Τσιτσιπάς: «Με εμπνέει πολύ ο Αλκαράθ, μου θυμίζει εμένα τον πρώτο καιρό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον Κάρλος Αλκαράθ, μετά την τρελή πορεία του Ισπανού στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χαρακτήρισε τον 19χρονο πηγή έμπνευσης και σχολίασε πως του θυμίζει τον εαυτό του στην αρχή της καριέρας του.

«Κάποιοι μεγαλύτεροι θα το πάρουν πολύ προσωπικά, θα τους ενισχύσει τον εγωισμό, θα λέγαμε. Αλλά βλέπεις ότι είναι πολύ πεινασμένος. Παίζει με φρασκάδα και όρεξη, σαν να μην έχει τίποτα να χάσει. Μου θυμίζει τον εαυτό μου τον πρώτο καιρό που συμμετείχα στο Tour. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Έπαιζα χωρίς έγνοιες, με ανοιχτό μυαλό. Χαίρομαι να τον βλέπω.

Φυσικά, αυτό έρχεται με μια μεγάλη ευθύνη και πρέπει να μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Δεν βλέπω γιατί όχι. Με αυτόν στις κληρώσεις, ενισχύεται το line up. Θα πρέπει, σίγουρα, να δουλέψω πιο σκληρά για να πάρω τα αποτελέσματα που θέλω».

Όσο για τη συμμετοχή του στο Mastets της Ρώμης, που ξεκινάει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε: «Νιώθω καλά. Στη Μαδρίτη έπρεπε να αντιμετωπίσω ξανά ένα πρόβλημα στο γόνατο, ίσως εξαιτίας αυτού του τύπου χώματος. Τώρα επιστρέφουμε στην επιφάνεια της θάλασσας, που ξέρω ότι με διευκολύνει. Δεν παραπονιέμαι. Ανάμεσα στη Ρώμη και το Μόντε Κάρλο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις συνθήκες παιχνιδιού. Δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να κερδίσω το τουρνουά και ανυπομονώ».

To Top