ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική νίκη (3-1) και χρήσιμα συμπεράσματα στην πρόβα, αγωνία για Μπράμπετς

Πιάνοντας καλή απόδοση και στα δύο ημίχρονα, ο Άρης νίκησε τον Εθνικό Άχνας με 3-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο παιχνίδι που έκλεισε τον κύκλο των φιλικών για τους κιτρινόμαυρους, που πλέον κοιτάνε τις επίσημες υποχρεώσεις τους την επόμενη εβδομάδα. 

Σκόρερ για τον Άρη οι Ρουπ, Γκρέι και Νταρίντα, ενώ ξεχώρισε και ο νεοαποκτηθείς Ζαν Ζουλ, που είχε ανεβασμένη απόδοση στο πρώτο μέρος, παρόλο που βρίσκεται λίγες μέρες στην ομάδα.

Το παιχνίδι πάντως… σημάδεψε ο τραυματισμός του Μπράμπετς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάκωση στο γόνατο, ενώ αύριο ο Τσέχος θα υποβληθεί σε μαγνητική για να φανεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του.

ΜΕ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΖΟΥΛ Ο ΑΡΗΣ

Ο Τόλης Τερζής επέλεξε για ακόμη ένα παιχνίδι σύστημα 4-3-3, με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια αντί του τραυματία Κουέστα, τους Οντουμπατζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Ματαρίτα στο κέντρο της άμυνας, Ζουλ, Ρουπ και Νταρίντα στη μεσαία γραμμή, Πάλμα και Μενέντες στα φτερά της επίθεσης και τον Γκρέι στην κορυφή.

ΑΝΟΙΞΕ… ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΡΟΥΠ

Το παιχνίδι κύλησε αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά με τον Άρη να θέλει να πάρει την κατοχή και να βγει στην επίθεση.

Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν αυτό που ήθελαν στο 13ο λεπτό όταν μετά από πίεση στον αντίπαλο κέρδισαν την κατοχή. Ο Πάλμα έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραία πάσα, έβγαλε μόνο του τον Ρουπ, που σε κενή εστία δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0.

ΣΟΚ ΜΕ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ

Στο 16ο λεπτό το Κλεάνθης Βικελίδης “πάγωσε”. Ο Μπράμπετς, μετά από μια κεφαλιά βρέθηκε στο έδαφος πιάνοντας το γόνατό του και μη μπορώντας να συνεχίσει έγινε αλλαγή.  Ο Τσέχος αποχώρησε υποβασταζόμενος, ενώ αναμένεται αύριο να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί, με τις αρχικές εκτιμήσεις πάντως να αφήνουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΓΚΡΕΙ

Στο 45+2, ακριβώς πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Άρης πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Γκρέι που έψαχνε καιρό το γκολ. Ο Τζαμαϊκανός δέχτηκε υπέροχη πάσα από τον Νταρίντα και αν αρχικά έδειχνε να χάνει το κοντρόλ, ωστόσο έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην εστία του Μάρκοβιτς

3-0 ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48′ ο Άρης πέτυχε και άλλο τέρμα, με τον Νταρίντα. Ο Τσέχος δέχτηκε ωραία κοφτή πάσα από τον Λάζαρο, έκανε ωραία προσποίηση και με δυνατό αριστερό σουτ έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ

Στο 53 ο Εθνικός Άχνας μείωσε με ωραίο γκολ του Μάριου Ηλία. O Kύπριος επιθετικός έπιασε εξαιρετικό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη κάνοντας το 3-1.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Οι διαδοχικές αλλαγές αλλοίωσαν τον βαθμό συνοχής των δύο ομάδων με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έπαψαν να είναι δημιουργικές, μέτρησαν αρκετές λανθασμένες αποφάσεις και μεταβιβάσεις. Στο 80ο λεπτό η άμεση εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν οδήγησε σε γκολ καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Εθνικού. Ο Άρης έψαξε το τέταρτο γκολ μέσα από τις συνεργασίες των Χριστοδουλόπουλου-Κάρλσον αλλά παρά τις όμορφες στιγμές που πρόσφεραν οι δύο ποδοσφαιριστές, το σκορ παρέμεινε στο 3-1.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τερζής): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (Εμπακατά 46′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (Αηδόνης 18′), Ματαρίτα (Φεράρι 46′), Ζουλ (Πάβισιτς 58′), Ρουπ (Τζούρασεκ 46′), Νταρίντα (Ντουκουρέ 57′), Πάλμα (Σαβέριο 46′), Μενέντες (Κάρλσον 46′), Γκρέι (Χριστοδουλόπουλος 46′)

Εθνικός Άχνας (Λόπεθ): Μάρκοβιτς, Φιάκκας, Αξεντίσεβιτς, Περατικός, Λοματέι, Ντε Ιριόντο, Σπιρόβσκι, Πράζιτς, Λίπσκι, Ηλίου, Χριστοφή.

To Top