Υποσχέσεις που τηρούνται στον μπασκετικό Άρη με πράξεις και όχι με λόγια μέσα από δουλειά…

Στις συνεχόμενες ήττες του Άρη ο Βαγγέλης Αγγέλου άκουσε τα εξ αμάξης κι ας μην ήταν αυτός που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας. Ανατρέχοντας στις δηλώσεις που έκανε, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτά που δήλωνε στις ήττες για το τι θα γίνει στο… μέλλον, δεν ήταν λόγια του αέρα, μετουσιώθηκαν σε πράξη.

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ…

10 Νοεμβρίου 2012

Ο Άρης γνωρίζει τη συντριβή από τον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο με 82-60. Ήταν το τρίτο ματς του Αγγέλου στον πάγκο και η πρώτη του ήττα. Οι πρώτες φωνές στο Παλέ κατά του Αγγέλου ήταν γεγονός. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: “Μέσα από συνεννόηση με το ιατρικό τιμ και τους γυμναστές να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε άλλους δείκτες για να αντιμετωπίσουμε τα αμυντικά κενά και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κίνηση στην επίθεση… Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ χωρίς να σκέφτεται ομαδικά, χρειαζόμαστε λίγο καιρό. Σε 4-5 βδομάδες η ομάδα θα έχει στιλ, θα έχει αυτοπεποίθηση θα πολεμάει και τέτοιες εμφανίσεις θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Αν μπορούμε να μεγαλώσουμε το βάθος των έμπειρων παικτών και μέχρι την πρώτη διακοπή να βγάλουμε δύο νεαρά παιδιά για να μεγαλώσει το rotation, θα είναι καλό”.

19 Νοεμβρίου 2012

Ο Αγγέλου παρά την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 64-53 στήριξε τους παίκτες του: “Ευχαριστώ τους  παίκτες μου για την προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Με οδηγό την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου, την βοήθεια του Θεού αλλά και την συσπείρωση όλων στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, στόχος είναι να περπατάει η ομάδα. Στην συνέχεια πιστεύω θα είμαστε καλύτερα”.

24 Νοεμβρίου 2012

Άλλη μια σκληρή ήττα για τον Άρη, μέσα στο Παλέ από τον ΠΑΟΚ. Ο Αγγέλου παραμένει συγκεντρωμένος στον στόχο του: “Ξέρετε ότι λειτουργούμε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν μπορεί να αλλάξει η ομάδα, θα παρέχουμε στήριξη στους παίκτες που έχουμε μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος και στα δύο επόμενα παιχνίδια με Ίκαρο και ΚΑΟΔ θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Να αναθεματίζουμε και να ρίχνουμε ευθύνες σε κάποιους δεν είναι η λύση. Έχουμε έναν δύσκολο στόχο που είναι συγκεκριμένος και διοικητικά και αγωνιστικά. Να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από την προπόνηση και αγωνιστικά μέσα από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς“.

ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ…

8 Δεκεμβρίου 2012

Μετά από τέσσερις βδομάδες ο Άρης όντως άρχισε να αλλάζει πρόσωπο. Κέρδισε πολύ εύκολα τον Ίκαρο με σκορ 70-60, καταφέρνοντας να περιορίσει τον αντίπαλο στους 8 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, χτίζοντας τη νίκη μέσα από την ενέργεια στην άμυνα. “Όσο μπορούμε ότι ενέργεια έχουμε να την χαλάσουμε στην άμυνα και η σχέση ασίστ – λάθη και τα ριμπάουντ. Εγώ πιστεύω σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης είτε βαθμολογικής, είτε αποτελεσμάτων, μπορείς να το ξεπερνάς με την ομαδικότητα και αυτό το αντιμετωπίζουν οι παίκτες σιγά σιγά”, είπε μετά το ματς.

15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αγγέλου δίνει χρόνο συμμετοχής στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος αγωνίζεται στη Δράμα κόντρα στον ΚΑΟΔ περισσότερα από 20 λεπτά. Είχε ήδη βάλει στο rotation της ομάδας τον Μποχωρίδη και τον Τσακαλέρη με συγκεκριμένους ρόλους. Ο Βεζένκοφ είχε αγωνιστεί και πιο πριν, 10 λεπτά με τον Ολυμπιακό και 4 λεπτά με τον Ίκαρο… Τον προετοίμαζε με συγκεκριμένο πλάνο. Είχε ήδη ανοίξει το rotation του Άρη.

5 Ιανουαρίου 2013

Μεσολάβησε η διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Αγγέλου είχε μιλήσει στην ήττα από τον ΠΑΟΚ για ατέλειωτες ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Ο Άρης δούλεψε στη διακοπή σαν ομάδα Ευρωλίγκας που προετοιμαζόταν για το Top16. Τέσσερα ρεπό συνολικά πήραν οι παίκτες, δούλεψαν όλοι σε εξαιρετικούς ρυθμούς και προέκυψε το εντυπωσιακό 70-46 με το Περιστέρι και η ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσία του Σπύρου Μούρτου (32 λεπτά) και του Τζέρεμι Χαντ (15π., 5ρ., 5κλ. σε 29 λεπτά)! Αμφότεροι οι πρωταγωνιστές εκείνου του ματς μίλησαν για την σκληρή δουλειά που έγινε…

19 Ιανουαρίου 2013

Ο Άρης σκορπίζει τον Κολοσσό μέσα από την ενέργεια στην άμυνα και την φυσική του κατάσταση. Το 25-7 στο τρίτο δεκάλεπτο είναι υπεραρκετό για να δώσει στον Άρη την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Άρης πλέον πείθει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο και κερδίζει το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ…

Ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι παίκτες του κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα πρωτίστως μέσα στην ομάδα. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον παίκτες, προπονητές και υπόλοιπο τιμ, δουλεύουν ο ένας για τον άλλον και ο Άρης αγωνιστική βγάζει υγεία στο παρκέ. Η γκρίνια από τις ήττες έσβησε μέσα από την σκληρή δουλειά. Οι παίκτες πλέον ξέρουν πως να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις, ο Αγγέλου επίσης και ο Άρης αν δεν επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες μόνο καλύτερα μπορεί να πάει και φυσικά έχει ακόμα πολλά να βελτιώσει. Αυτός ο Άρης, που έχανε με 29 πόντους από την Κηφισιά, το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο…

ΥΓ1: Τάσος Κάκος και Χρήστος Μπαλτάς στο ποδόσφαιρο, Σπύρος Γκόντας στο μπάσκετ. Το κόμπλεξ των διαιτητών που θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές σε έναν αγωνιστικό χώρο, γιατί απέτυχαν να πρωταγωνιστήσουν όπως πρέπει, δηλαδή ως παίκτες, το πλήρωσε ο Άρης με τον πιο επώδυνο τρόπο.

ΥΓ2: Ενδιαφέρουσες δικαστικές “μάχες” έρχονται στον μπασκετικό Άρη τον Φεβρουάριο. Όχι μόνο για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99…

ΥΓ3: Ο Γιάννης Ζαραδούκας είναι αριστερός μπακ (ίσως και χαφ). Ο Νούνο Κοέλιο είναι αμυντικός μέσος.

To Top