Φέντερερ-Τζόκοβιτς: Μια επική αντιζηλία

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ μίλησαν στο atptour.com για τη συναρπαστική και μακροχρόνια αντιπαλότητά τους.

Δύο θρύλοι του τένις οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ μίλησαν στο atptour.com για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις καθώς έχουν τεθεί αντιμέτωποι μέχρι στιγμής 50 φορές.

Ο τραυματισμός του Ρότζερ, αλλά και η πανδημία του κορονοϊού μας στέρησε φέτος το ενδεχόμενο να απολαύσουμε κάποιες επιπλέον αναμετρήσεις τους.

“Έχω παίξει πολλούς συναρπαστικούς αγώνες μαζί του όλα αυτά τα χρόνια”, δήλωσε ο Τζόκοβιτς. “Κάθε φορά που αγωνίζομαι εναντίον του είναι κάτι το εκπληκτικό”.

Παρ’ όλο που η αντιζηλία του Φέντερερ με τον Ράφαελ Ναδάλ είναι πιο παλιά και έχει χαρακτηριστεί από τους φιλάθλους “η μητέρα των μαχών”, ο Ελβετός πιστεύει ότι και το rivalry με τον Νόλε έχει την ίδια αξία.

“Ο Νόβακ μπορεί να παίξει σε όλες τις επιφάνειες εξαιρετικά καλά. Το επίπεδο του παιχνιδιού του είναι πολύ υψηλό και για να καταφέρεις να τον κερδίσεις, πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό” είπε ο μαέστρος.

Ο Νο.1 της Παγκόσμιας κατάταξης αναφερόμενος στον επικό τελικό του Wimbledon το 2019, στον οποίο κέρδισε τον Ρότζερ με 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3), είπε: “Είναι από τα καλύτερα και πιο απαιτητικά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ μου”.

Με τον Τζόκοβιτς να προηγείται 27-23 στις νίκες και με τους δύο παίκτες να βρίσκονται ακόμα στην πρώτη 5αδα της κατάταξης ΑΤΡ, το 2021 υπόσχεται μερικούς συναρπαστικούς αγώνες μεταξύ του θρυλικού ζευγαριού.

“Νομίζω ότι οι αντιπαλότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές στον αθλητισμό, κάνουν το παιχνίδι πιο δημοφιλές”, ανάφερε ο Φέντερερ. “Πάντα χρειάζεσαι κάποιον με τον οποίο μπορείς να έχεις μια καλή αντιπαλότητα. Θεωρώ ότι εγώ και ο Νόλε παίρνουμε πολλά ο ένας από τον άλλο”.

Πηγή: Tennis24

To Top