Υποχρεωμένη η ΦΑΕ βάσει νόμου να εκδώσει φορολογική ενημερότητα!

Ανάμεσα στις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει η ΠΑΕ Άρης είναι να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο είναι υποχρεωμένη η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης να εκδώσει φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν στην Αλκμήνης η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ βάσει νόμου, πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να αποκτήσει κανονική φορολογική ενημερότητα και όχι να περιορίζεται σε μια απλή κατάσταση οφειλών, όπως αυτή που κατέθεσε στην ΕΠΟ τις προηγούμενες δυο φορές.

Το λεπτό σημείο που είδε το φως της δημοσιότητας έχει να κάνει με τον νόμο 1882/1990 άρθρο 26 παρ. 3, ο οποίος ορίζει ότι:

«η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο για τις διατάξεις του παρόντος άρθρου αποδεικνύεται με αποδεικτικό ενημερότητας, που εκδίδεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και χορηγείται εφόσον ο αιτών:

 

Α. Έχει υποβάλει τις δηλώσεις που ορίζονται στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

Β. Έχει καταβάλει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή με διευκόλυνση χρηματικής καταβολής που έχει χορηγηθεί από τα κατά νόμου αρμόδια όργανα, τις μέχρι τη χρονολογία έκδοσης του αποδεικτικού, βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς το Δημόσιο».

Αυτό το δεύτερο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αιχμής για την ΠΑΕ μια και έχει τόσο τον νόμο όσο και την προσωρινή αναστολή που έχει εξασφαλίσει από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης αναμένεται να κινηθεί νομικά ώστε να αποδείξει ότι είναι φορολογικά ενήμερος και ως εκ τούτου η ΠΑΕ θα έπρεπε ήδη να έχει αποκτήσει φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να καταρρεύσει οποιαδήποτε δικαιολογία από την ΕΠΟ!

To Top