Φαβορί ο Κωστένογλου για την Εθνική Κύπρου

Ο Νίκος Κωστένογλου φαίνεται να είναι το νούμερο 1 όνομα για να καθίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Κύπρου.

Εξελίξεις στην εθνική ομάδα της Κύπρου αναμένονται σήμερα ή αύριο με τα ΜΜΕ του νησιού να θεωρούν δεδομένη την απομάκρυνση του Βέλγου ομοσπονδιακού, Γιόχαν Βάλεμ. Η πορεία της Κύπρου με τον Βάλεμ στον πάγκο της κρίνεται ως αποτυχημένη. Ο απολογισμός των τεσσάρων βαθμών σε έξι παιχνίδια με μόλις δύο γκολ ενεργητικό σ’ έναν όμιλο του Nations League, που σαφώς δεν «τρόμαζε» με αντιπάλους Μαυροβούνιο, Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν, έδειξε τα μεγάλα προβλήματα της εθνικής.

Η διαδικασία ανανέωσης που επιχειρήθηκε είχε αρνητικό αντίκτυπο στο αγωνιστικό και πλέον η ομοσπονδία καλείται να πάρει, άμεσα, σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η ζυγαριά γέρνει κατά πολύ υπέρ της πρόσληψης ελληνόφωνου τεχνικού και γι’ αυτό η ομοσπονδία στράφηκε προς την Ελλάδα για την εξεύρεση του. Τις τελευταίες μέρες προτάθηκαν αρκετά ονόματα Ελλήνων προπονητών και σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν συγκεντρώνει καλές πιθανότητες η περίπτωση του Νίκου Κωστένογλου. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Αθηνών είναι άνεργος από τον Δεκέμβρη του 2019 όταν και διακόπηκε για τρίτη φορά η θητεία του στους κιτρινόμαυρους.

Ο 50χρονος τεχνικός που θήτευσε στην Ανόρθωση για μερικούς μήνες το 2014 με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι το φαβορί για τον πάγκο της εθνικής Κύπρου, όμως δεν είναι μόνος στην κούρσα διαδοχής του Γιόχαν Βάλεμ. Στη λίστα υποψηφίων υπάρχουν και άλλα ονόματα προπονητών από την Ελλάδα, ενώ το σενάριο πρόσληψης Κύπριου προπονητή είναι δεν εξετάζεται από την ομοσπονδία του νησιού.

To Top