Χριστοφορίδης: “Την Παρασκευή δίνουμε τη μητέρα των μαχών!”

Μητέρα των μαχών χαρακτήρισε ο Σπύρος Χριστοφορίδης, εκ των νομικών που ασχολούνται με την υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99, το δικαστήριο της Παρασκευής, όπου και θα αποφασιστεί αν θα υπαχθεί ή όχι η εταιρεία στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

Οι δηλώσεις του κ. Χριστοφορίδη στο “novasports.gr”:

-Η κρίσιμη ημερομηνία της 11ης Ιανουαρίου πλησιάζει. Είναι έτοιμη η ΠΑΕ Αρης, ώστε να δώσει τη μάχη στο δικαστήριο για την υπαγωγή της στο άρθρο 99;

« Φτάσαμε στη μητέρα των μαχών! Κρίσιμες ημέρες ήταν και η 21η Σεπτεμβρίου, ημέρα συζήτησης της προσωρινής διαταγής με την οποία έπαυσε κάθε μέτρο εκτέλεσης και κάθε απόφαση διαιτητικού οργάνου, ενώ μάχη δόθηκε και την ημέρα της αναβολής, λόγω της αποχής των δικαστών, όμως η προσωρινή διαταγή διατηρήθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στην Παρασκευή, ελπίζοντας ότι με τις συμφωνίες που έχουμε επιτύχει με παράγοντες οι οποίοι έχουν συναινέσει στη μετοχοποίηση των όποιων απαιτήσεών τους και με αυτές που επιδιώκουμε με ποδοσφαιριστές συν την όποια διαδικασία έχει ξεκινήσει διαπραγμάτευσης με το δημόσιο, θα έχουμε αποτέλεσμα. Θέλουμε να διακανονίσουμε την οφειλή μας στο δημόσιο σε 90 δόσεις και στο ΙΚΑ σε 60 δόσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας, θα γίνουν και κάποιες συναντήσεις με ποδοσφαιριστές, προκειμένου να επιτύχουμε κάποιους διακανονισμούς, πριν καν ανοίξει η διαδικασία. Δίνουμε τις μάχες μας στα αρμόδια υπουργεία, όχι χαριστικά, αλλά όπως προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον, όπως φαίνεται θα είναι μαζί μας μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στην ΠΑΕ και διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία».

-Μεταξύ των εργαζομένων, είναι και οι νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας;

« Αισιοδοξώ ότι θα είναι και οι νυν ποδοσφαιριστές. Εχει γίνει μια κεντρική ομιλία, έχουν γίνει κάποιες επαφές μαζί τους και αισιοδοξούμε ότι θα είναι στο μέρος μας και αυτοί. Διευκρινίζω: Δεν θα ”κουρέψουμε” τους παίκτες, απλά τους ζητούμε να παρέμβουν υπέρ της ΠΑΕ. Διότι μια δική τους, τέτοιου είδους παρέμβαση, χωρίς να είναι επιζήμια για τα συμφέροντά τους, θα είναι πολύ σημαντική στο δικαστήριο».

-Σε τι ποσοστό έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές;

« Θα μου επιτρέψετε να μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω, αφού ανοίξει η διαδικασία, μετά τη δικάσιμο της 11ης Ιανουαρίου, είναι να επιτύχουμε τη ρύθμιση σε δημόσιο και ΙΚΑ σε 90 και 60 δόσεις αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο ποσοστό που απομένει για να πετύχουμε το πολυπόθητο 60%, θεωρώ πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα συμπληρωθεί. Ο κύριος στόχος είναι το ΙΚΑ και το δημόσιο. Σε αυτούς τους τομείς επικεντρώνουμε».

-Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την 9η Νοεμβρίου;

« Εχουμε πετύχει κάποιες συμφωνίες, τις οποίες και θα παρουσιάσουμε στο δικαστήριο».

-Το ρωτώ, διότι και τότε η ΠΑΕ δήλωνε έτοιμη, όπως και τώρα. Πότε, λοιπόν, ήταν πιο έτοιμη;

« Ομολογώ, σήμερα! Δεν ξέρω αν θα θεωρηθεί υποκειμενικό ή όχι, αλλά θεωρώ πως με την καινούρια διοίκηση τα πράγματα τρέχουν πιο γρήγορα. Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Τα πράγματα που εμείς ζητάμε, βλέπω ότι διεκπεραιώνονται καλύτερα και γρηγορότερα».

-Εάν καταφέρει η ΠΑΕ Αρης και υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα, έλυσε τα προβλήματά της;

«Όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το άρθρο 99 είναι μια ασπίδα προστασίας. Δηλαδή, στερεί από οποιονδήποτε τρίτο που έχει απόφαση κατά του Αρη, να προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση. Και μιλώ για τα περιουσιακά στοιχεία, είτε είναι το Ρύσιο, είτε τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε ο ΟΠΑΠ, είτε οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση ρυθμίζει το υφιστάμενο χρέος, έτσι ώστε για οποιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή, ακόμα και για το νυν σχήμα, εάν συνεχίσει, να είναι γνωστό το χρέος και να μην έρχονται οι κατραπακιές η μία μετά την άλλη. Δηλαδή, να γνωρίζει τι χρήματα θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να λειτουργεί. Συνεπώς, το άρθρο 99 δεν είναι πανάκεια, είναι όμως ένα καλό φάρμακο».

-Εφόσον ανοίξει η διαδικασία, η τελική απόφαση πότε αναμένεται;

«Θα μας δοθεί προθεσμία τριών μηνών, η οποία ενδεχομένως μπορεί να παραταθεί για έναν μήνα ακόμη. Μέσα σε αυτό το διάστημα, πρέπει να προσκομίσουμε έγγραφες συμφωνίες με το 60% των πιστωτών, στο οποίο ξαναλέω συμπεριλαμβάνεται και το δημόσιο και το ΙΚΑ».

-Με απλά λόγια, εφόσον ανοίξει η διαδικασία, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο Αρης δεν θα έχει πρόβλημα…

«Ακριβώς».

-Μία ευχή, ενόψει της Παρασκευής, νομίζω πως είναι απαραίτητη!

«Να είμαστε όλοι στις επάλξεις!».

 

To Top