Το χρονικό της μαραθώνιας συνέλευσης

Ήταν μια συνέλευση που θύμιζε… μαραθώνιο και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ… Η γενική συνέλευση της 4ης Μαΐου πέρασε από χίλια κύματα. Το PRESSARIS σας θυμίζει το χρονικό της, όπως εξελίχθηκε λεπτό προς λεπτό από τις 17.30 της Παρασκευής μέχρι τη 1.28 του Σαββάτου.

 Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 
17.30: Ο κόσμος του Άρη έρχεται στο Εκθεσιακό κέντρο. Λόγω της ζέστης, υπάρχουν σταντ έξω από το κέντρο, προκειμένου με αλφαβητική σειρά, ο κόσμος να πάρει τις καρτέλες του και να τακτοποιηθεί οικονομικά. Περίπου 50 άτομα βρίσκονται εντός αιθούσης, υπό τους ήχους των τραγουδιών του Κώστα Μακεδόνα. Όλα κυλούν ομαλά προς το παρόν. Ήδη, έχουν σχηματιστεί τα πρώτα πηγαδάκια, με θέμα συζήτησης (τι άλλο;) τις σημαντικές εξελίξεις που αναμένονται για τον σύλλογο.

17.35: Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη, Νίκος Παπαδόπουλος έφτασε στο Βελλίδειο. Παραδέχθηκε: «Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του λαού. Ο Άρης είναι πάντα σύμφωνος με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κόσμος της ομάδας θα ‘μιλήσει’ σήμερα, αφού προηγουμένως ενημερωθεί απ’ όλους. Περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις, με προσοχή και νηφαλιότητα. Υπομονή…».

17.45: Ο κόσμος γεμίζει σιγα-σιγά την αίθουσα του Βελλίδειου. Από πλευράς παραγόντων, παρόντες ο Ηλίας Πόππης και ο Θέμης Μπεκιάρης.

17.51: Από πλευράς του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών ήρθαν πρώτοι οι Θωμάς Γιαννόπουλος και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

18.00: Ένα από τα θέματα συζήτησης στο Βελλίδειο αποτελεί και η είδηση της προσφυγής των Φατί και Ντίκο! Μια δυσάρεστη πληροφορία, η επιβεβαίωση της οποίας προκάλεσε ποικίλα σχόλια, όπως ήταν φυσικό…

18.10: Μόλις έφτασαν στο συνεδριακό κέντρο ο Γιάννης Γρανούζης και ο Γιώργος Μποτζώρης. Τα μεγάλα φώτα της αίθουσας άναψαν και ο κόσμος αυξάνεται…

18.13: Εφτασαν μαζί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης και ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης, οι οποίοι σχημάτισαν… πηγαδάκι με τους Τάσο Δεσύπρη και Σίμη Ηλιάδη! Παρόντες είναι, επίσης, οι Ζαμπέτας, Ορφανίδης, Παπαϊωάννου, Χαμουζάς, Στεφανίδης και Σκόρδας.

18.29: Ανέβηκαν στο πάνελ, τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΜΑ… Συζητήσεις και προγνωστικά. Το ερώτημα στα χείλη όλων: «Υπάρχει λύση;». Υπομονή…

18.31: Προβληματισμένος παρουσιάζεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης από την μειωμένη προσέλευση του κόσμου. Είναι αλήθεια ότι αυτήν τη στιγμή οι παρόντες δεν ξεπερνούν τους χίλιους.

18.37: Παρών στην αίθουσα και ο Γιάννης Δαμιανίδης, όπως και ο Δημήτρης Σαρρής, την ώρα που ο Γιάννης Γρανούζης ζητάει από τον κόσμο να καθίσει, προκειμένου σε λίγο να ξεκινήσουν οι εργασίες της συνέλευσης.

18.43: Σε αναμονή της γραμματείας για τους εκλογικούς καταλόγους περνούν όλοι στην αίθουσα.

18.54: Οι κατάλογοι έκλεισαν, η γενική συνέλευση ξεκινάει!

18.55: Ταμειακώς τακτοποιημένα είναι μόλις 669 άτομα! Στην αίθουσα υπάρχουν περισσότερα μέλη της Κοινωνίας Μελών. Σε λίγο θα παραδοθούν και οι εκλογικοί κατάλογοι. Δυο προτάσεις κατατέθηκαν για τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης: Νίκος Παπαδόπουλος και Αγγελος Γρόλιος. Αυτήν την ώρα γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων του κόσμου.

19.01: Η διαφορά είναι οριακή! Επαναλαμβάνεται η καταμέτρηση των ψήφων, πραγματικό… ντέρμπι!

19.07: Τελικά, πρόεδρος της συνέλευσης θα είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος με ψήφους 388 έναντι 299, που πήρε ο νομικός Άγγελος Γρόλλιος. Ο πρόεδρος της συνέλευσης διαβάζει τα θέματα των εργασιών, ζητώντας παράλληλα, ενότητα και συσπείρωση απ’ όλους όσοι βρίσκονται στην αίθουσα.

19.12: Ο Παπαδόπουλος διαβάζει έγγραφη πρόταση μομφής για το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών, η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο!

