Υπερψηφίστηκε με 168 «ναι» το πολυνομοσχέδιο

Σε σύνολο 292 βουλευτών, 168 ψήφισαν «ναι» στο πολυνομοσχέδιο και τις τροπολογίες που συμπεριλήφθηκαν σε αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. «Όχι» είπαν 123 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».

Στην κυβερνητική πλειοψηφία εντάχθηκαν και δυο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Κώστας Μαρκόπουλος που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τώρα είναι ανεξάρτητος και ο Θεοδ. Σολδάτος βουλευτής Λευκάδας, ο οποίος και αυτός είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη με συγκρούσεις και υψηλούς τόνους από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για “στρατηγική υποταγής της κυβέρνησης” και λέγοντας ότι “χάνουμε “πολύτιμο έδαφος και εργαλεία για την ανάταξη της οικονομίας”.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για “κρεσέντο ανευθυνότητας” και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι “δεν λειτουργείτε ως αντίπαλοι αλλά ως εχθροί”.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι η χώρα “πάει δεκαετίες πίσω” και απευθυνόμενος στον Γ. Στουρνάρα δήλωσε: “Είπε προηγουμένως ο κ. Υπουργός των Οικονομικών ότι εάν δεν προχωρήσουμε θα επιστρέψουμε στη δραχμή και έτσι θα πάμε δεκαετίες πίσω. Έχουμε πάει δεκαετίες πίσω κύριε υπουργέ των Οικονομικών. Εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε. Δεν το αντιλαμβάνεστε γιατί όπως είπατε και προηγουμένως οι New York Times και ο Economist λένε ότι προοδεύουμε. Δεν λένε όμως τα ίδια οι Έλληνες πολίτες είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων είτε στα χωριά”.

Από την πλευρά του ΚΚΕ η πρόεδρος της ΚΟ, Αλέκα Παπαρήγα έστρεψε τα πυρά κατά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. “Σαφώς η ΝΔ συντάσσεται αυτή τη στιγμή με την κυρίαρχη συνταγή. Που βεβαίως φέρνει την σφραγίδα της Γερμανίας, της Γαλλίας, του συμβιβασμού των δυο… ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συστρατευθεί με την άλλη συνταγή. Η ΝΔ λέει πρώτα θα έχουμε σφιχτούς δημοσιονομικούς δείκτες για να έχουμε πλεονάσματα για να γίνει ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι, πιο χαλαρή και έτσι θα έρθει καλύτερα η ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους. Απ’ την σκοπιά του λαού καμία” είπε μεταξύ άλλων.

Όχι στο πολυνομοσχέδιο είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας χαρακτηριστικά: “Και ήρθε η ώρα έχοντας πίστη σε αυτά που έχουμε πει κατά καιρούς, συνάδελφοι από την εθνική αντιπροσωπεία, εγώ αυτή τη στιγμή αναφέρομαι στον εαυτό μου, να πούμε όχι. Να πούμε όχι σε αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία και η κυβέρνηση να το λάβει σοβαρά υπόψιν. Αν σήμερα είμαστε δύο σε λίγες εβδομάδες λίγους μήνες, αυτή η πρακτική θα βρει απέναντί τους και άλλους”.

πηγή: ethnos.gr

To Top