ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική νίκη (3-1) με δυο γκολ του Τόνσο και “κέρδος” τον Μαντσίνι

Φιλική νίκη (3-1) του Άρη στο γήπεδο του Ευόσμου κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, με δυο γκολ του Τόνσο (είχε πετύχει επίσης δυο γκολ στο ίδιο γήπεδο στην φιλική νίκη επί τους Αγροτικού Αστέρα) και “κέρδος” την απόδοση του Μαντσίνι. Δυο παίκτες από την Αργεντινή που έβαλαν την… σφραγίδα τους. Παιχνίδι που έδωσε την ευκαιρία στους κιτρινόμαυρους να χρησιμοποιήσουν παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και να βγουν κάποια συμπεράσματα, ώστε να πάρουν ρυθμό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Τόλης Τερζής άφησε τους… βασικούς του φετινού πρωταθλήματος, εκτός ενδεκάδας στο σημερινό φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας. Μάλιστα, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αγωνίστηκε για πρώτη φορά, μετά από τον τραυματισμό του και την εγχείριση στην οποία είχε υποβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Στα συν τα γκολ του Τόνσο και η καλή παρουσία του Μαντσίνι.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Στο τέρμα για τον Άρη ο νεαρός Τσιλιγγίρης, με τον Κωνσταντινίδη δεξιά και τον Μενέντεθ αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Δεληζήσης-Σόουζα. Στην μεσαία γραμμή οι Ντουάρτε και Αμπού Μπα, με τους Μαντσίνι-Τόνσο-Μαρτίνες πίσω από τον Διαμαντόπουλο.

Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δεν έδωσε την δυνατότητα για κάτι καλύτερο ως προς το θέαμα, με τον Άρη να εκμεταλλεύεται στο πρώτο ημίχρονο τα λάθη του Απόλλωνα ωστόσο να μην είναι σταθερός μεσοαμυντικά, δεχόμενος πολλές επικίνδυνες επισκέψεις και τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος. Ο Τόνσο βρήκε ξανά δίχτυα σε αυτό το γήπεδο, όπως και στο φιλικό με τον Αγροτικό στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου επίσης είχε πετύχει δύο γκολ.

Οι καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο:

7΄Γκολ (1-0): Με διπλή προσπάθεια του Μάρτιν Τόνσο, μετά την κάθετη του Μαντσίνι και το πλασέ του Αργεντινού οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ.

11΄Γκολ (1-1): Ο Μαρτίνες δεν μπόρεσε να διώξει σωστά την μπάλα στην άμυνα του Άρη, με τον Ναζίμ να εκμεταλλεύεται την σέντρα και να ισοφαρίζει με κεφαλιά.

12΄Καλό σουτ του Τασιούλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ…

20΄Νέα προσπάθεια του Απόλλωνα, με το σουτ του Σάντος, να φεύγει λίγο εκτός εστίας του Άρη.

27΄Δοκάρι για τον Απόλλωνα Λάρισας, σε απευθείας χτύπημα φάουλ του Νύκταρη.

32΄Γκολ (2-1): Ο Μάρτιν Τόνσο, εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του τερματοφύλακα Γκέκα και με ωραίο πλασέ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Άρη.

35΄Ωραία επέμβαση του Τσιλιγγίρη με τα πόδια στο πλασέ του Νύκταρη, που πήρε την μπάλα από την λάθος πάσα του Ντουάρτε.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ TO B’ ΜΕΡΟΣ

Χωρίς αλλαγές στο β’ μέρος ξεκίνησε ο Άρης, έχοντας στον πάγκο τα παιδιά από την ομάδα Νέων. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε χαρακτηριστικά, με παιχνίδι κέντρου, λίγες καλές στιγμές και μεγάλο αντίπαλο τον κακό αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότερες μπάλες είχαν ως στόχο τον Μαντσίνι, ο οποίος πήρε προσπάθειες, είχε στο 87΄ωραία εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι και γκολ στο 90′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 62΄βγήκε από το παιχνίδι ο Διαμαντόπουλος και πέρασε φορ ο Τόνσο.

Οι καλύτερες στιγμές στο β΄μέρος:

46′ Δυνατό σουτ του Κωνσταντινίδη μέσα από την περιοχή και από γύρισμα του Μαρτίνες, δύσκολα ο Γκέκας σε κόρνερ, το οποίο περνάει ανεκμετάλλευτο.

64′ Σουτ του Νούσιου, η μπάλα άουτ.

78′ Σουτ από καλή θέση του Μαρτίνες αλλά η μπάλα πολύ άουτ.

82′ Σουτ του Μαντσίνι μπλόκαρε ο Γκέκας.

87′ Δοκάρι για τον Άρη από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι

90′ Πέναλτι Μαντσίνι και γκολ για το τελικό 3-1.

Άρης: Τσιλιγγίρης, Κωνσταντινίδης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Αμπού Μπα, Ντουάρτε (80′ Μαρμαρίδης), Μαντσίνι, Τόνσο, Μαρτίνες (84′ Τσαγκαλίδης), Διαμαντόπουλος (62′ Μπακούτσης)

Απόλλων Λάρισας: Γκέκας, Τασιούλης, Χατζής, Σκούπρα, Σάντος, Μπαστακός (79′ Σιφναίος), Νύκταρης (56′ Νούσιος), Ναζίμ, Καρατάσιος, Κουρτεσιώτης, Κωστούλας (56’Μπιμάι)

Διαιτητής: Αγγελάκης

To Top