19.15: Αναλύονται οι λόγοι της μομφής, με την οποία ζητείται η παύση του δ.σ της ΚΜΑ και η ανάδειξη προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

19.17: Εκπρόσωποι του Super 3 ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση και διαβάζουν αυτήν την στιγμή την απόφαση που πήραν χθες όλοι οι σύνδεσμοι και η οποία αναρτήθηκε νωρίτερα στο σάιτ του συνδέσμου. Στο τέλος της ανάγνωσης συνοδεύεται από θερμό χειροκρότημα!

19.25: Διακοπή και συζητήσεις για διάφορα διαδικαστικά θέματα… Ο πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν οι κάμερες και να σταματήσει η ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση της συνέλευσης. Με επιστολή του, ο Παναγιώτης Μπέκας θέτει θέμα παρουσίας του δ.σ. του Φορέα στο πάνελ της συνέλευσης. Υπάρχουν διάφορες απόψεις και έντονος διάλογος ανάμεσα στους Γιαννόπουλο και Σκόρδα.

19.35: Ο γενικός γραμματέας του φορέα, Θωμάς Γιαννόπουλος εξηγεί γιατί πρέπει να μην συζητηθεί η πρόταση μομφής, καθώς και γιατί πρέπει να απορριφθεί η πρόταση για την παρουσία του δ.σ. στο πάνελ.

19.40: Τον λόγο παίρνει ο Λάμπρος Σκόρδας και εξηγεί γιατί πρέπει να συζητηθεί η πρόταση μομφής, ζητώντας την συνδρομή των νομικών.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γρανούζη τα ταμειακώς τακτοπιημένα μέλη που προσήλθαν στη συνέλευση είναι πλέον 738.

19.46: Το προεδρείο εκτιμά πως δεν πρέπει να γίνει ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και να συνεχιστούν οι εργασίες. Κατατέθηκε και πρόταση από τον δικηγόρο κ. Κοκώνη, που αναφέρει ότι η πρόταση μομφής θα πρέπει να μπει στο τέλος των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Τελικά, θα συζητηθεί στο νούμερο 5 των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η πρόταση μομφής κατά του δ.σ. της Κοινωνίας Μελών.

19. 51: Νέα παρέμβαση από εκπρόσωπο του Super 3, που ζητά να εισακουστούν τα όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση. Να γίνει, δηλαδή, γόνιμη συζήτηση και να βρεθεί λύση για τον σύλλογο, με τις προσωπικές κόντρες και έριδες να μένουν στην άκρη. «Ζητούμενο να βρεθεί λύση σωτηρίας για την ΠΑΕ», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Άποψη ουσιαστική! Ο σύλλογος χρειάζεται λύσεις και προτάσεις. Η άσκοπη ένταση και οι νομικές διαμάχες, μπορούν να… περιμένουν!

19.57: Σύμφωνα με τον Γιαννόπουλο: «Δεν υπάρχει θέμα τριετίας» (στην απόφαση για παράταση της θητείας στην προηγούμενη συνέλευση).

20.01: Τον λόγο παίρνει ο Θανάσης Αθανασιάδης, τονίζοντας ότι έχουν μπει ήδη χρήματα στην ΠΑΕ! Μετά από πιέσεις και έντονες ερωτήσεις για το ακριβές ποσό, δεν απάντησε αρχικά. Στη συνέχεια είπε: «Η δέσμευση ήταν μέχρι τις 30/6. Μέχρι τώρα μπήκαν περίπου 200.000 ευρώ, ας το επιβεβαιώσει ο λογιστής. Δεν ξύπνησα μια μέρα για να πάρω μια υπερχρεωμένη ΠΑΕ και να ακούω ότι έχω πρόθεση υφαρπαγής μετοχών ετσιθελικά. Κάποιοι άλλοι που μιλούν, μόνο μιλούν και δεν κάνουν τίποτα»!

20.17: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποκάλυψε στη συνέχεια: «Μέσα στη ζημιά αφήνεται παρακαταθήκη αλλαγής χλοοτάπητα,  εξοπλισμού μηχανολογικού -αξίας 700.000 ευρώ- έργα για την ασφάλεια στο γήπεδο κλπ. Στο τέλος της 3ετίας ήταν φυσικό να υπάρξει μία ζημία της τάξης των 4,5 εκ. ευρώ.  Το χρέος γεννά χρέος και σε περίοδο οικονομικής στενότητας είναι λογικό να υπάρξει υστέρηση».

20.07: Πρόταση ανανέωσης (ή μη) εμπιστοσύνης προς το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΕ Άρης είναι το επόμενο θέμα. Ο Γιάννης Γρανούζης παίρνει πρώτος τον λόγο και εξηγεί γιατί κατέληξαν σ’ αυτήν την κίνηση.

