Τσομίδης: “Δεν τα λέει καλά ο Παναγόπουλος για το άρθρο 99”

Για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ίδιο και ακόμη τρία πρώην μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης, αλλά και την υπόθεση υπαγωγής της “κιτρινόμαυρης” εταιρίας στο άρθρο 99, τοποθετήθηκε ο Στάθης Τσομίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το αν ο Άρης έχει πρόβλημα με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, μετά τα όσα ανέφερε ο νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος (άρθρο 35 του ΚΑΠ περί κυρώσεων σε περίπτωση προσφυγής σε πολιτικά δικαστήρια) ο κ. Τσομίδης είπε:

«Προσκομίσαμε στο δικαστήριο ιδιωτική γνωμάτευση καθηγητή Πανεπιστημίου, γνώστη του πτωχευτικού, αλλά και του αθλητικού νόμου, που δικαιώνει τη θέση του Άρη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην τοποθετούμεθα σε υποτιθέμενες θέσεις. Αν μας ανατεθεί να απαντήσουμε, θα απαντήσουμε. Νομικά υπάρχει αντίλογος. Θεωρώ ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο συνάδελφός μου, υπάρχει άλλη άποψη που ισχυροποιεί τη θέση του Άρη και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για την υπάρχουσα κατάσταση στα διοικητικά, αλλά και το ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρξει από επενδυτή:

«Όταν έχει γίνει τόσος θόρυβος με κάποια χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ και ο ελέγχων είναι και ελεγχόμενος υπάρχει θέμα ηθικό, δε θέλω να πω κάτι περισσότερο. Πρέπει να γίνει γενική συνέλευση, να ενημερωθεί ο κόσμος, να μάθει τι έκανε ο Ψηφίδης και μετά να αποφασίσει. Ενδιαφέρον υπάρχει, πρέπει να υπάρχει αποδοχή του πλάνου βιωσιμότητας, διότι δεν μπορεί να υπάρχει ανακολουθία και δεύτερον πρέπει να τηρηθεί η απόφαση για αύξηση του κεφαλαίου 5 εκατομμυρίων.

Οι καταγεγραμμένες ανάγκες της ΠΑΕ για τα επόμενα χρόνια είναι συγκεκριμένες και η χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ και τους άλλους φορείς είναι φθίνουσα, πρέπει να υπάρχει ρευστότητα. Εμείς πετύχαμε όλη τη σεζόν να μην έχει η ΠΑΕ Άρης κατασχέσεις και αυτό επετεύχθη με την προσωρινή διαταγή. Το όποιο ενδιαφέρον πρέπει να συνοδεύεται από πραγματική επένδυση. Κανένας επενδυτής δε θα πετάξει χρήματα αν δεν ξέρει τα χρήματα που οφείλονται».

Για την προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99 τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι δεσμεύεται ο κ. Σκόρδας να ακολουθήσει αυτή τη λύση, αλλά πρέπει να πει πιο πλάνο θα έχει, διότι η ΠΑΕ τον Σεπτέμβριο μπορεί να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Αν έρθει κάποιος και πει ότι βάζω δύο εκατομμύρια και βλέπουμε, είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Άρης πρέπει να δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα για τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Αν μπορώ να υπερηφανευτώ για κάτι είναι για το πλάνο βιωσιμότητας. Ας έρθει να πει ότι δεν είναι καλό αυτό το πλάνο και να προτείνει κάτι άλλο».

Για την αγωνιστική σωτηρία του Άρη:

«Έπαιξαν οι παίκτες και κέρδισαν και είναι προς τιμήν τους. Δε θεωρώ ότι οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να βοηθήσει για να κερδηθεί ένα αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι οι αγώνες παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Φτάσαμε βέβαια στο χείλος του γκρεμού για να το πετύχουμε».

Τέλος, για το εξώδικο που εστάλη σε μέλη της Κοινωνίας πριν από τη δίκη για ορισμό προσωρινής διοίκησης:

«Στείλαμε εξώδικο για να μάθουμε αν τα υπογράφοντα μέλη που αυτοπροτάθηκαν για την προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ήταν τακτοποιημένα οικονομικά. Το κάναμε διότι δεν μπορούσε κάποιος να μας απαντήσει επίσημα από την Κοινωνία. Δεν υπήρξε επίσημη απάντηση, αλλά γραπτό μήνυμα στο κινητό από τη Λέσχη ότι είναι τακτοποιημένοι».

To Top