slideshow-3

Υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη! Σαν σήμερα η αξέχαστη βραδιά του έπους του Άρη στη Μαδρίτη! (videos)

Πριν 10 χρόνια, την 1η Δεκεμβρίου 2010, ο Άρης έγραψε την πιο λαμπρή αγωνιστική σελίδα της νεότερης ιστορίας του. Χαρακτηρίστηκε όχι άδικα ποδοσφαιρικό έπος. Και ήταν! Δεν είναι μικρό πράγμα να κατατροπώνεις την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν και μάλιστα με ανατροπή, με εκείνη την ιστορική νίκη με σκορ 3-2! Και μάλιστα για δεύτερη φορά, μια και είχε προηγηθεί η εκκωφαντική νίκη με 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ήταν εκείνες οι μέρες όπου πάνω από 4.000 οπαδοί του Άρη ξεκινούσαν από τη Θεσσαλονίκη –κι όπου αλλού υπάρχει κίτρινη απόχρωση- έχοντας μία αποστολή. Να φτιάξουν μία δική τους γιορτή στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης.

Eκεί, όπου η ομάδα του Έκτορ Κούπερ είχε ένα έργο σχεδόν ακατόρθωτο. Να κερδίσει μέσα στην έδρα της, την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης (είχε νικήσει στον τελικό του σούπερ καπ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ) και κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έφευγε θριαμβεύτρια από την Ισπανία…

Οι «κίτρινοι» σε έναν όμιλο ο οποίος θύμιζε… Τσάμπιονς Λιγκ, είχαν ενεργητικό τέσσερις βαθμούς (ήττες σε Τροντχάιμ και «Μπάι Αρίνα», από Ρόζενμποργκ και Λεβερκούζεν, ενώ είχαν κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην πρεμιέρα τους Ισπανούς και είχαν παραχωρήσει ισοπαλία στους Γερμανούς). Έτσι, η βαθμολογία πριν την 5η αγωνιστική έδειχνε μόνο ένα δρόμο στον Άρη. Την νίκη…

Το αποτέλεσμα; Ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε ισπανικό έδαφος (δεν το έχει καμία άλλη ομάδα), η δεύτερη του Άρη στον όμιλο μετά από αυτήν της πρεμιέρας πάλι επί της Ατλέτικο και η μεγαλύτερη των «κίτρινων» στην ιστορία τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έπος της Μαδρίτης έχει συμπεριληφθεί στα 5 μεγαλύτερα «θαύματα» στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ!

Η ταυτότητα του ιστορικού αγώνα:

Τα γκολ: 2′ Κόκε (0-1), 12′ Φορλάν (1-1), 16′ Αγουέρο (2-1), 51′ πέν. Κόκε (2-2), 81′ Λαζαρίδης (2-3)

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Βοηθοί: Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκργκιτς (Κροατία)
Βοηθοί περιοχής: Ντομαγκόι Βούτσκοβ, Νταμίρ Μπάτινιτς (Κροατία)

Κίτρινες κάρτες: Τιάγκο, Ντομίνγκεθ, Γκαρθία – Χαβίτο, Μενδρινός

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Ντομίνγκεθ, Λόπες (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς).

To Top