Φεύγει οριστικά η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

Το δρόμο για ευρύ ανασχηματισμό ανοίγουν η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, να αποχωρήσουν οι τέσσερις υπουργοί του κόμματος από την κυβέρνηση, ακριβώς ένα χρόνο μετά την τελετή ορκωμοσίας.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, βουλευτές και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφραζαν διαφορετικές εκτιμήσεις. «Η βάση της συμφωνίας ήταν διαφορετική από την κατάληξη» σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός και απέδωσε την αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη στις «σκληρές τοποθετήσεις στελεχών».

«Οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ θα αποχωρήσουν. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί», δήλωνε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Αντίθετη άποψη διατύπωνε ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου.
«Θέλαμε να στηρίξουμε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και όχι μία κυβέρνηση ΝΔ», είπε η Μαρία Ρεπούση.

Την αποχώρηση των τεσσάρων υπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είχε προαναγγείλει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Reuters, επικαλούμενο πηγές στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Την παραίτηση των υπουργών κ.κ. Ρουπακιώτη, Μανιτάκη, Παπαθεοδώρου και της κ. Σκοπούλη επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ίδια η υφυπουργός Υγείας (Φωτεινή Σκοπούλη).

Χέρι – χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Δεν θα γυρίσουμε στο αμαρτωλό παρελθόν» τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «προέχει να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας. Να βγει η χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών».
Υποστήριξε πως ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας για την ΕΡΤ, χθες ο κ. Κουβέλης υπαναχώρησε.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το μαύρο από τις κρατικές συχνότητες θα φύγει» και πρόσθεσε ότι «θα επαναπροσληφθούν όσοι εργαζόμενοι χρειάζεται για να εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα η μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «κανείς δεν θέλει εκλογές, ούτε ακυβερνησία και στασιμότητα». «Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Θέλει σταθερότητα και γρήγορα αποτελέσματα», συμφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, χθες, από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας. Την αποκάλεσε «θίασο της συμφοράς» και εκτίμησε ότι «όποτε κι αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά».

«Οι όποιες διαφωνίες ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της πολιτικής, αλλά το πλασάρισμά της στον λαό», αναφέρει το ΚΚΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Η ΕΡΤ είναι καταργηθείς Οργανισμός», έκρινε χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση επαναλαμβάνει την ανάγκη αναστολής του «μαύρου» από τις οθόνες, ενώ προβλέπει και την επαναπρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την άμεση εκπομπή του τηλεοπτικού σήματος.

«Σε ελάχιστο χρόνο θα φύγει το μαύρο, αρκεί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αποχωρήσουν από το ραδιομέγαρο», δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Πηγή: sport-fm

To Top