ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπόθεση Ντραγκίτσεβιτς: Πώς και γιατί ο Άρης «υποχρεώθηκε» να κρατήσει τον Μαυροβούνιο δεύτερη σεζόν

Το πρωτάθλημα επί της ουσίας έχει ολοκληρωθεί, ο Άρης απέφυγε τις περιπέτειες στο φινάλε και είναι καιρός να μάθει ο κόσμος κάποια πράγματα για όσα έγιναν από την περσινή καραντίνα μέχρι σήμερα. Αρχή με το Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς…

Στο διάστημα της περσινής καραντίνας και αφού οριστικά διακόπηκε το πρωτάθλημα ουδείς μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν την επόμενη χρονιά. Υπήρχε το σενάριο της διεξαγωγής πρωταθλήματος χωρίς κόσμο, αλλά εκείνη την περίοδο ουδείς ήξερε πραγματικά τι θα συνέβαινε στο μπάσκετ.

Ο Ντραγκίτσεβιτς είχε λαμβάνειν ένα ποσό κοντά στα 25.000 ευρώ ως υπόλοιπο του συμβολαίου του, το οποίο ήταν διετές και είχε όρο πως αν ο Άρης θέλει να το διακόψει, θα πρέπει να του πληρώσει επιπλέον 20.000 ευρώ.

Το συμβόλαιό του για τη δεύτερη σεζόν ήταν περίπου 130.000 ευρώ.

Δηλαδή, αν ο Άρης ήθελε να “κόψει” τον Μαυροβούνιο θα έπρεπε να του καταβάλει τον Ιούλιο 45.000 ευρώ. Τότε δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα και σε συνδυασμό με το απαγορευτικό μεταγραφών αποφασίστηκε να προταθεί μείωση στον Ντραγκίτσεβιτς, που ήταν και βασική επιλογή του Σάββα Καμπερίδη.

Οι κίτρινοι έκαναν συζήτηση με τον Ντραγκίτσεβιτς του ζήτησαν μείωση από το δεύτερο έτος του συμβολαίου του (αρχικά 50%, που δεν έγινε αποδεκτή) και τα βρήκαν σε συμβόλαιο 100.000 ευρώ, συν τα οφειλόμενα από την προηγούμενη σεζόν.

Η προφανής ερώτηση είναι γιατί ήταν ο παίκτης βασική επιλογή του Καμπερίδη; Εν μέρει την απάντηση την έδωσε χθες ο ίδιος μιλώντας στο Yellow Radio: “Εγώ χρεώνομαι τον Ντραγκίσεβιτς. Θεωρώ ότι είναι ο πιο ταλαντούχος ψηλός στο πρωτάθλημα. Με τον τρόπο που τελείωσε την φετινή σεζόν θεώρησα ότι δεν υπήρχαν παίκτες που να μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν. Οι περισσότεροι λένε να έφευγε ο Ντραγκίσεβιτς να ερχόταν ο Έβανς, δεν γνωρίζουν αν ο Έβανς ήθελε να έρθει. Θεωρώ ότι η περίπτωση του Ντραγκίσεβιτς ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να έχουμε”.

Αυτή η απάντηση περικλείει το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας. Το υπόλοιπο αφορά την απάντηση που έδωσε ο Σον Έβανς στον Άρη και ήταν αφοπλιστική. “Δεν πρόκειται να… δω τον Άρη, αν δεν με απορρίψουν πρώτα όλες οι άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Και θέλω 15.000 δολάρια το μήνα”, ήταν η ατάκα του Αμερικανού, που δεν ήθελε να ακούσει για Άρη λόγω του ότι είχε μάθει πως οι κίτρινοι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στην αγορά.

Επόμενη εναλλακτική λύση για τη θέση του σέντερ ήταν ο Ουέσλι Γκόρντον που προερχόταν από θητεία στο Ρέθυμνο (8,1π., 6,8ρ. σε 19 αγώνες) Και φέτος δεν βρήκε ομάδα μέχρι να έρθει στη Λάρισα στην οποία έχει 6,4 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 13 αγώνες.

Έλληνας σέντερ που να μπορεί να έχει ρόλο βασικού δεν υπήρχε στην αγορά.

Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ήταν μονόδρομος ο Ντραγκίτσεβιτς, δίχως πάντως να δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ο μη επαγγελματισμός του Μαυροβούνιου, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν.

To Top