ΑΠΟΨΕΙΣ

Πυρπόλησε τον Βασιλιά Καρνάβαλο

Ως είθιστε την Κυριακή της Αποκριάς , μετά απ’ όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις , οι καρναβαλιστές πυρπολούν τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Ο ΑΡΗΣ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, έβαλε φωτιά στον μέχρι πριν το ματς αήττητο αντίπαλο αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα.

Η επιστροφή των έξι βαθμών έγινε την κατάλληλη στιγμή, έφυγε το βάρος και η πίεση από τους παίκτες. Χωρίς το άγχος για την τελική θέση, έβγαλαν την ποιότητα τους μέσα στο γήπεδο και θύμισαν σε όλους ότι πρέπει να τους υπολογίσουν δύο φορές από δω και πέρα. Το κυνήγι του ΑΡΗ στα πλέι οφς, για τη δεύτερη θέση,  αρχίζει…

–        Ο αγώνας ήταν ίσως ο ποιοτικότερος που έχει γίνει την φετινή χρονιά, στη Super League. Δύο ομάδες που έπαιξαν για τη νίκη. Μόνο μία μπορούσε να την πετύχει. Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ήταν καλύτερος σε όλες τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Αμυντικά, ο Σάκιτς κυριάρχησε στην πλευρά του και ανάγκασε σε αλλαγή τον αντίπαλο του, το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας δεν έχασε μπαλιά, ο Γκάνεα είχε να αντιμετωπίσει την υπερφόρτωση από παίκτες των άλλων, μαζί με τις καλύψεις κατάφερε να τελειώσει το ματς χωρίς ο Μασούρας να γίνει απειλητικός. Στο κέντρο είδαμε δύο συγκλονιστικούς χαφ. Ματίγια και Σάσα κατάπιαν τους αντιπάλους σε όλους τους χώρους , δημιούργησαν παιχνίδι, έσπασαν την πίεση όταν χρειάστηκε, δώσανε απίστευτη αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες τους. Ήταν η καλύτερη απόδοση τους μακράν , απ’ όλους τους αγώνες μέχρι τώρα. Ένα τεράστιο συγγνώμη  στον Χαβιέ Ματίγια , που λόγω της ημέρας, θα περιμένουμε να μας συγχωρέσει για όσα έχουμε πει και γράψει γι’ αυτόν.

–        Στην επίθεση είχαμε τις ευκαιρίες για κάτι περισσότερο. Ο ο.σ.φ.π. έπαιξε χωρίς καλύψεις και διπλά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα κάθε πετυχημένη ατομική ενέργεια παίκτη του ΑΡΗ αλλά και  συνδυασμοί, να δημιουργούν προϋποθέσεις επικίνδυνης επίθεσης. Ο άξονας του αντιπάλου ήταν η αχίλλειος πτέρνα του. Το αμυντικό δίδυμο τους ήταν μαύρη τρύπα κάτι που εκμεταλλεύτηκε με επιτυχία ο ΑΡΗΣ. Και τα δύο γκολ μπαίνουν από φάσεις που δημιουργούνται μπροστά τους , χωρίς να μπορούν να τις κόψουν. Ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού, κάτι που διάβασε ο Μπρούγος. Μετά την ισοφάριση έβαλε δεύτερο φορ για να παίξει πάνω στο δεύτερο αμυντικό τους  , να τον πιέσει και να τον «τρέξει» μέσα και έξω από την περιοχή. Έτσι ο Πάλμας κέρδισε το φάουλ με το οποίο ο Γκάμα εκτέλεσε τον τερματοφύλακα και έδωσε τη νίκη στον ΑΡΗ.

–        Απίστευτος ΑΡΗΣ. Νικητής ΑΡΗΣ. Διέλυσε την κατ’ ευφημισμό καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι, κατέρριψε το μύθο ότι όταν έχει τη μπάλα δεν ξέρει τι να την κάνει, είχε κατοχή 58%, βρήκε δίχτυα, έκανε ανατροπή του σκορ , έβγαλε το μέταλλο που χρειάζεται να έχει μια ομάδα για να κερδίζει δύσκολους αντιπάλους.  Φώναξε δυνατά «ΕΡΧΟΜΑΙ».

–        Πολύς λόγος γίνεται για τον προπονητή Μπρούγος. Οι κουβέντες του φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Η ψυχολογία της ομάδας άλλαξε, ενεργοποίησε παίκτες που ήταν σε δυσμένεια, τους έκανε να πιστέψουν στους εαυτού τους. Βρίσκει τις κατάλληλες κινήσεις για τους παίκτες, διαβάζει εύκολα τον αντίπαλο , αλλάζει τακτικές και συστήματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Με τον ο.σ.φ.π. ξεκίνησε με 4-2-3-1, το άλλαξε σε 4-4-2 και το τελείωσε με 5-4-1. Δεν είναι εύκολο να το κάνει κάποιος. Θα τον δούμε στη συνέχεια, εκεί που θα καίει η μπάλα.

–        Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έδωσε μία παράσταση υψηλού επιπέδου. Οι παίκτες του, μας έκαναν να πιστέψουμε σε μία εντυπωσιακή  πορεία στα πλέι οφς. Την περιμένουμε…

To Top