ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φλιώνης: “Πρέπει να πάρουμε ξανά μπροστά…”

Ο Δημήτρης Φλιώνης μίλησε για την ανάγκη του Άρη να επιστρέψει στις νίκες και ψυχολογικά θα πρέπει όλη ομάδα να κοιτάξει μόνο μπροστά, τον αυριανό αγώνα με την Αβελίνο.

Ο 20χρονος πλέι μέικερ τόνισε αρχικά: “Προσπαθούμε να μη κοιτάμε πίσω. Αυτό που μετράει είναι το επόμενο παιχνίδι και σίγουρα θέλουμε να σταματήσουμε αυτό το αρνητικό σερί κερδίζοντας την Αβελίνο. Είναι μια καλή ομάδα, αλλά πρέπει να πάρουμε ξανά μπροστά και να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν έχουμε κάτι άλλο να σκεφτόμαστε”.

Ρωτήθηκε τι θα πρέπει να αλλάξει ο Άρης σε σχέση με τα πέντε τελευταία παιχνίδια στα οποία ήρθε η ήττα και απάντησε: “Πρέπει να ανεβάσουμε το τέμπο στην επίθεση, να παίξουμε με πιο πολλή ταχύτητα, να μοιράσουμε τη μπάλα πιο γρήγορα, να περνάει η μπάλα από όλους τους παίκτες και στην άμυνα να δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες ώστε είτε με λάθη, είτε με κακές επιλογές των αντιπάλων, να έχουμε πιο εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο”.

Ρωτήθηκε αν αυτά που πρέπει να κάνουν επιθετικά θα βοηθήσουν και στο να αυξήσει η ομάδα την παραγωγικότητά της, διότι οι 55-60 πόντοι δνε τους καλύπτουν και απάντησε: “Δεν μας καλύπτουν σίγουρα και σίγουρα μπορούμε πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι δύο στοιχεία, όπως και να βάλουμε τα εέλυθερα σουτ και να μην κάνουμε εύκολα λάθη, που θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας”.

Για την Αβελίνο είπε: “Στηρίζεται στους Ριτς και Γουέλς, παίζει γρήγορο μπάσκετ. Πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά και να πιέσουμε αρκετά γιατί έχουν τραυματία τον βασικό τους πόιντ γκαρντ για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που ανέφερα πριν”.

To Top