Ο απολογισμός της χρονιάς, από τη Μαρία Δεληγιάννη στο PRESSARIS

Έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς, αλλά και τις σκέψεις της για το μέλλον, παρουσίασε η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Μαρία Δεληγιάννη, η οποία μίλησε στο PRESSARIS για την προοπτική να συνεχίσει την συνεργασία της με τους «κίτρινους», σε συνάρτηση με τους στόχους που θα θέσει η διοίκηση για την επόμενη σεζόν.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 γυναικών βρήκε τον Άρη στην 3η θέση του ομίλου του, πλασάρισμα καθόλου άσχημο, σύμφωνα με την προπονήτρια που διαδέχθηκε τον Πασχάλη Φούσκα λίγο μετά τα μισά της σεζόν. Η Μαρία Δεληγιάννη ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα στις επτά τελευταίες αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος, που κατά την άποψή της ήταν αρκετά ισορροπημένο.

Αναφορικά με τη φετινή παρουσία των «κίτρινων», υποστήριξε: «Είμαι ευχαριστημένη από τη θέση στην οποία τερμάτισε η ομάδα. Βέβαια, αυτό θα μπορούσα να το πω ολοκληρωμένα και θα μπορούσα να μιλήσω και για την εικόνα της ομάδας εφόσον ήμουν από την αρχή της σεζόν, έχοντας έναν στόχο και γνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα κορίτσια. Όπως και να ʽχει, όμως, η 3η θέση είναι μία πολύ καλή θέση».

Για το αν ο Άρης είχε τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω, ανέφερε: «Μπορεί και να είχε. Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, καθώς το πρωτάθλημα που πέρασε θα το χαρακτήριζα αρκετά αμφίρροπο, κρίνοντας πάντα από τα αποτελέσματα. Ο πρωταθλητής ΔΑΣ Ωραιοκάστρου για παράδειγμα έχασε από τον 3ο Άρη και από τον 4ο Επίκουρο, όπως και η 2η στην κατάταξη Σταυρούπολη ηττήθηκε από τον Άρη και τον ΔΑΣΩ αντίστοιχα».

Ειδικότερα, για το αν ήταν εφικτή η άνοδος φέτος στην Α1, είπε: «Δεν ξέρω αν είχε τεθεί στόχος ανόδου τη φετινή χρονιά. Θεωρώ ότι για να βάλεις έναν τέτοιο στόχο πρέπει να το έχεις προγραμματίσει εξ αρχής και όσον αφορά το δυναμικό της ομάδας, αλλά και γενικότερα».

Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το όπλο φέτος του Άρη και αντίστοιχα το στοιχείο στο οποίο υστέρησε, η κ. Δεληγιάννη απάντησε: «Αγωνιστικά μιλώντας, η υποδοχή πιστεύω πως είναι το στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει το όπλο και αντίστοιχα το αδύναμο σημείο μιας ομάδας. Αν έχεις καλή υποδοχή, έχεις παράλληλα μεγάλο πλεονέκτημα και αντίστοιχα αν έχεις πρόβλημα εκεί, δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Το κλειδί για την επιτυχία μιας ομάδας κατά τη γνώμη μου βρίσκεται εκεί».

Σχετικά, με το μέλλον της ίδιας στον Άρη, η προπονήτρια της ομάδας δήλωσε: «Υπάρχει μία προοπτική να συνεχίσω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτή θα είναι πραγματοποιήσιμη. Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κουβέντα πάνω σε αυτό. Δε γνωρίζω τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση αναφορικά με το τμήμα, ποιους στόχους θα θέσει και αν μέσα σ’ αυτούς βρίσκομαι κι εγώ. Βέβαια, στην αρχική μας συζήτηση υπήρχε και η προοπτική της επόμενης χρονιάς, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί προσεχώς».

To Top