Τσομίδης: “Ο Άρης δεν θα αποσυρθεί από το άρθρο 99”!

Το μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας που χειρίζεται την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, Στάθης Τσομίδης, μίλησε για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, τον Κάκο και για το άρθρο 99.

Αναλυτικά στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Παρακολούθησα τον αγώνα και μπορώ να πω ότι δεν αισθάνομαι καθόλου καλά, γιατί ο κ. Κάκος, τον οποίο σέβομαι δυναμίτισε τον αγώνα. Συγκεκριμένα η απόφασή του να βγάλει κάρτα τον ποδοσφαιριστή που σήκωσε την φανέλα όταν σκόραρε, σύμφωνα με τον κανονισμό είναι ορθότατη. Από εκεί και πέρα όμως γνωρίζουμε ότι οι νόμοι και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κανονισμούς, έχουν την ελαστικότητα όχι να μην εφαρμόζονται, αλλά να μην φτάνουν σε αντίθετα αποτελέσματα. Επίσης μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σε συγκεκριμένες φάσεις, ο καλύτερος διαιτητής που διαθέτει η χώρα μας, αρκέστηκε στο να πάρει την γνώμη του βοηθού του, ενώ εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να αποφασίσει μόνος του.»

Για το γεγονός ότι ο Κάκος τίθεται σε διαθεσιμότητα πληρώνοντας στην ουσία τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αγκάνθο:

«Δεν πρόκειται να κάνω γενικότερη τοποθέτηση για το πώς συμπεριφέρεται η διαιτησία κόντρα στον Άρη, καθώς δεν είναι αρμοδιότητά μου. Το μόνο που θέλω να τονίσω, είναι ότι ορισμένα πράγματα σε πολιτικό και νομικό επίπεδο αρχίζουν να αλλάζουν. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό απʼ όλους τους υπόλοιπους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πως οι νόμοι στην Ελλάδα θέλουμε δε θέλουμε θα εφαρμοστούν και όσοι δεν το αντιληφθούν γρήγορα θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Εγώ στη δική μου ζωή έχω μάθει, και προσπαθώ να εφαρμόσω πάντοτε, ότι δεν μπορεί ορισμένα πράγματα να γίνονται εις βάρος κάποιων ιδιαιτεροτήτων ή συμφερόντων. Ορισμένη άνθρωποι λοιπόν λόγω της θέσης τους και της αρμοδιότητάς τους πρέπει να «οσφρίζονται» το τι ακριβώς συμβαίνει, διαφορετικά θα έχουμε εξαμβλώματα όπως αυτό στον αγώνα με την ΑΕΚ.»

Για τον αν επηρεάζεται από το γεγονός ότι η ΠΑΕ Λάρισα αποσύρθηκε από το άρθρο 99: «Μας επηρεάζει θετικότατα γιατί ο Άρης δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να αποσύρει την αίτηση του 99, ούτε πρόκειται να φοβηθεί για καμία των περιπτώσεων από οποιαδήποτε απειλή. Εμείς θα εφαρμόσουμε το άρθρο 99 αν έχουμε τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις και αυτό θα το κρίνει μόνο το Πολιτικό Δικαστήριο και κανείς άλλος. Όσον αφορά αυτούς που νομίζουν ότι με οποιονδήποτε τρόπο έμμεσο ή άμεσο μπορεί να μας οδηγήσει σε διαφορετική επιλογή, η απάντησή μας είναι ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πτωχεύσουμε, και όποιος πάρει αυτή την ευθύνη θα την έχει για όλη του την ζωή.»

To Top