Τσομπανίδης: “Το σχέδιο μας για τα 100 χρόνια, το προπονητικό κέντρο και την προστασία στον Αρη”

Ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Λάμπρο Σκόρδα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί τον βασικό άξονα της προεκλογικής καμπάνιας του σχήματος, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το κλίμα που επικρατούσε στην γενική συνέλευση της περασμένης Δευτέρας, η οποία αποτέλεσε την πρώτη του εμπειρία στα κοινά του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Αθλητικά Νέα των συντακτών”:

Αναφορικά με το όραμα του αθλητικού κέντρου, ο κ. Τσομπανίδης επεσήμανε: «Εξετάζουμε τους χώρους που είναι διαθέσιμοι. Υπάρχουν δύο χώροι στον δήμο Λαγκαδά και ένας στον δήμο Βασιλικών, αλλά επικεντρωνόμαστε κυρίως στους δύο πρώτους. Θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να προσφέρουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ΠΑΕ. Λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μου, έχω αναπτύξει μια άλλη σχέση με τους φορείς του δήμου Λαγκαδά, οι οποίοι με εμπιστεύονται».

Πως είναι δυνατόν να συζητάμε για κατασκευή προπονητικού κέντρου, τη στιγμή που ο Άρης έχει τόσες ανοιχτές «τρύπες»; Η απάντηση έρχεται ως εξής: «Πιστεύω σ’ αυτό το σχέδιο και θεωρώ ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αν το βάλουμε ως στόχο, θα το κάνουμε. Αν το συγκεκριμένο έργο κοστίζει 5 δραχμές, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε καταβάλλοντας 2,5 δραχμές. Δραστηριοποιούμαι στον κατασκευαστικό τομέα πολλά χρόνια και έχω ανθρώπους που θα με βοηθήσουν».

 Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα που έχει στο μυαλό του, ο κ. Τσομπανίδης σημείωσε: «Πρέπει να γίνει μελέτη. Επιθυμία μας είναι να γίνει ένα προπονητικό κέντρο σε ευρωπαϊκά πρότυπα που θα βγάζει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έτοιμους να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Εκεί θα προπονούνται όλες οι ομάδες των τμημάτων υποδομής, μέχρι και η ομάδα Κ-20. Θέλω να πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι έτοιμο», ενώ σχολιάζοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας, επεσήμανε: «Λόγω της παρουσίας του γιου μου στις ακαδημίες του Άρη τα τελευταία 4 χρόνια, έχω άποψη για την κατάσταση. Οι προπονήσεις γίνονται όπου να ναι. Τα γήπεδα αλλάζουν διαρκώς. Έτσι δεν μπορούμε να παράγουμε ποδοσφαιριστές που θα εξελιχθούν σε σωστούς επαγγελματίες».

 Ποια είναι όμως η οικονομική επιφάνεια του κ. Τσομπανίδη; «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που περιαυτολογούν και νομίζω ότι το έδειξα και στη γενική συνέλευση. Τόσο εγώ, όσο και ο κ. Κώνστας μπορούμε να παρέχουμε ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ. Μπορούμε να προστατεύουμε τον Άρη από τους κινδύνους που υπάρχουν. Γνωρίζω τον κ. Σκόρδα αρκετό καιρό και βρισκόμασταν στο γήπεδο πολλές φορές. Θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος για να οδηγήσει τον Άρη στην επόμενη ημέρα. Η απόφαση μου να εμπλακώ στα διοικητικά πάρθηκε όταν ανέβαλε ο κ. Σκόρδας τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος».

«Περισσότερη εμπιστοσύνη»

Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται σχετικά με τις εκλογές του Σαββάτου. Ο κ. Τσομπανίδης δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας προτιμήσει διότι νομίζω ότι εκπέμπουμε περισσότερη εμπιστοσύνη από τον κ. Ηλιάδη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγαλοεπενδυτής, πιστεύω ότι είμαστε η καταλληλότερη επιλογή».

«Δε χωράνε πολιτικές στον Αρη»

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται και λέγονται πολλά απ’ όλες τις πλευρές. Φήμες, κατηγορίες, έριδες. Μια διαρκής κατάσταση, η οποία δεν ωφελεί σε τίποτα τον σύλλογο, που βιώνει πολύ κρίσιμες στιγμές. «Δε χωράνε πολιτικές στον Άρη», λέει στα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» ο Χρήστος Τσομπανίδης, που θέλει να διατηρήσει ένα πιο συγκρατημένο προφίλ. «Νομίζω ότι το έδειξα στη γενική συνέλευση ότι δεν είμαι άνθρωπος που μιλάει πολύ. Δε θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου και τι μπορώ να προσφέρω. Οι πράξεις μετράνε και αυτές σκοπεύω να κάνω. Δεν είμαστε μόνοι μας όμως. Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που θέλουν να βοηθήσουν τον Άρη. Συνεργάζομαι με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, που είναι πρόθυμες να συνδράμουν. Τώρα όμως δε χωράνε πολιτικές στον Άρη. Μπορεί ο κόσμος να έχει συνηθίσει και να θέλει να ακούει πολιτικούς λόγους, ωστόσο εμείς απλά αγαπάμε την ομάδα. Μέσα από τις γνωριμίες θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δε θα σπαταλήσουμε ούτε 50 λεπτά του ευρώ», εξήγησε.

«Αισθάνθηκα αρνητικό κλίμα»

Αναφορικά με την γενική συνέλευση της Δευτέρας και το κλίμα που επικρατούσε, ο επιχειρηματίας που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Λάμπρου Σκόρδα δε δίστασε να εκφράσει την ενόχληση του. «Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να παίρνει κάποιος τον λόγο και να ακούγονται χλευασμοί από το κοινό. Υπήρχε ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα για όσους «ανήκαν» στην πλευρά του κ. Σκόρδα. Υπάρχει ένα «θέμα» με τον κ. Σκόρδα. Ελπίζω ο κόσμος να καλύφτηκε απ’ όσα άκουσε. Εγώ ό,τι είχα να πω, το είπα», σχολίασε και κατέληξε στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας. Θα τιμήσουμε την ψήφο τους».

To Top