ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φάιναλ φορ αντί για play offs στην Ισπανία

Μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρόταση είναι πιθανό να εφαρμοστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως αποκαλύπτει η “Marca”. Σύμφωνα με αυτή, πρόκειται να καταργηθεί η τελική φάση των play offs και να αντικατασταθεί με ένα ιδιόμορφο final four.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας οι οκτώ πρώτες ομάδες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι δύο πρώτες της βαθμολογίας θα προκρίνονται αυτόματα στο final four. Οι υπόλοιπες έξι θα κατατάσσονται σε δύο ομίλους των τριών ανάλογα με τη θέση που τερμάτισαν στον βαθμολογικό πίνακα.

Τον ένα όμιλο θα αποτελούν οι ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη, στην πέμπτη και στην έβδομη θέση και τον άλλο αυτές που τερμάτισαν στην τέταρτη, στην έκτη και την όγδοη. Στην συνέχεια θα ακολουθούν διπλοί αγώνες εντός και εκτός έδρας, από όπου θα προκύπτουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου, οι οποίοι θα συμπληρώσουν την τετράδα του τελικού final four.

Η ιδέα για το νέο σύστημα, προέκυψε από την επιθυμία αρκετών ομάδων να μειώσουν τον αριθμό των αγώνων και την καταπόνηση των παικτών κατά την διάρκεια της σεζόν. Αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί την επόμενη χρονιά, δεδομένης της ύπαρξης της προκριματικής φάσης των εθνικών ομάδων ενόψει του Μουντομπάσκετ 2018.

Η πρόταση αυτή πρόκειται να τεθεί επί τάπητος στην αποψινή συνεδρίαση της κομισιόν του ισπανικού πρωταθλήματος στην Μαδρίτη, την οποία αποτελούν εννέα ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Ρεάλ Μαδρίτης, Τενερίφη, Μπασκόνια, Γκραν Κανάρια, Μπιλμπάο, Φουενλαμπράδα, Εστουδιάντες, Ομπραντόιρο και Σαραγόσα) και για την υπερψηφιστεί η νέα ιδέα απαιτείται η έγκριση του 80% των συμμετεχόντων, δηλαδή επτά θετικές ψήφοι.

To Top