ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φιλική ήττα (0-1) από την Ξάνθη για τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στο τέταρτο φιλικό του με ομάδας της πρώτης κατηγορίας ο Άρης, καθώς το τέρμα του Σολτάνι στο 16΄του αγώνα, καθόρισε την αναμέτρηση των “κιτρινόμαυρων” με τους Ακρίτες.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό με την ΑΕΚ, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου ξεκίνησαν ορεξάτα την αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ, μόλις στο 7΄με τον Τάτο, να μην πιάνει “γεμάτα” το σουτ στη κίνηση, από πλεονεκτική θέση εντός μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα-γύρισμα του Καπνίδη. Κόντρα στην ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ (0-1) στο 16΄με τον Σολτάνι να πλασάρει προ κενής εστίας, μετά την ασταθή επέμβαση του Διούδη, στο σουτ του αφύλακτου Τριάδη. Οι “κιτρινόμαυροι” εμφανέστατα μπλοκαρισμένοι επιθετικά δεν μπόρεσαν να πατήσουν αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να δοκιμάζουν να απειλήσουν από απόσταση. Ισάριθμα σουτ των Αντρέου (18΄), Βουτσιά (22΄) και Τσουμάνη (35΄) δεν ανησύχησαν τον Ζίφκοβιτς. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, τα νεύρα επικράτησαν, καθώς υπήρξαν συχνές διακοπές και μικροσυρράξεις ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, δίχως να ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση, με τους παίκτες της Ξάνθης, να διαμαρτύρονται συνεχώς προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ…

Με τον Σολτάνι αρνητικό πρωταγωνιστή, να διαμαρτύρεται συνεχώς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Νίκος Αναστόπουλος, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, διαφοροποιώντας κατά το ήμισυ την ενδεκάδα. Η δυσκολία του Άρη να πατήσει αντίπαλη περιοχή και στο δεύτερο δεύτερο ημίχρονο, οδήγησε σε νέες προσπάθειες εκτός μεγάλης περιοχής, χωρίς κάποιο από τα σουτ που δοκίμασαν Τάτος (64΄) και Ντούνης (66΄) δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Προηγήθηκε καλή ευκαιρία για την Ξάνθη με την προβολή του Τριάδη στο 63΄να περνάει ελάχιστα αουτ από την εστία του Διούδη, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει και κεφαλιά του Λάζιτς στο 70΄. Τα υπόλοιπα λεπτά δεν πρόσφεραν κάτι το αξιόλογο με ο 1-0 υπέρ της Ξάνθης να μένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης (77΄Αναγνωστόπουλος), Βουτσιάς (90+1΄Ντόγος), Τσουμάνης, Ραούλ Μπράβο (46΄Ρόβας), Ιντζίδης, Ανάκογλου, Αντρέου (46΄Παυλίδης), Νέτο (46΄Ντούνης), Καπνίδης (46΄Ίλιτς), Τάτος (75΄Μπούρμπος), Ν΄Λουντούλου (46΄Μιλούνοβιτς)

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιούνες, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητέρζογλου, Περέιρα, Φλίσκας, Λάζιτς

Έπαιξαν επίσης οι: Σταθάκης, Κώστας, Ορφανίδης, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Μελισσόπουλος

To Top