Στις εκλογές του Άρη το δίλημμα που ζητάει απάντηση: Διαχείριση ή επένδυση;

Η γενική συνέλευση της ΚΜΑ ολοκληρώθηκε μετά από ακόμα μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε δέκα και πλέον ώρες! Επί της ουσίας τέθηκαν κάποια σημαντικά ζητήματα που ζητούν ουσιαστικές απαντήσεις. Όχι μόνο γιατί το επιβάλει η διαδικασία του κύριου φορέα του συλλόγου, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων οφείλουν οι υπεύθυνοι να δώσουν εξηγήσεις.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Είναι φυσικό σε μια αίθουσα με περισσότερα από χίλια άτομα να υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να δώσει κάποιος με λεπτομέρειες όλη τη διάσταση. Παράλληλα, σε μια τόσο ανοιχτή διαβούλευση είναι δύσκολο να μπει κανείς στην ουσία των οικονομικών και όχι μόνο στοιχείων σε ΠΑΕ και ΚΜΑ.

Το σώμα της συνέλευσης πήρε μια ιδέα για τα δρώμενα των τελευταίων μηνών. Ίσως όχι στο βαθμό που πολλοί θα επιζητούσαν, όμως υπάρχει και συνέχεια. Πέρα απ΄ όλα αυτά η γενική συνέλευση άφησε το στίγμα της. Ο Άρης μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η κεντρική ιδέα των δράσεων που ήδη άρχισαν κι αυτών που θα ακολουθήσουν βάζει ένα δίλημμα. Με ποιο μοντέλο διοίκησης θα πορευτεί ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια!

Την τελευταία δεκαετία η φιλοσοφία είναι μια. Ο Άρης διοικείται ουσιαστικά από την βάση του που είναι ο κόσμος. Με αιρετές διοικήσεις που αναδείχτηκαν μέσω των δραστηριοτήτων της ΚΜΑ. Ο Άρης επέλεξε αυτόν τον τρόπο διοίκησης αλλάζοντας τα στάνταρ στη χώρα μας. Με άλλα λόγια πρωτοστάτησε σε ένα εγχείρημα που φάνταζε πολύ προοδευτικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Στην πορεία τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Φάνηκαν οι αδυναμίες και αυτές τώρα πληρώνει ο Άρης. Δεν είναι το μοντέλο διοίκησης που έφερε την ομάδα σε αυτό το σημείο οικονομικά. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που ευθύνονται και που όλοι γνωρίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αναλογιστεί που οδηγούν τα πράγματα. Να επιλέξει στο δίλλημα που ανοίγεται μπροστά του. Διαχείριση ή επενδυτική παρουσία στα κοινά.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Είναι η απτή πραγματικότητα. Οι καιροί είναι ζοφεροί. Τα λάθη που έγιναν αποτελούν οδηγό για το μέλλον. Ο κόσμος είναι πιο ώριμος από ποτέ.

 

 

To Top