Φιλικό στην μνήμη του Άκη σήμερα από τον ΠΣΑΤ, νέο μήνυμα κατά της βίας

Με διάθεση να σταλεί ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στον αθλητισμό, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στο Καυτανζόγλειο το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης (23/3) φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα (τη σέντρα θα κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας) στην μνήμη του δολοφονημένου 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Το μεσημέρι της Τρίτης (22/3), στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ, παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Βάζουμε τέλος στη βία», στην οποία εκτός των αθλητικών συντακτών, του προέδρου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, του αντιπροέδρου Βαγγέλη Ιωάννου, του ειδικού γραμματέα Κώστα Αλεξόπουλου, των μελών του δσ του ΠΣΑΤ, Δημήτρη Κανελλάκη και Κώστα Τουτσίδη, καθώς και του Θωμά Τζόκα, CEO της Winmasters, μεγάλου χορηγού του ΠΣΑΤ, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Κώστας Ορφανός, Γιάννης Βένος, Λάκης Παπαϊωάννου από το σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών, Γιώργος Φεστερίδης.

“Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα, ο αθλητισμός δεν γεννά βία είναι θύμα της βίας, αν και εμείς έχουμε τις ευθύνες μας. Βέβαια, σε πρόσφατα γκάλοπ, στο ερώτημα τι φταίει για τη βία, μόνο το 5% αποδίδεται στον Τύπο”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για “συγκινητική πρωτοβουλία, την οποία χρειάζεται η κοινωνία και ο αθλητισμός της πόλης”, ενώ προανήγγειλε ανάλογες δράσεις που έχει αναλάβει να προωθήσει ο Αγγελος Χαριστέας και ένα φιλικό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας στη μνήμη του Αλκη.

Μήνυμα κατά της βίας, υπενθυμίζοντας τις εποχές που οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης έδιναν μαζί το παρών στα γήπεδα, έστειλαν οι εκπρόσωποι των παλαιμάχων, ενώ ο Γιώργος Λυσσαρίδης υπογράμμισε την ανάγκη να μην ενοχοποιηθεί το ποδόσφαιρο ως άθλημα για τα φαινόμενα βίας αλλά να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια.

To Top