Ο Κόντης, το… πρόχειρο και η έντονη αμφισβήτηση

Περίμεναν όλοι να ανοίξει τα χαρτιά του. Ειδικά μετά την συνέντευξη Tύπου κατά την οποία παρέπεμπε στη γενική συνέλευση. Τελικά ο Γιάννης Κόντης έδειξε να μην είναι σωστά προετοιμασμένος για το πιο δύσκολο… τεστ των τελευταίων χρόνων. Κι αντί για… γραπτά, παρέδωσε το… πρόχειρό του κι αυτό στα προφορικά.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο εκτελεστικός διευθυντής είπε μια μεγάλη αλήθεια, όπως κι αρκετοί άλλοι, στην αίθουσα του Βελλίδειου. «Ο Άρης χρειάζεται άμεσα ρευστό, χρήματα εδώ και τώρα…». Δεν θα εξετάσουμε τα λάθη που έγιναν στο χθες κι έφεραν τον Άρη στο χείλος του γκρεμού. Η κατάσταση, όμως, δεν σηκώνει ρομαντισμούς και ευχολόγια, όπως δεν σηκώνει και προχειροδουλειές.

Μπροστά στο σώμα ο Κόντης δεν περιέγραψε κανένα συγκεκριμένο πλάνο, δεν κατέθεσε καμία γραπτή πρόταση ή περιγραφή του σχεδίου σωτηρίας.

Είπε, είναι αλήθεια, ότι θα μπουν χρήματα μέσω του Ισπανού αντιπροέδρου της Morgan Stanley στην Ελβετία Φερνάντο Πλα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η ακριβής του τοποθέτηση έχει ως εξής: «Είπαμε ότι θα φέρουμε κάποια χρήματα 2-2,5 εκ ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, απόρροια προσέγγισης που κάναμε από τον Οκτώβριο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Μόργκαν Στάνλεϊ, που είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Φερνάντο Πλα λέγεται και είναι αντιπρόεδρος. Είδαν τον Άρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο και είπαν ότι μπορούν να διοχετεύσουν λεφτά για δικούς τους λόγους. Αν κάποιος έχει άλλη πρόταση να τη χειροκροτήσω.

Συζητήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει τον Άρη και στο μέλλον θα δούμε τις προθέσεις του. Εγώ ανέτρεξα σε μια οικονομική εταιρία. Δεν πήγα στον Ολυμπιακό, όπως άλλοι. Τα χρήματα τα βάζει προσωπικά ο Αθανασιάδης. Αν συμβεί κάτι αυτός θα χρωστάει τα χρήματα. Δεν ήρθε η εταιρία ν’ αγοράσει τις μετοχές. Ο Άρης χρειάζεται μετρητά. Δεν μπορεί όμως κάθε δέκα μέρες να κάνει πρόταση μομφής και να ακυρώσει τη διοίκηση. Εφόσον υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει τα χρήματα είτε να επιστραφούν πίσω, είτε να μετοχοποιηθούν».

Αυτά τα γενικά και αόριστα στα όρια της προχειρότητας. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι μπορεί αυτή να είναι η λύση. Δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς ότι ο Γιάννης Κόντης έχει την λύση για την ΠΑΕ. Όμως σε κάθε περίπτωση απαιτείται ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση. Όχι μισόλογα και υπονοούμενα.

Από κει και πέρα, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι ο Γιάννης Κόντης βίωσε την πιο δύσκολη γενική συνέλευση στα αρκετά χρόνια της παρουσίας του στα κιτρινόμαυρα τεκταινόμενα. Αποδοκιμάστηκε πολλές φορές, δέχθηκε σχόλια και επικρίσεις, όχι αυτή τη φορά μόνο από συγκεκριμένη μερίδα φίλων της ομάδας.

Το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ για τον ίδιο και ίσως ήταν αυτός ο λόγος, κατά τον οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει τρεις ώρες πριν από το τέλος της συνέλευσης…

Καλείται, προφανώς, εκ των πραγμάτων να αναστρέψει το κλίμα αυτό με μια πρόταση που θα πείθει, θα είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη…

To Top