20.11: Η τοποθέτηση Γρανούζη: «Όπως γνωρίζετε, το συγκεκριμένο συμβούλιο έχει λάβει την εντολή μέσω εκλογών να συνεχίσει την θητεία του για δύο χρόνια. Το δ.σ. της Κοινωνίας συνεκτιμώντας την οικονομική εξέλιξη της ΠΑΕ.  Προβλέψαμε τον Φεβρουάριο ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ. Είδαμε ότι μετά την συνέλευση δεν είχαμε διορθωτική πορεία. Δεύτερο, είναι το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κινείται η ΠΑΕ Άρης, θεωρήσαμε ότι η διοικητική λειτουργία του δ.σ. με την στελέχωση και την πλαισίωση από επαγγελματικά στελέχη δεν κατέστη δυνατό να γίνει. Άρα και σ΄αυτό το θέμα θέλουμε όλοι να τοποθετηθούμε. Στον αγωνιστικό τομέα, η χρονιά ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Γίναμε αποδέκτες μια πρότασης για την ‘ναυαρχίδα’ του συλλόγου, αλλά όταν μας έγινε αίτημα για τις μετοχές, απαντήσαμε ότι είναι αδύνατο να μεταβιβάσουμε μετοχές χωρίς την διεξαγωγή γ.σ. Πιστεύαμε ότι το θέμα έπρεπε να περάσει από την γ.σ., όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν αρχή για συσπείρωση γύρω από την ομάδα. να παρθούν κοινές αποφάσεις και να γίνει μια καινούργια αρχή. Αν δεν υπάρξει συσπείρωση, οι μέρες είναι δύσκολες. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί στο πλάι της ομάδας και να συνδράμει με όσες δυνάμεις έχει».

20.13: Στο βήμα και πάλι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Θανάσης Αθανασιάδης. «Έχουν ακουστεί τερατουργήματα ότι παραλάβαμε χρέος 3 εκατ. και αφήσαμε 20 εκατ. ευρώ», είπε αρχικά, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια: «Κερδοφορία δεν υπάρχει πρέπει να αναλογιστούμε σε ποιες οικονομικές συνθήκες λειτουργήσαμε. Σε μία ανυπαρξία ρευστότητας σε πρωτοφανή οικονομικά δεδομένα. Με προϋπολογισθέντα έσοδα που ανετράπησαν. Αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Προέρχεται από την απώλεια του ΟΠΑΠ, την παρακράτηση 1 εκατ. από τη διοργανώτρια, θεαματική μείωση στα εισιτήρια που φτάνει απώλεια 1 εκατ. ευρώ».

 20.19: Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι: «Μέσα στη ζημιά αφήνεται παρακαταθήκη αλλαγής χορτοτάπητων, εξπλισμού μηχανολογικού αξίας 700.000 ευρώ έργα για την ασφάλεια στο γήπεδο κτλ. Στο τέλος της 3ετίας ήταν φυσικό να υπάρξει μία ζημία της τάξης των 4,5 εκ. ευρώ.
Το χρέος γεννά χρέος και σε περίοδο οικονομικής στενότητας είναι λογικό να υπάρξει υστέρηση».

20.23: Τον λόγο παίρνει ο Αντώνης Ζαμπέτας: «Φέτος είχαμε μια κάκιστη αγωνιστική χρονιά. Η θέση που καταλάβαμε δεν αρμόζει στον σύλλογο και τα πιστεύω μας. Μας αρπάξανε έξι βαθμούς, ενώ οι παίκτες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν. Ποσό συνολικά στην τριετία 7 εκατ. ευρώ έχει πάει στην εφορία, κάτι που έκανε πολύ δύσκολη την ρευστότητα της εταιρίας. αν προσθέσουμε και την απώλεια 2,5 εκατ. ευρώ απο τον ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά και εισιτήρια, καταλαβαίνετε ότι μας έλειπαν φέτος 5 εκατ. ευρώ».

20.25: Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ υπογράμμισε: «Αναλάβαμε την ομάδα το 2009 και από τότε οι υποχρεώσεις της εταιρίας διογκώνονται μέχρι σήμερα με υποθέσεις, όπως του Αμορόζο ή του Καπικιόνι. Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον έπρεπε με καθαρό μυαλό να λειτουργήσουμε για το αύριο του συλλόγου. Με διαπραγματεύσεις και τη σημαντική στήριξη του κόσμου τον Μάιο του 2009 αποφύγαμε να πέσουμε στην β’ εθνική, φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου, βγήκαμε στο Γιουρόπα λιγκ. Σίγουρα έγιναν υπερβάσεις, αλλά έφεραν κέρδος στην ομάδα. Γι’ αυτό το προσωπικό έφτασε να είναι απλήρωτο, ένα ποσό 300.000 ευρώ. Γι αυτό οι παίκτες ήταν απλήρωτοι. με την παραδοχή ότι αγωνιστικά εκτός από το οικονομικό περιβάλλον, έγιναν λάθη και από τη διοίκηση. Είχαμε μια χρονιά που δεν αρμόζει στο σύλλογο μας. Σεβαστήκαμε τον λαό του Άρη και δεν πήγαμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Επειδή, όμως, σεβαστήκαμε πάρα πολύ τον Άρη, απαλλάξαμε μερικώς τον κ. Σκόρδα απο ποινικές και αστικές ευθύνες. Ένα δικαστήριο για το αστικό κομμάτι, όμως, δεν τον έχει απαλλάξει».

