Τσιτσιπάς: “Η ανθρώπινη ισότητα είναι θρησκεία για μένα”

O Στέφανος Τσιτσιπάς υποστήριξε ότι θέλει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το ρατσισμό, αποκάλυψε ποιον αγώνα θα ήθελε να ξαναπαίξει και εξήγησε γιατί ζηλεύει τον… Deadpool. Αναλυτικά οι απαντήσεις του κορυφαίου Έλληνα τενίστα για:

Το ρατσισμό: “Η ανθρώπινη ισότητα είναι θρησκεία για μένα. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο ανεξάρτητα από το χρώμα του, τη θρησκεία του ή την εθνικότητα του”.

Το ποιον αγώνα θα έπαιζε ξανά: Ένα από τα παιχνίδια που θα ήθελα να επαναλάβω είναι ο τελικός κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ στο Τορόντο πριν δυο χρόνια. Ηττήθηκα στα δυο σετ τότε αλλά πιστεύω πως θα ήμουν παρά πολύ κοντά αν έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά. Είναι σίγουρα ένας αγώνας που έμαθα παρά πολλά και θα ήθελα να γυρίσω για να κάνω μερικά πράγματα διαφορετικά και με μεγαλύτερη Σοφία και απλότητα”.

Το πιο τρελό του όνειρο: “Σίγουρα τα πιο τρέλα μου όνειρα παραμένουν στο χώρο του αθλητισμού και στο τένις. Θα ήθελα να με θυμούνται σαν κάποιον που έδωσε έμπνευση να ασχοληθούν άνθρωποι με το άθλημα, να δείχνω μια θετική πλευρά του αθλητισμού για παιδιά, ώστε να ασχοληθούν με το τένις ανεξάρτητα που βρίσκονται στον κόσμο ή από ποια χώρα κατάγονται. Θέλω να δώσω κουράγιο στον κόσμο και να προσφέρω θέαμα, να είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση και να… κατακτήσω τον κόσμο!”

Τον αγαπημένο του ήρωα: “Θα ήθελα να έχω το χιούμορ του Deadpool, θα κατάφερνα πολλά με αυτό. Επίσης έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση!”.

Το σενάριο της ζωής του εάν ήταν ταινία: “Θα είχε να κάνει με έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν με όνειρα, τα οποία θέλει να πραγματοποιήσει, δείχνει μια αυθεντική πλευρά της ζωής στην οποία πρέπει να ξεπεράσεις παρά πολλές δυσκολίες, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου ουσιαστικά και να… γίνεις κυρίαρχος του κόσμου”.

Την περιγραφή του εαυτού του με μία λέξη: “Πιστός!”

To Top