Φινάλε με νίκη για την Κ-20

Με νίκη, όπως ακριβώς της άρμοζε, ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα η Κ-20, που κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η ομάδα του Νίκου Πασσιαλή δεν έπιασε σπουδαία απόδοση αλλά πήρε το «τρίποντο» χάρη σε μια κεφαλιά του Κουρέλλα στο 53′ και έτσι έκλεισε το πρωτάθλημα με 64 βαθμούς, διεκδικώντας μέχρι το φινάλε την 3η θέση, με δεδομένο ότι πριν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής ο 4ος Ολυμπιακός είχε 60 βαθμούς με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη ήρθε στο 17′, όταν ο Καραγιάννης σούταρε εξ επαφής, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Μυλώνη.

Στην συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και απάντησαν στο 25′, με το σουτ του Γκέγκα έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Μάλιστα, ο γκολκίπερ του Άρη αποσόβησε το 0-1 στο 29′, αποκρούοντας με υπερένταση σε κόρνερ την προβολή του Μπαγιά, αλλά και στο 44′, όταν εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Γιδέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι «κίτρινοι» δεν έδειξαν το καλύτερο πρόσωπό τους ούτε στο β’ ημίχρονο, αλλά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Κουρέλλα στο 53′, έπειτα από συνδυασμό των Ρένια και Μούτσα και σέντρα του τελευταίου από τα δεξιά.

Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Άρη βρήκαν περισσότερους ανοιχτούς χώρους και πλησίασαν σ’ ένα δεύτερο γκολ στο 73′, όταν ο Παλιάτσιος έπιασε το γυριστό σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μυλώνη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με ισοφάριση στο 88′, με τον Τσάνης να επιχειρεί μακρινό σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία, ωστόσο η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Άρη, αφού στο 90′ ο Λένος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το κοντινό σουτ του κατέληξε στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Διούδης, Μούτσα, Μπαγκής, Τουλκερίδης, Περήφανος, Νταμαρλής (85′ Γιαννακιτσίδης), Ρένια (81′ Λένος), Γιώρης, Μαρμαράς (66′ Παλιάτσιος), Κουρέλλας, Καραγιάννης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μυλώνης, Νάσιος, Ασωνίτης, Νασούλης, Θεοδωρής, Μέκος, (88′ Ντουγιάς), Γκέγκα, Τσάνης, Μπαγιάς, Γιδέος (74′ Γιαννούσης), Ιωάννου.

To Top