ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φέτος το ΠΟΚ-4 έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το “Κλεάνθης Βικελίδης”

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο “έσπασε” ο Άρης με τη χθεσινή του νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Δεν είναι μόνο ότι χάλασε το αήττητο σερί των Πειραιωτών, καταφέρνοντας παράλληλα να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά από 24 παιχνίδια (με απολογισμό 6 ισοπαλίες και 18 ήττες). Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να κερδίσουν το ΠΟΚ-4 μετά τη σεζόν 1978/79, κάτι που είχε πετύχει η ομάδα του Αποστόλ Τσατσέφσκι με 17 νίκες σε 17 ματς μέσα στο Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, τότε ο Άρης είχε κερδίσει εντός έδρας την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 2-1, τον Παναθηναϊκό με 2-0 και τον ΠΑΟΚ με 1-0. Φέτος ο Άρης επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ ακολούθησαν οι νίκες με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, με 2-1 επί της ΑΕΚ και το χθεσινό 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ακόμη πιο σημαντικό γίνεται το επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Άρης κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος, σε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Η καλύτερη φετινή επίδοση για τους Θεσσαλονικείς, ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν ήταν το 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ έχασε τα υπόλοιπα επτά ματς.

Μάλιστα, ο Άρης είχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με ανατροπή από τις 19 Ιουνίου 1983. Τότε οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με 1-0 και 2-1 στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη με γκολ του Δουλγεράκη και του Χατζηαντωνίου κατάφερε να νικήσει με 3-2.

To Top