Τo… τριώδιο αναμένεται η απόφαση για το πόσες ομάδες υποβιβάζονται

Μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, και ενώ το πρωτάθλημα της Super League θα έχει διανύσει τα 2/3, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση που αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία με ευθύνη της ΕΠΟ, η οποία δεν ξεκαθάρισε το θέμα έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος του ποδοσφαιρικού προϊόντος και να δυσφημείται το άθλημα, κάτι που συνομολογούν πρόεδροι ΠΑΕ και των επαγγελματικών δύο κατηγοριών που έχουν τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο πέταξε την «καυτή πατάτα» η ΕΠΟ παρακάμπτοντας τις εκ του ΚΑΠ αρμοδιότητες της, δεν θα συνεδριάσει την Τρίτη 21/1.  Η συνεδρίαση για το θέμα αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στην Football League αναμένεται να γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 28/1.

Αυτή η συνεδρίαση αναμένεται να είναι η πρώτη του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου με νόμιμη σύνθεση κατά τα προβλεπόμενα στο από το 2011 καταστατικό της ΕΠΟ!

Ωστόσο, με αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται η απόφαση να συμπέσει με την έναρξη του…Τριώδιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ έστειλε στο Διαιτητικό Δικαστήριο άλλα και στις δύο Λίγκες το σχετικό υπόμνημα στο οποίο αναγράφονται οι προκηρύξεις των δύο Λιγκών αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης στο οποίο αναφέρεται και η «εναλλακτική πρόταση» να πέσουν δύο ομάδες και η τρίτη θέση να κριθεί με αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της βαθμολογίας της Super League με τον τρίτο της βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top