«Τσώρτσιλ και Τζέιμς Μποντ ο Βεζένκοφ»

Το εγκώμιο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ έπλεξε ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου με τον προπονητή των «κίτρινων» να δηλώνει ότι ο παίκτης του είναι συνδυασμός του Τσώρτσιλ, του Τζέιμς Μποντ με σκέψη πιο γρήγορη από του Μπολτ!

 Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3:

Για την νίκη επί του Απόλλωνα: « Ήταν μια πολύ καλή νίκη για εμάς και συνδύασε ποιοτικό μπάσκετ και την αμυντική παρουσία του Μποχωρίδη. Ήταν πολύ καλή σε ένα ρόλο πολυσύνθετο, μάρκαρε πολύ καλά και η άμυνα του ήταν βασική της καλής παρουσία μας στα 30 λεπτά. Στο τέλος είχαμε τα up and down από την πίεση και το θέλω να κερδίσω αλλά στο τέλος μας μένει μια όμορφη παρουσία που μας γέμισε με χαρά και θέλουμε αυτοπεποίθηση»

Για την νέα ομάδα του Άρη: «Είναι σαν ένα κρασί μέσα στο βαρέλι. Θέλει ένα χρόνο ωρίμανσης. Ο Άρης είναι ¨βαρέλι¨ και αυτός ο μπασκετικός ¨μούστος¨ που έχουμε είναι πολύ σημαντικός. Θέλουμε να αγαπήσουμε τα λάθη μας και να συμφιλιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Χωρίς λάθος και αποτυχία δεν υπάρχει ωρίμανση σε κανένα πράγμα Διαμορφώνεται αλλά με την ωρίμανση υπάρχει και η πίεση του κόσμου που πρέπει να την διαχειριστεί ο παίκτης. Ωριμάζει και ανδρώνεται και ταυτόχρονα πιέζεται»

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Η νίκη είναι ένας στόχος αλλά, εγώ λέω σε αυτά τα παιχνίδια είναι το πόσο θα αναγκάσεις αυτές τις ομάδες να παίξουν με τον βασικό κορμό. Πέρσι ο Παναθηναϊκός έπαιξε για 15 λεπτά»

Για τον Βεζένκοφ: «Είναι χαρισματικός, είναι Tσώρτσιλ και Τζέιμς Μποντ μαζί. Έχει μυαλό και καλό κεφάλι, έχει γρήγορη απόφαση και παίρνει ευθύνη. Υγεία να έχει και να δουλέψει το σώμα του, που το δουλεύει ήδη. Θέλει χρόνο, ωριμάζει και αυτός στο ¨βαρέλι¨, μας βοήθησε πολύ. Παίρνει τρομερή απόφαση σε κάθε δευτερόλεπτο, η κίνηση του μυαλού του είναι γρηγορότερη από του Μπολτ. Είναι και παιδί της αγκαλιάς, ανοίγει αμέσως την αγκαλιά του. Έχει προοπτική να ανοίξει τα φτερά του, να ξεφύγει. Είναι παίκτης ομάδας, πρέπει να είναι σε οργανωμένο σύλλογο, που θα τον σεβαστεί και θα τον προστατεύσει. Είναι εποχή συνεργασίας, όποιο σύνολο δουλεύει με ομαδικές αρχές έχει μέλλον»

Για την προσαρμογή του παίκτη στην ομάδα: «Όλα τα παιδιά δουλεύουν το να βάζεις 5 τρίποντα και να σουτάρεις, κάποιους σου δημιουργεί τις προϋποθέσεις. Αυτό το κερδίζεις, τον σεβασμό των συμπαικτών σου στην ομάδα, του κόσμου και της μπασκετικής κοινωνίας και τιμά πρώτα εσένα αυτό. Έχει αρχές και είναι από καλή οικογένεια»

Για την Εθνική: «Έχει και κυπριακό διαβατήριο. Παίζει με την εθνική Βουλγαρίας, κακομαθαίνει και λίγο εκεί με τις ζώνες και προσπαθούμε να του το αλλάξουμε. Έχουμε παιδιά για την Εθνική, μου αρέσει ο Αργαβάνης, ο Παπαπέτρου, ο Γιάνκοβιτς, ο Μποχωρίδης. Η Εθνική έχει πραγματικά ταλέντο, οργάνωση και αντοχή να έχουμε »

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Υπάρχει μια στρατιά από ξένους παίκτες και ελπιδοφόρους με ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Θα βοηθήσει και τους δικούς μας, να προσαρμοστούν. Αυτή η μίξη νεαρών φιλόδοξων Αμερικάνων με δικούς μας Έλληνες θα βγάλει κάτι καλό»

To Top