Τόρες: «Ειπώθηκαν πολλά ψέματα, πήγα στη Τσέλσι για να κατακτήσω τρόπαια»

Ο Φερνάντο Τόρες αποκάλυψε τους λόγους της πολύκροτης μεταγραφής του από την Λίβερπουλ στην Τσέλσι το 2011 και παραδέχθηκε ότι εκείνος ευθύνεται που δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες.

Η μεταγραφή του Φερνάντο Τόρες από την Λίβερπουλ στην Τσέλσι, την τελευταία ημέρα του χειμερινού παζαριού του 2011, προκάλεσε… σεισμό στους Κόκκινους, με φιλάθλους της ομάδας να καίνε την φανέλα του Ισπανού επιθετικού έξω από το «Άνφιλντ».

Εννέα χρόνια αργότερα και αφού πλέον είναι παλαίμαχος, ο «Νίνιο» αποκάλυψε στην ραδιοφωνική εκπομπή «talkSPORT» τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την Λίβερπουλ με προορισμό τους Μπλε, σε μια μεταγραφή που άγγιξε τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

«Ήμουν πραγματικά ευτυχισμένος στην Λίβερπουλ, αλλά αν θυμάσαι εκείνη την εποχή ο σύλλογος ήταν σε διαδικασία πώλησης και η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη» εξήγησε ο Τόρες, αναφερόμενος στους Αμερικανούς επιχειρηματίες Τζορτζ Τζίλετ και Τομ Χικς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να πουλήσουν τον καταχρεωμένο τότε σύλλογο στους τωρινές ιδιοκτήτες, την επίσης αμερικανική «Fenway Sports Group».

«Ειπώθηκαν πολλά ψέματα εκείνη την εποχή. Πούλησαν τους καλύτερους παίκτες, τον Χαβιέρ Μαστσεράνο, τον Τσάμπι Αλόνσο, ο προπονητής Ράφα Μπενίτεθ έφυγε και άρχισαν να φέρνουν νεαρούς παίκτες, άρα θα χρειαζόντουσαν ίσως πέντε, έξι, εφτά χρόνια για να δημιουργήσουν μια ομάδα νικήτρια και δεν είχα τόσο χρόνο, γιατί είχα αφήσει το σπίτι μου στην Ατλέτικο για να κατακτήσω τρόπαια» είπε χαρακτηριστικά ο Τόρες.

Στην Τσέλσι κατέκτησε πολύ σημαντικούς τίτλους όπως το Champions League, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε η μεταγραφή του. Ο λόγος; «Ίσως φταίω εγώ γιατί δεν κατάφερα να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Είχα πραγματικά καλές στιγμές, αλλά δεν είχα διάρκεια» πρόσθεσε σχετικά.

To Top