ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπάρχουν κανονισμοί, ας σταματήσει ο ΕΣΑΚΕ να ευνοεί τον ΠΑΟΚ

Επειδή προφανώς και ενοχλεί που πλέον ο Άρης έχει φωνή και επιχειρηματολογία και διεκδικεί το δίκιο του, ας θυμηθούμε λίγο πως έχει η υπόθεση και το… σκάνδαλο που ετοιμάζει ο ΕΣΑΚΕ για να ευνοήσει την αγαπημένη ομάδα του προέδρου του!

Καταρχήν, ο Άρης δεν κατέθεσε κανένα αίτημα για οποιαδήποτε αλλαγή μέρας ή ώρας αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε το αίτημα, άρα η κουβέντα ξεκίνησε από την άλλη πλευρά και όχι από τους κίτρινους.

Ο κανονισμός του πρωταθλήματος προβλέπει ξεκάθαρα ότι για να υπάρξει θέμα μετάθεσης αγώνας θα πρέπει μια ομάδα να έχει τον επόμενο ή τον προηγούμενο αγώνα της σε λιγότερο από 48 ώρες. Ο ΠΑΟΚ παίζει στις 21 Νοεμβρίου στην Τενερίφη και στις 24 Νοεμβρίου με τον Άρη. Είναι παραπάνω από 48 ώρες αυτό, για όσους ξέρουν μαθηματικά… Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα, λοιπόν, είναι περιττή.

Δεν υπάρχει αρμοδιότητα της Επιτροπής Πρωταθλήματος – αυτής που θυμούνται μόνο όταν θέλουν να ευνοήσουν τα “παιδιά” τους και μάλιστα με… τηλεφωνικές συνεδριάσεις – για το συγκεκριμένο θέμα, άρα δεν έχει κανένα νόημα να συγκληθεί για να συνεδριάσει.

Αυτές οι συζητήσεις αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στον ΕΣΑΚΕ μόνο όταν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει αλλαγές σε αγώνες της, την στιγμή που οποιαδήποτε άλλη ομάδα καταθέσει τέτοιο αίτημα απορρίπτεται.

Και για να τελειώνουμε με τα ανέκδοτα “κύκλων” της ΚΑΕ ΠΑΟΚ περί τηλεθέασης, ας δουν στην ΕΡΤ τις μετρήσεις των αγώνων τους. Θα διαπιστώσουν πως από τις 12 ομάδες (εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού) αξιοπρόσεκτη τηλεθέαση έχει μόνον ο Άρης και κανένας άλλος.

Σε όλα αυτά καλό θα είναι ο ΕΣΑΚΕ να μην ξεχάσει τις ενέργειές του στο προ 15 ημερών αίτημα του Άρη για τον αγώνα με τον Κολοσσό. Το συγκεκριμένο θέμα με τα αιτήματα του ΠΑΟΚ δεν αφορά μόνο τον Άρη, καθώς το ίδιο “λάθος” έκανε πέρσι ο ΕΣΑΚΕ και στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό.

Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανονισμοί, έχουν την υπογραφή όλων και θα πρέπει να τηρούνται για όλους το ίδιο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

To Top