε αυτό το πλαίσιο και να βρούμε τρόπο να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο μπάσκετ”.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Δημήτρη Τσαλδάρη:
{youtube}kikpPCa_Sak|640|360|1{/youtube}

To Top