Διηπειρωτικό Κύπελλο: Στο Μπουένος Άιρες ο τελικός του 2020

Στο Μπουένος Άιρες στις 6 Φεβρουαρίου 2021 θα αναμετρηθούν η Κίμσα με την Μπούργος για το στέμμα του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. 

Η πανδημία υποχρέωσε την FIBA να αλλάξει και τον τρόπο διεξαγωγής του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Η Κίμσα, πρωταθλήτρια του BCL Americas και η Μπούργος κάτοχος του ευρωπαϊκού BCL, θα αναμετρηθούν σε έναν τελικό, ο οποίος θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2021 στο Μπουένος Άιρες.

«Θα ήθελα να συγχαρώ και τις δύο ομάδες για τις ιστορικές επιτυχίες τους την περασμένη σεζόν στο Basketball Champions League και στο Basketball Champions League Americas. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να συνεχίσουμε την παράδοση του διηπειρωτικού κυπέλλου της FIBA, ​​ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Μπάσκετ της Αργεντινής, αλλά και την πόλη του Μπουένος Άιρες που μας υποδέχτηκαν με την αγκαλιά ανοιχτή.

Το γεγονός ότι καταφέραμε να αναδείξουμε πρωταθλητές τόσο στο Basketball Champions Leagu, όσο και στο Basketball Champions League Americas μέσα σε μια περίοδο πανδημία πρέπει να εορταστεί και το FIBA ​​Intercontinental Cup είναι το τέλειο πεδίο για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, ​​Ανδρέας Ζαγκλής.

To Top