Τσιόδρας για περιοριστικά μέτρα: «Είμαστε στο τέλος της αρχής, ελπιδοφόρο φάρμακο από Κίνα»

«Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό τα δεδομένα, εξαρτάται από εμάς το αν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν παραπάνω μέτρα. Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν θέλω να δω στην πατρίδα μου να απογοητευτούν επειδή κάποιοι είπαν μέσα τους ότι τέλειωσε», επεσήμανε.

«Αν εφησυχάσουμε, θα μας διαλύσει γρήγορα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», είπε και συνέχισε: «Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε: «H πρόθεση είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που υπάρχουν. Αν εφαρμοστούν σωστά δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσουμε επιπλέον μέτρα. Ο στόχος είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις κινήσεις μας, να παραμείνουμε στο σπίτι. Είναι αυτό που θα μας βγάλει από αυτή τη μάχη, το μόνο μέσο που θα μπορέσει να σώσει τις ζωές των αγαπημένων μας. Τα ήδη αυστηρά μέτρα να τα εφαρμόσουμε με συνέπεια».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την δοκιμής ενός φαρμάκου κατά του κορονοϊού στην Κίνα, το οποίο φαίνεται να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό σε σχέση με τα άλλα. 

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ότι στην Κίνα γίνεται ήδη δοκιμή ενός πολύ ελπιδοφόρου νέου φαρμάκου.

Όπως είπε βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά φαίνεται να δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ότι τα προηγούμενα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα προειδοποίησε, ότι επιστημονικά πειράματα απαιτούν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να προστατευθούν οι ασθενείς από τυχόν παρενέργειες

To Top