20.27: Έντονος διάλογος ανάμεσα σε Ζαμπέτα και Σκόρδα για τα οικονομικά στοιχεία. Ξέσπασμα Ζαμπέτα: «Αφήστε μας, επιτέλους, να μιλήσουμε… Συγγνώμη που πληρώσαμε μόλις… 4 εκατ. ευρώ για δικές σας χρήσεις και δεν είχαμε άλλα 5 εκατ.Το ευχαριστώ, όμως, του κ. Σκόρδα είναι να μας βρίζει απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Το μεγαλύτερο κακό το κάνει στον Άρη. ‘Οταν πάμε κάπου, ακούμε ότι είμαστε λαμόγια, απατεώνες και κλέφτες»!

20.30: «Ας φέρει ο κύριος Σκόρδας τα 18 εκατομμύρια ευρώ που πληρώσαμε για δικές του χρήσεις και μετά ας πούμε ότι θέλει», είπε ο Ζαμπέτας.

20.33: Ανοίγουν οι κυλιόμενες πόρτες της αίθουσας, γιατί η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται ακόμα και τώρα…

20.39: Ο Ζαμπέτας συνέχισε την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων: «Το συνολικό ποσό που πληρώσαμε για τον κ. Σκόρδα είναι 8,3 εκατ. Τα έσοδα της ΠΑΕ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 35 εκατ. ευρώ. 8,3 για προηγούμενες χρήσεις, 7 εκατ στο δημόσιο, 20 εκατ για λειτουργικές δαπάνες και έχει μείνει ένα ανεξόφλητο ποσό για τον τελευταίο χρόνο».

20.43: Ανεβαίνει ο Γιάννης Κόντης στο βήμα! Αρκετές αποδοκιμασίες ακούγονται από την αίθουσα! «Θα με ακούσετε, αλλιώς φεύγω και πάω στο σπιτάκι μου», είπε αρχικά…

20.49: Ο Κόντης ανέφερε όνομα στο «τραπέζι»: «Είπαμε ότι θα φέρουμε κάποια χρήματα 2-2,5 εκ ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, απόρροια προσέγγισης που κάναμε από τον Οκτώβριο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Μόργκαν Στάνλεϊ, που είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Φερνάντο Πλα λέγεται και είναι αντιπρόεδρος. Είδαν τον Άρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο και είπαν ότι μπορούν να διοχετεύσουν λεφτά για δικούς τους λόγους. Αν κάποιος έχει άλλη πρόταση να τη χειροκροτήσω».

20.57: Δίνονται διευκρινήσεις για το πώς μπορεί να εμπλακεί ο Ισπανός στην ΠΑΕ Άρης. Στο βήμα είναι πάλι ο Κόντης, ερωτάται από τον Γρανούζη και απαντά:

«Συζητήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει τον Άρη και στο μέλλον θα δούμε τις προθέσεις του. Εγώ ανέτρεξα σε μια οικονομική εταιρία. Δεν πήγα στον Ολυμπιακό, όπως άλλοι. Τα χρήματα τα βάζει προσωπικά ο Αθανασιάδης. Αν συμβεί κάτι θα χρωστάει τα χρήματα. Δεν ήρθε η εταιρία ν’ αγοράσει τις μετοχές. Ο Άρης χρειάζεται μετρητά. Δεν μπορεί όμως κάθε δέκα μέρες να κάνει πρόταση μομφής και να ακυρώσει τη διοίκηση. Εφόσον υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει τα χρήματα να επιστραφούν πίσω, αν όλα κυλήσουν ομαλά, τα χρήματα θα μετοχοποιηθούν».

21.07: Υπάρχουν 17 άτομα στην λίστα των ομιλητών, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Παπαδόπουλος. Τρία λεπτά έχει στη διάθεσή του ο κάθε ομιλητής. Στο βήμα ανεβαίνει πρώτος ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος χαρακτηρίζει ως ανακριβή και ανολοκλήρωτη την πρόταση του Κόντη. Στη συνέχεια, παρουσίασε επί σχεδόν 10′ οικονομικά στοιχεία για την οικονομική του διοικητική παρουσία, θέλοντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα των διοικούντων.

«Η λύση είναι να παραμείνει η πλειοψηφία των μετοχών στην Λέσχη και να αλλάξει το δ.σ. του φορέα, ώστε να ελεγχθεί την ΠΑΕ»  υπογράμμισε.

21.20: Ο Γιώργος Μποτζώρης εξηγεί με στοιχεία και πρακτικά ότι το δ.σ. της Κοινωνίας έχει αποτυπώσει την οικονομική κατάσταση της ομάδας και επιτέλεσε τον ρόλο του απέναντι στον κόσμο σε ότι αφορά την ΠΑΕ.

21.36: Μέσα σε χειροκροτήματα ακούστηκε η θέση του Super 3 μέσω του εκπροσώπου του: «Να γίνουν γραπτές προτάσεις για την ΠΑΕ και να υπάρχει χρόνος να σκεφτούν για να αποφασίσουν τα μέλη της Κοινωνίας»!

 21.44: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των μελών της Λέσχης… Ενισχύεται η πρόταση ότι πρέπει να γίνουν γραπτώς οι προτάσεις για την ΠΑΕ. Απάντηση επί προσωπικού ζήτησε να κάνει ο Κόντης: «Θέλω να αποδείξει ο Σκόρδας οτι είμαι συνέταιρος του κ. Καλσάδο. Δεύτερον, οι μάνατζερ που παίρνουν τον κ. Σκόρδα, το κάνουν για να παίρνουν συμβουλές για το πως κάνουν προσφυγές».

