Τσομίδης: “Όχι απλή αισιοδοξία, αλλά πίστη ότι ο Άρης θα μπει στο άρθρο 99”

Ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής ομάδας που διαχειρίζεται την υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 επεσήμανε για άλλη μια φορά δημόσια πως δεν υπάρχει απλά αισιοδοξία, υπάρχει πίστη ότι τελικώς θα γίνει αποδεκτό το αίτημα των κίτρινων από το δικαστήριο και υπογράμμισε πως οι παίκτες που έχουν λαμβάνειν δεν χάνουν τα δεδουλευμένα τους.

Ο κ. Τσομίδης σε δηλώσεις του στο “Αθλητικό Μετρόπολις” υπογράμμισε πως “δεν είναι απλή αισιοδοξία, αλλά πίστη ότι ο Άρης θα εισαχθεί στο άρθρο 99. Να αποκαλύψουμε τα έγραφα που στέλνει το κράτος στην ΠΑΕ είναι ανέφικτο. Υπάρχει μια συνεχής αλληλογραφία, όχι μόνο με το ελληνικό δημόσιο αλλά με όλους τους πιστωτές, αυτό είναι δεδομένο. Η διαδικασία τρέχει κανονικά μέχρι το δικαστήριο και πιστεύουμε θα πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ΠΑΕ Άρης”.

Ρωτήθηκε αν οι ποδοσφαιριστές στους οποίους υπάρχουν οφειλές, θα χάσουν τα χρήματά τους και απάντησε: “Δεν είπε κανείς ότι θα χάσουν τα δεδουλευμένα οι παίκτες. Αυτά που λενε κάποιοι και δεν ξέρω που τα στηρίζουν. Πολλές εκκρεμότητες έχουν να κάνουν με μη ληγμένα συμβόλαια και με αποχωρήσεις. Άρα δεν έχουμε να κάνουμε με δεδουλευμένα αλλά με ρήτρες. Υπάρχουν κάποιοι που τους οφείλονται και τα δεδουλευμένα. Για την άποψη που υποστηρίζουν θα πω πως υπάρχει και η αντίθετη, η οποία είναι στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και όχι απλά του ελληνικού. Εμείς δεν μπορούμε να αναλύουμε επιχειρήματα. Αυτό που λέγεται πως θα χάσουν δεδουλευμένα είναι λάθος. Ο καθένας που θα έρθει στη διαδικασία του 99 θα βγει κερδισμένος σε σχέση με το αν πτωχεύσει η ΑΕ. Αυτό που λενε ότι θα χαθούνε δεδουλευμένα είναι λάθος. Όταν έχουμε να κρίνουμε συμβόλαια δεν μπορούμε να τα κρίνουμε χωρίς να έχουμε συμβόλαιο. Όταν υπάρχουν ρήτρες δεν είναι δεδουλευμένα. Τι θα συνέφερε αυτούς που έχουνε δεδουλευμένα. Να μην πάρουν καθόλου χρήματα εάν πτωχεύσει η ΠΑΕ ή να πάρουν ένα μεγάλο ποσό από τα δεδουλευμένα τους;”.

 

To Top