Τσιώλης στη Nova: “Ερωτηματικό για μένα, το τι έφταιξε…”

Δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι έκανε μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας για τους λόγους της αποχώρησής του, αλλά και κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων οκτώ μηνών.

Αρχικά είπε για την απόφαση που έλαβε: «Μετά από συζήτηση που είχαμε με τη διοίκηση αποφασίσαμε για το καλό του Άρη κι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση έπρεπε να δώσουμε ένα τέλος. Θέλω ωστόσο να πω, όπως δήλωσα και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έκανε ο πρόεδρος και η διοίκηση την τιμή να είμαι εγώ ο προπονητής του Άρη, αυτής της μεγάλης ομάδας για οκτώ μήνες».

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε με τα καλύτερα αποτελέσματα, με τις καλύτερες συνθήκες κι ο κόσμος ήταν χαρούμενος. Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επιτέλους τους στόχους του Άρη, αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Οι τελευταίες αγωνιστικές και τα άσχημα αυτά αποτελέσματα μας οδηγήσανε στη λύση του συμβολαίου. Θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι εκεί ο κόσμος του Άρη. Κι όπως είπα ελπίζω κάποια στιγμή να ξανανταμώσουμε και να πετύχουμε αυτά που δεν καταφέραμε τώρα».

Όσον αφορά το τι έφταιξε και δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενε, τόνισε: «Είναι ένα ερωτηματικό για μένα και τους συνεργάτες μου. Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχαμε κατά 90% την ομάδα που τελείωσε την περυσινή περίοδο. Κάποιες δικαιολογίες είναι οι διακοπές, η μεγάλη προετοιμασία και οι συγκυρίες κι αυτές οι άτυχες στιγμές, γιατί στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και ρέντα και δυστυχώς εμείς δεν είχαμε. Παίξανε ρόλο και οι αποφάσεις των διαιτητών, δύο καταφανέστατα πέναλτι που δε μας δόθηκαν. Φταίω κι εγώ σαν προπονητής, η ομάδα δεν ήταν στην κατάσταση που έπρεπε. Κατά περίεργο τρόπο ήταν έτσι το πλάνο και το πρόγραμμα μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες για τη συνεργασία που είχαμε. Έχουν δυνατότητες μεγάλες κι εγώ αποφάσισα να φύγω μπας κι αλλάξει η ψυχολογία τους».

Για την πικρία του, λόγω της κατάληξης της συνεργασίας του με τον Άρη, επισήμανε: «Η διοίκηση κι ο κόσμος δεν έκρυψαν ποτέ την εκτίμηση που μου είχαν. Πραγματικά εισπράττω ακόμα και σήμερα πολύ μεγάλη εκτίμηση. Έπρεπε να δούμε τι είναι καλύτερο για τον Άρη κι έτσι αποφασίσθηκε η λύση. Υπάρχει πικρία διότι έκανα όνειρα για τον Άρη, ήταν η πρώτη φορά που εργάσθηκα σε μία μεγάλη ομάδα στην καριέρα μου, ένας τόσο μεγάλος σύλλογος που με εμπιστεύτηκε κι έδωσα πολύ μεγάλο αγώνα στη ζωή μου ώστε να φτάσω να είμαι προπονητής του Άρη. Είχα την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου, κάτι το οποίο είναι μεγάλο εργαλείο για έναν προπονητή και με λυπεί ότι δεν τους απέδειξα πως δικαίως με πιστέψανε».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την επόμενη μέρα του, προσθέτοντας: «Συγκέντρωση και ξεκούραση. Θα αναλύσω τα πράγματα και θα αποβάλω όλη αυτήν την πίεση κι από την άλλη βδομάδα θα αρχίσω να σκέφτομαι την επόμενη μέρα διότι είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να βλέπουμε και το αύριο».

Τέλος, κι όσον αφορά τα σενάρια για Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα, σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Νιώθω ότι μέχρι το Σάββατο που η ομάδα μας έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα παίξω και θα είμαι με τους παίκτες και το νέο προπονητή που θα έρθει, στον οποίο εύχομαι εκ των προτέρων καλή επιτυχία».

To Top