ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική νίκη (2-0) του Άρη με άρωμα… Αργεντινής

Φιλική νίκη (2-0) του Άρη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας με άρωμα… Αργεντινής στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Μίχαελ Ένινγκ δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα και είδε τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν της ομάδας από την Βουλγαρία, βασιζόμενοι στην καλή παρουσία των τριών Αργεντινών Μαντσίνι, Τόνσο και Μαρτίνες. Οι δυο πρώτοι πέτυχαν τα γκολ του Άρη, ενώ ο Μαρτίνες έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Στα συν η παρουσία των τριών Αργεντινών με κορυφαίο τον Μαντσίνι, θετικός στο πρώτο 45λεπτο ο Τσιλιγγίρης, ενώ στα χαρακτηριστικά του αγώνα η συμμετοχή του Λάρσoν ως φορ, του Τόνσο στην μεσαία γραμμή και του Ροζ ως δεξί μπακ. Εκτός αποστολής ήταν ο Ντουάρτε.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Στο τέρμα για τον Άρη ο Τσιλιγγίρης, δεξιά ο Μαρμαρίδης, αριστερά ο Μενέντεθ, στο κέντρο Δεληζήσης-Σόουζα. Στα χαφ, Μπακούτσης και Μπα, αριστερά Μαντσίνι, δεξιά ο Μαρτίνες, με δεκάρι τον Τόνσο και κορυφή τον Λάρσον.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Με τον Ντάνιελ Μαντσίνι εξαιρετικά δραστήριο στο σημερινό φιλικό ματς, ο Άρης έδειξε μεγάλη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε τον αντίπαλό του, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, σκοράροντας και δύο γκολ. Ο Αργεντινός ήταν ο κύριος εκφραστής των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών στο πρώτο μέρος.

Προειδοποίησε στο 8΄και στο 9, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ είχε ισάριθμες απαντήσεις. Στο 11΄ο Τόνσο, από το ύψος του πέναλτι, μετά το γύρισμα του Λάρσον, έστειλε την μπάλα στο κεφάλι αντίπαλου αμυντικού. Στο 19΄ο Μαρτίνες από τα αριστερά είδε την κίνηση του Μαντσίνι, του έβγαλε την σέντρα και ο συμπατριώτης του με ωραίο πλασέ, αμαρκάριστος κέρδισε τον Σοτίροβ για το 1-0 του Άρη.

Στο 37΄οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στο 2-0, με τον Λάρσον να παίρνει το ριμπάουντ από το σουτ του Μαντσίνι το οποίο απομάκρυνε ο Σοτίροβ και να δίνει έτοιμο γκολ στον Τόνσο, που απλά την έσπρωξε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της ΤΣΣΚΑ.

Αρκετά τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών της ΤΣΣΚΑ στο πρώτο ημίχρονο, δίχως λόγο και αιτία, ειδικά σε ένα φιλικό ματς. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως για δύο από αυτά, ο ρέφερι Γκορτσίλας έδειξε την κίτρινη κάρτα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Με αρκετές αλλαγές στο β’ ημίχρονο ο Ένινγκ επιχείρησε να κάνει δοκιμές, ρίχνοντας τους Διαμαντόπουλο και Μπαγκαλιάννη, αλλά και τον νεαρό πορτιέρο Παρίση. Με πρωταγωνιστές τους Μαντσίνι, Τόνσο, Μαρτίνες ο Άρης ήταν δραστήριος, με την ΤΣΣΚΑ πάντως να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 60′ με τον Σόλομον, ενώ ο Μαντσίνι στο 66′ χάνει εξαιρετική ευκαιρία για να πετύχει το γκολ. Όπως και στο 82′ ο Μαρτίνες “άγγιξε” το γκολ.

Το σκορ δεν άλλαξε με τον Άρη να δικαιούται ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΡΗΣ (Μ.Ένινγκ): Τσιλιγγίρης (46′ Παρίσης), Μαρμαρίδης (69′ Σενγκέργκης), Μενέντεθ (69′ Σάσα), Δεληζήσης (57′ Μπαγκαλιάννης), Σόουζα, Μπακούτσης (82′ Ροζ), Μπα (46′ Διαμαντόπουλος), Λάρσον, Μαντσίνι (90′ Ιντέγε), Μαρτίνες, Τόνσο.

ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Μ. Κρούσιτς): Σοτίροβ (46′ Σαλαμάνοφ), Γκαλάμποβ, Αμπεντόσα (46′ Νταβίντοφ), Τέλες, Τόμας, Πίντο (66′ Τσέρνοφ), Τιάγκο, Κάρεϊ (89′ Ιβάνοφ), Σόλομον (80′ Γιορτνάνοφ), Εβάντρο (46′ Μπούτσκοβ), Σο (46′ Γουάτ).

To Top