Φέντερερ: «Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ ξεχωρίζουν από τους τενίστες της νέας γενιάς»

Στη λίστα με τους τενίστες της νέας γενιάς που έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν μια λαμπρή καριέρα συμπεριέλαβε τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο σπουδαίος Ελβετός «μαέστρος» επισήμανε ότι ο 20χρονος συμπατριώτης μας, μαζί με τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντένις Σαποβάλοφ, ξεχωρίζουν από τους τενίστες της νέας γενιάς. Σπουδαία λόγια από έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει κατακτήσει 20 Γκραντ Σλαμ, αναφέρθηκε στις νέες ηλικίες, κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στο παρελθόν. «Ο Ναδάλ έκανε απίθανα πράγματα όταν ακόμη ήταν έφηβος και νομίζω πως είχε κερδίσει περισσότερα από 20 τουρνουά, πριν ακόμη γίνει 20 ετών. Θεωρώ πως μαζί με τον Μπιορν Μποργκ, ήταν οι κορυφαίοι τινέιτζερς όλων των εποχών, γιατί έπαιζαν από μικροί τένις υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο μεγάλος αντίπαλος του Ισπανού τενίστα.

Στη συνέχεια ο Ελβετός μίλησε για τους τενίστες της νέας γενιάς: «Καλώς ή κακώς, η σημερινή νέα γενιά δεν μπορεί να φτάσει αυτά τα επιτεύγματα, ωστόσο είναι πολύ ευχάριστο να τους βλέπεις να αγωνίζονται και να παλεύουν κόντρα στους μεγαλύτερους. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν οι παλαιότεροι και θα έρθουν για να πάρουν την θέση τους τενίστες όπως ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς και ο Σαποβάλοφ, που φαίνεται ότι μπορούν να το κάνουν αυτό πιο γρήγορα από άλλους της γενιάς τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

To Top