ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δοξάκης: “Βράχος ο Γιαννάκης, να μην κάψουμε τον Φλιώνη, ο Άρης είναι ιδέα”

Ο Γιώργος Δοξάκης, παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη και ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Νέων. μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

“Ήταν ένα ντέρμπι ο αγώνας ΠAOK – Άρης όπως έγινε και το πρώτο παιχνίδι στο Πάλε ντε Σπορ που κέρδισε ο Άρης, είναι ένα τοπικό ντέρμπι, βέβαια θα μπορούσε να κλέψει την νίκη ο «αυτοκράτορας»  αλλά δεν έγινε, από εκεί και πέρα συνεχίζει η ομάδα την πορεία της.

Αν και ο Άρης έδειξε ότι είναι ζεστός από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού θα έλεγα ότι υπήρχε μία ισορροπία, στο 3ο δεκάλεπτο είχε μια μεγάλη πτώση και φάνηκε,  αλλά στο δεύτερο και στο πρώτο ήταν καλύτερος, είτε κέρδιζε ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ υπήρχε μια ισορροπία στο παιχνίδι του Σαββάτου”.

Για τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης: “Υπάρχουν θέματα σε μια ομάδα και δεν γίνεται όλοι οι παίκτες να είναι στις καλές τους μέρες. Ο Άρης είχε την απουσία του Βόν, ο Μπένσον αγωνίστηκε λίγο όπως και ο ΠΑΟΚ είχε απουσίες παικτών. Είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Ο Αθηναίου βρισκόταν σε μια καταπληκτική βραδιά ήταν πολύ εύστοχος”.

Για το πρόβλημα της οργάνωσης: “Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν παίκτη, αυτήν την στιγμή παίζει ο Φλιώνης που βρίσκεται στην 12αδα και πέρσι είχε μηδαμινή συμμετοχή, φέτος έφτασε να είναι παίκτης 5άδας και ένας παίκτης που χρειάζεται, περιμένουμε να δούμε και το ίδιο για τον Βασίλη Χρηστίδη, και άλλα παιδιά είναι όπως  ο Στέλιος Πουλιανίτης ο οποίος ξεκίνησε στο προχθεσινό ματς στην 5αδα, θεωρώ ότι υπάρχουν και καλοί παίκτες μέσα στην τρικυμία”.

Για την παρουσία του Γιαννάκη: “Είχα πει το καλοκαίρι ότι ο η πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη μήπως ήταν ένα μαρκετιστικό κόλπο για να καλύψει τις αδυναμίες της η διοίκηση και πιστεύω ότι αυτό αιωρείται ακόμα και ότι αν δεν υπήρχε ο Γιαννάκης στον πάγκο τα προβλήματα θα ήταν διπλάσια, τους κρατάει ενωμένους. Ο Παναγιώτης είναι ένας βράχος για την ομάδα αυτή την στιγμή.

Οι παλιοί παίκτες είναι ωραίο για την ψυχολογία του συλλόγου κυρίως να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και να  την στηρίζουν όπως έκανε ο Γκάλης με τον Γιαννάκη στο φιλικό της ομάδας με την Μπόκα, είναι μια ιδεολογία που θα πρέπει να την ακολουθεί ο Άρης και θεωρώ ότι πολλοί αθλητές έχουν απομακρυνθεί για τους δικούς τους λόγους, σε όλες τις ομάδες όμως συμβαίνει αυτό. Πρέπει να υπάρχει μια σωστή προσεγγίσει σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει ένα λιθαράκι στον σύλλογο αυτόν”.

Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε και με τον Δημήτρη Φλιώνη να μην το κάψουμε το παλικάρι, δεν είναι ένα παιδί που λέμε ότι βγήκε ο νέος Νίκος Γκάλης, οπότε να μην περιμένουμε έναν Φλιωνη να βάζει 50 πόντους σε κάθε παιχνίδι αλλά ο Άρης πρέπει να κάνει μια διαμόρφωση στο ρόστερ γιατί  έχει την χειρότερη επίθεση με 60 πόντους και ενώ προσπαθεί αμυντικά χωλαίνει επιθετικά .

Για το μήνυμα: “Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι υπάρχει μέσα στην ομάδα, μπορεί οικονομικά να πάρει ένα παίκτη μήπως αλλάξει η χημεία στην ομάδα μετά; Kάθε αλλαγή κοστίζει, παίζονται πολλά εδώ.

Ο Άρης είναι   ιδέα είτε χάνει είτε κερδίζει γατί είναι μια ομάδα που αξίζει”.

To Top