«Υπογράφουμε όλοι ή κανείς!»

Παραμονές του αγώνα με τον Άρη, το κλίμα ήταν ούτως ή άλλως βαρύ στην Παιανία από το διοικητικό αδιέξοδο, που μετατράπηκε σε χάος μετά την παραίτηση του ΔΣ. Η χθεσινή παρουσία, λοιπόν, του (παραιτηθέντος) Δημήτρη Γόντικα στο αθλητικό κέντρο του «τριφυλλιού» προκειμένου να εξηγήσει την κατάσταση και να παρακαλέσει τους παίκτες να υπογράψουν τους διακανονισμούς (εν όψει UEFA) ουσιαστικά τράβηξε το… καπάκι κι έβγαλε προς τα έξω όλη την πίεση, με τους «πράσινους» να αποτυπώνουν την ανησυχία τους για το αν θα πρέπει να υπογράψουν.

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήγε στην Παιανία λίγο πριν από τις 12 μ. Εκεί τον περίμενε το πρώην μέλος του ΔΣ Στράτος Σωπήλης (δεν πήγε κανένας άλλος) και, αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, κάλεσαν τους πάντες στο κεντρικό σαλόνι των ξενώνων.

«Ηρθα να σας αποχαιρετήσω, διότι -όπως γνωρίζετε- έχω παραιτηθεί. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ. Ηρθα, όμως, να συζητήσουμε και να σας αναλύσω την κατάσταση, που είναι πλέον τραγική. Μείνατε μόνο εσείς και το τεχνικό τιμ. Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να υπογράψετε τους διακανονισμούς μέσα στις επόμενες ημέρες, αν θέλετε να υπάρχει Παναθηναϊκός.

Δεν είμαι σε θέση να σας πιέσω για κάτι. Είναι καθαρά προσωπική απόφαση του καθενός. Αν θέλετε, υπογράφετε, αν δεν θέλετε, δεν το κάνετε. Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι, αν υπογράψετε, θα πάρετε στην ώρα τους τα λεφτά το καλοκαίρι. Κατανοώ ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά αυτό που σας ζητάω είναι να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή…».

Εν συνεχεία ο Γόντικας ενημέρωσε τους «πράσινους» πως σήμερα θα πάει στην Παιανία κάποιο στέλεχος της ΠΑΕ για να τους προτείνει τους διακανονισμούς σε δύο δόσεις: στις 5 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου.

Εκεί πετάχτηκε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος έδειξε έντονη δυσαρέσκεια. «Εχετε δίκιο. Κανονικά δεν έπρεπε να είστε εδώ εσείς οι δύο, διότι εσείς είστε μαζί μας από την πρώτη μέρα. Θα έπρεπε να είναι εδώ οι υπόλοιποι. Τα άλλα μέλη του ΔΣ, οι μέτοχοι, πού είναι; Γιατί δεν είναι εδώ;» τόνισε αρχικά ο Γάλλος και συμπλήρωσε εκνευρισμένος:

«Μας κοροϊδεύουν όλοι εδώ και μήνες. Τον Σεπτέμβριο μας είπατε θα τα πάρετε τον Οκτώβριο, τον Οκτώβριο πήγαμε στον Νοέμβριο και φτάσαμε Μάρτιο κι ακόμα τίποτα. Και ακόμα κανένα φως. Ολοι μας κάναμε υπομονή, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση γιατί να υπογράψουμε; Γιατί, αφού δεν είναι σίγουρο τίποτα. Και μέσα σε όλα είμαστε πλέον ”όμηροι” της κατάστασης, αφού εάν δεν υπογράψουμε μετά θα βγει το κλαμπ και θα μας δώσει στον κόσμο, λέγοντας ότι ”αυτός, αυτός κι αυτός δεν υπέγραψε και είναι υπεύθυνος που δεν βγήκαμε Ευρώπη».

Με τον «Μπουμ» συμφώνησε και ο Κατσουράνης, λέγοντας πως «πρέπει να διασφαλίσουμε τα λεφτά μας, είναι ντροπή να μας κοροϊδεύει η ομάδα τόσο καιρό…». Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Σαριέγκι και Καραγκούνη, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία τους για το πώς έφτασε η ομάδα μέχρι εδώ και ζήτησαν από τον Γόντικα να προσπαθήσει να φέρει πιο κοντά τους μετόχους.

Ο πρώην πρόεδρος προσπάθησε να απαντήσει στα ερωτήματα όλων, ενώ κάποια στιγμή όταν δημιουργήθηκε ένα μικρό πανδαιμόνιο (επειδή μιλούσαν όλοι μαζί) ο Φερέιρα γύρισε και τους είπε: «Μη μιλάτε όλοι μαζί, ηρεμήστε για να καταλαβαινόμαστε…».

Μετά το τέλος της συζήτησης, που κράτησε περίπου δύο ώρες, οι παίκτες κάθισαν λίγο και μίλησαν, λέγοντας πως «…δεν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουν τη χαριστική βολή στην ομάδα και θα την καταστρέψουν. Ας πάμε σπίτια μας να ηρεμήσουμε και αύριο το πρωί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ομως ή θα υπογράψουμε όλοι μαζί ή κανείς…».

Πηγή: sentragoal.gr

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top