21.48: Ο Παναγιώτης Στεφανίδης υπογράμμισε: «Πρέπει να γίνει εγγράφως η πρόταση για την ΠΑΕ. Δεν πρέπει να χαθεί η Κοινωνία των Μελών και δεν πρέπει να δοθεί σε οποιοδήποτε σωτήρα η ΠΑΕ. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση, που έκανε 13 εκατ. ευρώ χρέη. Πως θα συνεχίσουμε μ’ αυτή τη διοίκηση; 15 εκατ. ήταν τα έσοδα όταν βγήκαμε στην Ευρώπη. Γιατί να στραφούμε σε άλλες λύσεις και να μην στηρίξουμε την Κοινωνία Μελών; Στον Παναθηναϊκό κατέβηκε όλη η αφρόκρεμα των επιχειρηματιών, πήραν την ομάδα με ελάχιστα χρέη και ακούγεται οτι χρωστάνε 160 εκατ.! Εκεί θέλετε να πάμε; Αν αποφασίσετε να δώσετε την ομάδα στην Μόργκαν Στάνλει, δεν θα μπορείτε να τον καθαιρέσετε».

21.52: Συνεχίζουν με τοποθετήσεις οι Ελεάνα Ιωαννίδου («Το όραμα της Λέσχης δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει λόγω μια κακής χρονιάς») και Άγγελος Μυσιρλής (Το μόνο που προσφέρατε είναι διχόνοια. Υπάρχουν Αρειανοί που μπορούν να διοικήσουν τον Άρη. Πως χρεώθηκε η ομάδα;»).

21.58: Αποχώρησε ο Super 3! Πρόταση από τον Νίκο Παπαδόπουλο να διακοπεί η συνέλευση και να συνεχισθεί στις 14 Μαΐου και πάλι στο Βελλίδειο, προκειμένου να κατατεθούν έγγραφές προτάσεις!

Η παρέμβασή εκπροσώπου του Super 3 όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση των μελών του Συνδέσμου: «Δε θα πάρουμε μέρος στις προσωπικές σας κόντρες. Δε θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Βαρεθήκαμε. Καταθέστε προτάσεις να έρθουμε να τις ψηφίσουμε».

22.00: Πεντάλεπτη διακόπή ανακοίνωσε το προεδρείο! Δεκάδες πηγαδάκια μέσα και έξω από την κεντρική αίθουσα. Θετικά σχόλια για τη στάση του Super 3.

22.19: Ο κόσμος σιγα-σιγά μαζεύεται πάλι στην αίθουσα. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα τσιγάρα.

22.22: Στο πάνελ μιλάει ο Νίκος Παπαδόπουλος.Διαβάζει πρόταση του προεδρείου για διακοπή της γ.σ., νωρίτερα από τις 14 Μαΐου, μέχρι να υποβληθούν γραπτές προτάσεις!

 22.25: Ο Μποτζώρης διαβάζει πρόταση του δ.σ. της Κοινωνίας Μελών για την ΠΑΕ Άρης και πιο συγκεκριμένα ένα «διοικητικό μοντέλο». Προτείνει, βάση της μετοχικής σύνθεσης (ΚΜΑ 56% – ΑΣ 32% – Λοιποί μέτοχοι 12%), να εκλέγεται ένα διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ αποτελούμενο από 4, 2 και 1 αντίστοιχα μέλη. Συνεχίζεται η ανάλυση του πρώτου μοντέλου, μέσω παρουσίασης οργανογραμμάτων.

22. 39: Το δεύτερο πλάνο που προτείνει η Λέσχη, δια στόματος Μποτζώρη, έχει να κάνει με επενδυτή κάτοχο του 51% και προβλέπει αρκετές δικλείδες και προϋποθέσεις, που διασφαλίζουν την «επόμενη μέρα». Η διάρθρωση του δ.σ. τότε θα είναι 4 μέλη (μεγαλομέτοχος 51%), 2 μέλη (ΚΜΑ) και 1 μέλος (ΑΣ).

22.43: Το τρίτο πλάνο έχει να κάνει με διοίκηση Πρωτοδικείου! Μία τρίτη διέξοδος με Διοίκηση Πρωτοδικείου, βάσει γνωμοδότησης των νομικών Γεωργίου Γιαννόπουλου και Βασιλείου Τρεμόπουλου. Συνολικά, η ΚΜΑ κατέθεσε 3 εναλλακτικές λύσεις-προτάσεις οι οποίες όπως ανέφεραν θα αναρτηθούν και θα αναλυθούν διεξοδικότερα.

22.52: Τον λόγο παίρνει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικήτας Ματθαίου: «Πριν έξι χρόνια κάποιοι έβαλαν τα στήθη τους μπροστά και τα καταφέραμε. Ακούω για επενδύσεις. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το 2004 μειώσαμε ένα ποσό σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Απο το σημερινό που έχει η εταιρία σε διαφόρους φορείς, εμείς το μειώσαμε σε 5,3 εκατ, για 10 χρόνια ρυθμισμένα. Για να το κάνουμε αυτό, όμως, ορισμένα μέλη έχουμε υποθηκευμένη την προσωπική μας περιουσία». Μίλησε ακόμη για τα λάθη που έφεραν τη «μαύρη τρύπα» των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεχίζοντας, ο Ματθαίου τόνισε: «Η διοίκηση να πάρει θέση, να δει αν μπορεί να συνεχίσει με τα σημερινά δεδομένα, όπως και η διοίκηση της Κοινωνίας Μελών. Οι μετοχές του Άρη πρέπει να γίνουν αιματηροί αγώνες για να μείνουν στον κόσμο της ομάδας».

