Φαν Σιπ: “Δεν θα μαρκάρουμε μαν του μαν τον Χάαλαντ, αλλά όλοι μαζί”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν Σιπ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού της Κυριακής (6/6) με τη Νορβηγία τόνισε πως δεν θα βάλει κάποιον μαν του μαν πάνω στον Χάαλαντ.

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού αγώνα της Κυριακής (6/6) με τη Νορβηγία (21:45 OPEN, COSMOTE TV) έδωσε το Σάββατο το απόγευμα στη Μάλαγα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν Σιπ.

Ο Ολλανδός προπονητής μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει στο πως σκοπεύει να σταματήσει τον Χάαλαντ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και η απάντηση του ήταν πως δεν θα υπάρξει ατομικό μαρκάρισμα στον διεθνή φορ της Ντόρτμουντ αλλά όλη η άμυνα της Ελλάδας συνολικά θα προσπαθήσει να τον κλείσει όπως έκανε και με τον Λουκάκου στο φιλικό με το Βέλγιο.

Έχετε σκεφτεί πως θα διαχειριστείτε το ματς με τη Νορβηγία, θα κάνετε αλλαγές. Γιατί στα διαδοχικά επίσημα ματς δεν κάνατε συνήθως πολλές αλλαγές;

“Πρώτα απ’όλα πρέπει να δούμε πως θα πάει η προπόνηση, δεν είχαμε πολύ χρόνο με τα συνεχόμενα ταξίδια πριν και μετά το παιχνίδι στο Βέλγιο αλλά θα πάρουμε μια καλή απόφαση, θέλουμε να έχουμε μια δυνατή ομάδα στο γήπεδο, όσοι αγωνιστούν να είναι στο 100%. Η Νορβηγία είναι δυνατή ομάδα και για εμάς είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν τα επίσημα του Σεπτεμβρίου”.

Τι θα θέλατε να δείτε από τους παίκτες σας και αν σας ανησυχεί πως βρίσκονται 90 λεπτά μακριά από τις διακοπές τους;

“Περιμένουμε να ακολουθήσουν το πλάνο που θα τους πούμε. Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ξέρουμε ότι είναι το τελευταίο ματς της σεζόν αλλά έδειξαν ήδη πως είναι αφοσιωμένοι και το πάθος είναι σίγουρο. Είναι επαγγελματίες. Οι καταστάσεις είναι εξαιρετικές, παίζουμε στη Μάλαγα, το γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση και παίζουμε κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο οπότε όλα δείχνουν πως θα έχουμε ένα καλό ματς”.

Αν παίξει ο Χάαλαντ πως θα τον αντιμετωπίσετε;

“Ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικός, δυνατός, καλός παίκτης με φανταστική σεζόν στην Ντόρτμουντ αλλά θα αμυνθούμε όλοι μαζί και θα επιτεθούμε όλοι μαζί. Δεν θα βάλουμε έναν παίκτη πάνω του, δεν μπορεί να τον μαρκάρει ένας παίκτης άλλωστε όπως και με τον Λουκάκου στο Βέλγιο που όλοι κάναμε άμυνα και επίθεση. Το ίδιο θα κάνουμε και αύριο, όλοι βοηθούν. Έχουμε έξι αλλαγές οπότε και οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο θα βοηθήσουν την ομάδα. Αγωνιζόμαστε και παίζουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντικό όχι μόνο πως θα αμυνθούμε κόντρα στον Χάαλαντ αλλά να φροντίζουμε ώστε οι μπαλιές που φτάνουν προς αυτόν να τις σταματάμε νωρίτερα. Ξεκινάμε από τους επιθετικούς την πίεση μας και εν συνεχεία ακολουθεί η άμυνα”.

Το δεύτερο μέρος με το Βέλγιο όπου οι αντίπαλοι δεν έβγαλαν κάποια φάση είναι οδηγός για το μέλλον;

“Είναι πάντα θέμα ισορροπίας. Όπως συζητάμε για την άμυνα μας αύριο συνολικά απέναντι στη Νορβηγία και τον Χάαλαντ έτσι και με αυτόν τον τρόπο φροντίζουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Φυσικά θέλουμε να αμυνόμαστε σωστά αλλά όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας και κάνουμε το παιχνίδι μας δεν μπορούν να επιτεθούν. Οπότε θα πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Όταν πρέπει να αμυνθούμε πρέπει να έχουμε καλή δομή”.

To Top