ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τσιλιπάκος: “Ο Άρης ήταν η οικογένεια του Σομπρέρο…”

Ο Βασίλης Τσιλιπάκος στενός φίλος του θρυλικού “Σομπρέρο”, κατά κόσμο Νίκου Πασχαλίδη, μίλησε με αφορμή την απώλεια του…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την απώλεια του φίλου του:

Έχασα τον αδερφό μου και εκείνο που με διέλυσε είναι τα τόσα μηνύματα από τα αδέρφια του Άρη. Έγραφαν τόσα ωραία πράγματα και μπήκαν μέσα  στην καρδιά μου. Ήθελα να κλαίω. Και κυρίως από νέα παιδιά. Από την συγκίνηση δεν ξέρω πως να μιλήσω.  Ο κόσμος κρατάει τον Άρη.

-Για την ιστορία του Νίκου Πασχαλίδη:

Ο Νίκος Πασχαλίδης ήρθε από τα Γιάννενα από ορφανοτροφείο. Τον πήρα κοντά μου και του έμαθα για τον Άρη. Σαν αδέρφια ήμασταν ακόμη μας μπερδεύουν. Τον έπαιρνα μαζί μου στη θύρα 1. Με έβλεπε με το σομπρέρο που οργάνωνα τον κόσμο. Κοντά στο 80 του πρότεινα να ντυθεί και αυτό με το σομπρέρο και να είναι στο μπάσκετ. Μπήκε δυναμικά στο γήπεδο. Το αισθανόταν αυτό. Ο Άρης ήταν οικογένεια του. Σκεπαζόταν με κιτρινόμαυρα του Άρη. Μου είχε κάνει και εμένα δώρο ένα σκέπασμα. Όλοι τον έμαθαν και τον είχαν βγάλει και σε εκείνο το περιοδικό το Γερμανικό. Η στολή του είναι στο μουσείο του Άρη. Έχει βάλει και πολλές φωτογραφίες στο μουσείο.

-Για το πως «έφυγε» από τη ζωή:

Τον έπαιρνα τηλέφωνο και έβλεπα ότι δεν απαντάει και νόμιζα ότι θα είναι σε κανέναν πνευμονολόγο. Είχε θέμα με την υγεία του και με την καρδιά του.

-Για το αν έχει κάποιον δικό του άνθρωπο:

Εγώ με την αστυνομία τον βρήκαμε στο σπίτι του σπάσαμε την πόρτα και μπήκαμε μέσα. Δεν έχει κανέναν δικό του άνθρωπο. Θα το θεωρούσα υποχρέωση της ΚΑΕ να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του. Πολλές φορές πλήρωνε το εισιτήριο για να μπει μέσα. Δεν πληρωνόταν από την ΚΑΕ. Σκεφτόμαστε για την κηδεία του με κάποιον φίλο να βάλουμε μερικά λεφτά και να τον θάψουμε. Δεν θέλουμε να πάει στα αζήτητα. Επειδή έχει σφραγιστεί το διαμέρισμα δεν ξέρω αν μπορούμε να πάρουμε κάποια πράγματα από μέσα. Θέλω πάλι να ευχαριστήσω τα χιλιάδες Αρειανά που μου στάθηκαν με τα μηνύματα τους.

To Top