23.00: Τον λόγο πήρε ο Τάσος Δεσύπρης: «Δεν είναι πρόταση αυτή του Γιάννη Κόντη. Με προσέβαλλε προσωπικά. Αυτή τη στιγμή ο Αρης χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να προχωρήσει. Χρειάζεται σοβαρούς ανθρώπους με επάρκεια γνώσεων σε πολλά θέματα και εμείς ασχολούμαστε για να πάρουμε σοβαρότατες αποφάσεις. Θα περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον να δω συγκεκριμένους ανθρώπους, να μου παρουσιάσουν μπίζνες πλαν, μελετημένη πρόταση με αριθμούς, με οργανωτικό σχήμα, που δείχνουν την σοβαρότητα των προθέσεών τους. Δεν άκουσα τίποτα από τον Κόντη. Δεν είμαι σε θέση να ψηφίσω. Δεν είμαι σε θέση να κάνω οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν λάβω γνώση σε πλήρη μορφή, σε συνεργασία με λογιστήριο και νομική υπηρεσία, να κάτσω να δουλέψω πολύ, τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες και να έρθω ενώπιόν σας ότι η πρότασή μου είναι αυτή και μπορεί να εφαρμοστεί έτσι. Για το σημερινό αδιέξοδο ευθυνόμαστε, λίγο ή πολύ, όλοι μας. Έχω κι εγώ πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και πριν από ένα μήνα ζήτησα εγγράφως συγνώμη. Και ζητώ  ξανά συγγνώμη…».

Ο  Δεσύπρης ζήτησε να διαβαστούν τα πρακτικά του δ.σ. της 11/12/2009 προκειμένου να συνεχίσει. Διαβάζει ο ίδιος τα πρακτικά.

23.22: Ξεχωρίζει η αναφορά του στα οικονομικά στοιχεία: «Εγώ ήμουν αυτός που πήρε τα οικονομικά στοιχεία από τη διοίκηση του κ. Σκόρδα ως εκπρόσωπος του ΑΣ και τα έχω ακόμα. προέκυπτε μια καθαρή αρνητική θέση της ΠΑΕ 10,8 εκατ. Σήμερα η αντίστοιχη στις 30/06/12 θα είναι περίπου 22 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η ΠΑΕ διπλασίασε το χρέος της σε τρία χρόνια. Δεν υπονοώ δόλο. Τους θεωρώ εξαιρετικά έντιμους όλους».

23.24: Αίσθηση έκανε η πρόταση-τοποθέτησή του για το αύριο της ΠΑΕ: «Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πρώτον, για να υπάρξει πρόταση από σοβαρούς ανθρώπους θα πρέπει να λάβει γνώση και να καταρτίσει πλάνο που το πρώτο μέλημα είναι να μειώσει δραματικά τις υποχρεώσεις της εταιρίας και όχι οι αγωνιστικές επιτυχίες, γιατί αλλιώς θα σβήσουμε. Χρειάζεται ένα διάστημα τριών εβδομάδων για να γίνει αυτή η δουλειά. Εγώ δηλώνω πρόθεση να κάνω πρόταση, αλλά πρέπει να δουλέψω πρώτα. Θεωρώ άκαιρη την πρόταση μομφής του ΔΣ της Λέσχης αυτή τη στιγμή.

Πρώτον θα χρειαστεί αν θέλουμε να κρατήσουμε στην ιδιοκτησία μας την Λέσχη, να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουμε τα λάθη μας. Θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου σοβαρότατη εκατομμυρίων  ευρώ. Αν δεν την καλύψουμε εμείς, θα το κάνει κάποιος άλλος. Θα πρέπει να καταλάβουμε οτι αν θέλουμε να έχουμε τον Άρη στα χέρια μας, πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα.

Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε, για να μην κλείσει ο σύλλογος, θα πούμε την Μόργκαν Στάνλεϊ να βάλει τα χρήματα.  Πριν τρία χρόνια, έδωσα τιτάνιο αγώνα και δεν είπα κάτι δημοσίως. Θεώρησα λανθασμένα ότι θα έκανα καλό στην ομάδα. Τελικά, έκανα κακό, που δεν τα είπα. Δεύτερον, είμαι οικογενειάρχης και φοβόμουν για το παιδί μου! Απάντησα όσο πιο ανθρώπινα και ειλικρινά γίνεται.

Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Δηλώνω παρών, αλλά δεν περισεύει κανείς. Όλοι μαζί να σώσουμε την ομάδα που λατρεύουμε. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ολοκλήρωσε, κάτω από θερμά χειροκροτήματα, την ομιλία του ο Δεσύπρης.

23.35: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των μελών του φορέα από το βήμα.

Αποχώρησε πριν από λίγο ο Γιάννης Κόντης από την αίθουσα.

