Τσομίδης: “Ο Άρης θα έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στις επόμενες 48 ώρες”

Την πεποίθησή του ότι ο η ΠΑΕ Άρης θα έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέσα στο επόμενο 48ωρο εξέφρασε δημόσια ο Στάθης Τσομίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και ένας εκ των νομικών που ασχολούνται ενεργά με την υπόθεση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99.

Οι δηλώσεις του κ. Τσομίδη στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την προετοιμασία που γίνεται ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος μέχρι την Παρασκευής που είναι η μέρα της απόφασης της υπαγωγής στο άρθρο 99: «Όπως έχω πει και άλλες φορές, γίνετε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους και εξωτερικών συνεργατών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για να μπορέσουμε να υποβάλουμε την Παρασκευή έναν πλήρη φάκελο ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση του Άρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Αυτή τη στιγμή κατά 70% έχουμε τελειοποιήσει τις υποθέσεις που απαιτεί ο νόμος και ελπίζουμε να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι ενώπιον του δικαστηρίου».

Για τη συναίνεση των ποδοσφαιριστών, πρώην παραγόντων που έχουν καρτέλες στην ΠΑΕ και τους ποδοσφαιριστές που έχουν προσφύγει: «Αυτήν τη στιγμή αντιπροσωπία της ΠΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με όλους αυτούς και εδώ και στην Αθήνα και έχω τη βεβαιότητα ότι την Παρασκευή θα υπάρχουν παρεμβάσεις πάρα πολλές υπέρ της υπαγωγής του Άρη και από εργαζόμενους, ποδοσφαιριστές, πρώην ποδοσφαιριστές και πιστωτές. Η προσπάθεια αυτή δεν ξεκίνησε τώρα, τώρα κορυφώνεται».

Για την παρέμβαση των ποδοσφαιριστών υπέρ της υπαγωγής στο άρθρο 99: «Σας λέω δημόσια ότι οι νυν εργαζόμενοι ποδοσφαιριστές και οι διοικητικοί υπάλληλοι θέλουν πρόθυμα να κάνουν παρέμβαση υπέρ του Άρη. Δε θα θιχτούν στις πραγματικές οικονομικές απαιτήσεις τους. Μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας έγινε μια συνάντηση και συμφωνήσαμε ότι αυτό που λέει η διοίκηση το εννοεί και φυσικά υπάρχουν οι ανάλογες δεσμεύσεις μας.

Υπάρχει καλό κλίμα συνεργασίας και με τους ποδοσφαιριστές και με τους διοικητικούς εργαζομένους και πιστεύω ότι θα γίνει παρέμβαση υπέρ της υπαγωγής στο άρθρο 99. Αυτό που έχει σημασία και μετράει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που αμφισβητήθηκε, ότι η σοβαρή προσπάθεια της υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης είναι η μόνη διέξοδος, όχι μόνο για τον Άρη αλλά για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για να εξυγιανθεί και να γίνει βιώσιμο το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν πίστη και άλλοι και γι αυτό θα παρέμβουν υπέρ μας».

Για την αγορά του ΑΦΜ άλλης ομάδα που ακούστηκε από τον κ. Ματθαίου: «Τον κ. Ματθαίου τον σέβομαι και τον εκτιμώ για την πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα. Σε ορισμένα πράγματα πρέπει όμως να είναι ακάθεκτοι. Δεν υπάρχει καμία σκέψη σε αυτή τη διοίκηση, ούτε στις διοικήσεις της κοινωνίας για κάτι τέτοιο, καμία. Δεν έχει κανένας μας ούτε πρόθεση αλλά ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού του να σκέφτεται κάτι τέτοιο. Ο μοναδικός νόμιμος τρόπος όμως είναι το άρθρο 99, μοναδικός τρόπος να τακτοποιηθούν τα οικονομικά».

Για αντίθεση της ΕΠΟ για την υπαγωγή στο άρθρο 99: «Θα εκπλαγείτε την Παρασκευή όταν θα ακούσετε την επίσημη απάντηση της ΠΑΕ. Όλα όσα λέγονται και αποδίδονται σε ΕΠΟ, νομικούς συμβούλους, σωματείο αμειβομένων ποδοσφαιριστών, να ξέρετε ότι όλοι πρέπει να κινούμαστε στα όρια της νομιμότητας. Επειδή όλοι θέλουν τη νομιμότητα κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουν θέσεις και αυτό θα είναι καλό για όλους».

Για το αν καταφέρει η ομάδα να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα: «Η ΠΑΕ Άρης θα έχει και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στις επόμενες 48 ώρες. Αυτό περί προσωρινής φορολογικής ενημερότητας δεν υπάρχει σαν πιστοποιητικό. Μπορώ να δεσμευτώ ότι ο Άρης θα έχει και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα τις επόμενες 48 ώρες, αυτό που απαιτεί ο νόμος για να προχωρήσει και για μεταγραφές και για στην υπαγωγή στο άρθρο 99».

Για τις οφειλές στο ΙΚΑ: «Συνεχίζονται οι προσπαθείς, σήμερα είχαμε καλή εξέλιξη καθώς υπήρξαν τέσσερις κατηγορούμενοι από προηγούμενες διοικήσεις για χρέη στο ΙΚΑ. Αναβλήθηκε η υπόθεση για τις 22 Μαΐου με το σκεπτικό ότι η ΠΑΕ κάνει την προσπάθεια για την υπαγωγή στο 99. Δέχτηκε το δικαστήριο ότι πρέπει να αναβληθεί για κρίσιμους λόγους και να ξανασυζητηθεί το θέμα τον Μάιο».

To Top