23. 43: Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Κώστας Ευθυμιάδης τόνισε από την πλευρά του: «Αν δεν υπήρχε η Λέσχη, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Είναι η πρώτη συνέλευση που έχουν ειπωθεί αλήθειες. Εμπιστευτήκαμε στο παρελθόν δύο επιφανείς Αρειανούς να διαχειριστούν τις τύχες της ΠΑΕ. Και οι δύο απέτυχαν. Δεν τους λέω λαμόγια, απλά δεν έκαναν καλή δειαχείριση».

23.48: Τον λόγο πήρε ο Ισαάκ Ξανθόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η κίνηση «Ο ‘Αρης Πρωταγωνιστής’ είναι με τον κ. Δεσύπρη. Έχουμε διαπιστώσει την έλλειψη οργάνωσης που υπάρχει. Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα πάνω σε αρχές, στρατηγική και συγκεκριμένο σχέδιο. Για να μειώσεις τα χρέη πρέπει να υπάρχει σχέδιο. Συστρατευόμαστε και κανείς δεν περισσεύει. Έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό μια πρόταση να καθίσουν σε ένα τραπέζι όσοι ενδιαφέρονται για τον Άρη, να υπάρξει σχέδιο, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συγκεκριμένο σχέδιο μείωσης των χρεών και μια νέα διοίκηση όλων. Στα οικονομικά λέμε ότι το μεγαλύτερο τέχνασμα είναι οι ισολογισμοί. Από τα νούμερα που ακούσαμε σήμερα, δύσκολα να βγάλει κάποιος άκρη. Θέλουμε πλέον η παλιά διαμάχη να γίνει με όρους αρχών, να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και σαν υστερόγραφο ζητώ συγνώμη από την οικογένεια μου για το πως ο Γιάννης Δαμιανίδης και με ποιο ηθικό βάρος είναι εδώ».

Η τελευταία τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Δαμιανίδη, ο οποίος απάντησε:

«Λέτε κάτι για μένα χωρίς να γνωρίζετε τι έχω κάνει και χωρίς να με γνωρίζετε. Ακούω τόση ώρα τι είπε η μία πλευρά, τι είπε η άλλη πλευρά. Η λύση που προτείνουν είναι να δοθεί μέσα από τον Αρη. Ο κ. Σκόρδας έχει περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση. Έρχεστε εσείς χωρίς να γνωρίζετε τι γίνεται και λέτε αυτό το πράγμα».

 00.01: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις. Στο βήμα βρίσκεται ο Νίκος Βαλεργάκης, ο οποίος ζήτησε να κατατεθεί γραπτή πρόταση από τη διοίκηση, υπογραμμίζοντας: «Ο Δεσύπρης είπε να καθίσουμε και να το σκεφτούμε, μίλησε από την ψυχή του και τον ευχαριστώ. Σας ρωτάω αν τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά θα αλλάξει κάτι στην πρόταση που θα έρθουν σε 15 μέρες. Πως θα καλύψουν τα χρέη; Είναι πάρα πολύ απλό, οι διοικήσεις κρίνονται από το έργο τους. Όλες βγήκαν από μία πλειοψηφία σταλινικού τύπου. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκαλεί και η Λέσχη με το συγκεκριμένο θέμα της εμπιστοσύνης».

00.15: Σειρά παίρνει ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος τοποθετήθηκε στα θέματα του μπάσκετ, απευθυνόμενος στο Δαμιανίδη: «Γιάννη, έχουμε κάνει πολλές κουβέντες, ξέρεις την άποψή μου για πολλά θέματα. Το γήπεδο που θα παίξεις, εσύ θα το στρώσεις. Όταν συζητήσαμε, έβαλες τρία θέματα σοβαρά και υπήρξε δέσμευση ότι όλα θα τακτοποιηθούν. Το θέμα της εφορίας: δεν γίνεται η νέα διοίκηση Πρωτοδικείου να την αφήσει απλήρωτη. Στο εγγυάται ο ίδιος ο Άρης αλλιώς δεν θα παίζουμε στην Α1. Το δεύτερο είναι το θέμα του Σχορτσιανίτη. Η ΚΑΕ βρίσκεται σε διαμάχη. Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, αλλά δε μπορεί να υπάρχει δέσμευση από τους μετόχους αν δεν τελεσιδικήσει η απόφαση. Τρίτο το θέμα της εγγυητικής, δεν ανοίγει σε μία μέρα, αλλά δε μπορώ να την ανοίξω, τι είμαι εγώ; Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ μπορεί να ανοίξει την επιστολή. Αν δεν εμπιστευτείς όλους εμάς.
Το το θέμα της καρτέλας, συζητήθηκε. Σου είπα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά δεν περίμενα να το ζητούσες.
Με το θέμα Χατζηβρέτα έχω μιλήσει και είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Κρέμεται σε μία κλωστή και είμαστε ήξεις – αφίξεις. Δείξε εμπιστοσύνη στη διοίκηση που προτείνω, γνωριζόμαστε 15 χρόνια. Δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σου δεν είμαστε κανίβαλοι».

00.21: Η  απάντηση Δαμιανίδη ήταν άμεση: «Εγώ σήμερα ήρθα εδώ, γιατί πρέπει να σταματήσει το πράγμα αυτό. Γεννήθηκα στον Άρη, 15 χρόνια πάλεψα από μία θέση που ποτέ δεν ήθελα. Τα έχω όλα τα χαρτιά αλλά θα απαντήσω. Ήταν το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε. Όταν διοικείς 12 χρόνια… Είδα άτομα που ζήτησα λεφτά για να πάει η ομάδα προετοιμασία. Είναι χρήματα δανεικά. Τα δεδουλευμένα ποτέ δεν τα ζήτησα».

00.23: Επιστροφή Δαμιανίδη στο βήμα. Για το θέμα της έκθεσης που λέει ότι δημιούργησε χρέη αναφέρει: «Τα συγκεντρωτικά νούμερα που έχω και προέρχονται από τις εφημερίδες της Κυβερνήσεως. Στο πρώτο κλείσιμο το άνοιγμα στις 31.8.06 ήταν 538.000 μαζί με το δάνειο των 200.000, ήταν 337.000. Τον Αύγουστο του 2007 ήταν 1.347.000, το 2008 ήταν 348.000 και το 2009 κλείνει με 2.769.000. Στις διοικήσεις αυτές δεν υπήρχε μονοκρατορία. Και την υπογραφή μου έχω βάλει και τις ευθύνες έχω πάρει. Δεν διοικούσε μόνος του ο Δαμιανίδης. Στη χρονιά τη δικιά μου, που φτάνουν στις 800.000 περίπου, που ήταν τριμελής, μόνος μου επί της ουσίας και φτάνουμε στην ΣΑΡΙΣΑ».

00.45: Πολλά χειροκρότηματα συγκέντρωσε η τοποθέτηση φίλαθλου του Άρη από το Αγρίνιο, ο οποίος μίλησε με ουσία και συναίσθημα.

00.54: Ο λόγος στον πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάση Αθανασιάδη, ενώ από την αίθουσα έχει φύγει πολύς κόσμος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε αρχικά: «Δεν τίθεται κανένα πρόβλημα παραίτησης ή έρωτας με την καρέκλα. Δεν νομίζω ότι η παρουσία μας τα τελευταία 3 χρόνια κατέδειξε τέτοια πράγματα. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει την επόμενη μέρα κάποιος να εξυπηρετήσει με ρευστό υποχρεώσεις της ομάδας για το θέμα της αδειοδότησης Αν δεν ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της, υπάρχει κίνδυνος και για αφαίρεση βαθμών. Δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε στην άκρη. Ποιος θα βγει μπροστά, όμως;».

1.00: Ο Αθανασιάδης υπογράμμισε ακόμη: «Όσοι συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθεια, πρέπει να έρθουν με χρήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες της ομάδας, που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τις 22 Φεβρουαρίου και τη σημερινή παρουσία δεν έχει αλλάξει κάτι. Σ’ ότι αφορά το πλάνο που είχε εξαγγελθεί, μέρος του έχει υλοποιηθεί και είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο την άλλη εβδομάδα».

01.05: Οκτώ ώρες συμπλήρωσε η συνέλευση και συνεχίζεται!

01. 15: Ο Αντώνης Ζαμπέτας πήρε τον λόγο: «Ακούσαμε πάρα πολλά ευχολόγια και ιδέες του πως μπορεί να γίνει μια καινούργια διοικητική κατάσταση στον Αρη. Η ομάδα θέλει λεφτά και τα χρειάζεται άμεσα και φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, γιατί η χώρα καταστρέφεται. Φέτος αποφάσισε το κράτος να πάρει τα χρήματα της ομάδας. Η εφορία ήρθε να πάρει φέτος 2 εκατ. ευρώ από τα ταμεία. Αν είχαμε έστω και ένα ποσό απο αυτά, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα ήθελα από τη συνέλευση εντός μίας εβδομάδας. 9,4 εκατ. είναι τα χρέη προς το δημόσιο.Έχουμε καταβάλει σαν δ.σ 1,5 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, το διοικητικό μοντέλο όπως είναι η κατάσταση δεν επαρκούν τα χρήματα των 600 οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Άρα, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις. Για αυτό πρέπει να δοθεί περιθώριο μια εβδομάδα για να κατατεθούν προτάσεις. Μπορεί όποιος θέλει να έρθει στην ΠΑΕ και να πάρει τα στοιχεία που θέλει «.

«Η ομάδα θα είναι ακυβέρνητο καράβι αν παραιτηθεί τώρα το ΔΣ. Για κακοδιαχείριση θα το συζητήσουμε άλλη φορά, μεταξύ μας…», ήταν η τελική τοποθέτηση του Ζαμπέτα.

01.26: Ο Θανάσης Αθανασιάδης ξεκαθάρισε: «Καμία Μόργκαν Στάνλεϊ δεν θα παρoυσιαστεί στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ. Θα είναι μέσω ανθρώπων, που γνωρίζετε».

Ακριβώς στις 01.28 διακόπηκε η γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών, μετά από 8,5 ώρες εργασιών, χρόνος – ρεκόρ!

Θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου στο Βελλίδειο, εκτός αν βρεθεί νωρίτερα ελεύθερη αίθουσα. Στη συνέλευση αυτή πρέπει να κατατεθούν έγγραφες προτάσεις.

 

 

 

 

To Top