ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φλόριαν Μορ: Ο μοναχός Σαολίν που στήριξε τον Ρουπ στα δύσκολα…

Η εμφάνιση του Λούκας Ρουπ κόντρα στον ΟΦΗ σίγουρα πέρασε στα πιο σημαντικά γεγονότα της νίκης του Άρη μέσα στην Κρήτη και αποτελεί σημείο αναφοράς από την περασμένη Δευτέρα. Ο Γερμανός μέσος ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά, φωνάζοντας δυναμικά “παρών”. Προσέδωσε στην ομάδα ποιότητα, ουσία, με ένα γκολ (0-1) και μια εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ στο 0-2. Ήταν από τα βασικά σημεία που αιφνιδίασαν τον ΟΦΗ, ενώ παράλληλα είχαν σημαντικά οφέλη για τους κιτρινόμαυρους.

Η ανθρώπινη ιστορία του, με την ψυχολογική στήριξη και ανάταση από έναν μοναχό Σαολίν τον, Φλόριαν Μορ, λίγο πολύ έχει δει το φως της δημοσιότητας. Ο Ρουπ τη σεζόν 2015/16 πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του με τη Στουτγκάρδη, μετρώντας 6 γκολ και 6 ασίστ σε 32 συμμετοχές, και το καλοκαίρι η Χόφενχαϊμ βγάζει από τα ταμεία της 5.000.000 ευρώ για τον κάνει δικό της.

Την πρώτη σεζόν στη Χόφενχαϊμ έμεινε σε ρηχά νερά, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 3 γκολ σε 17 αγώνες (955 λεπτά). Τη δεύτερη σεζόν (2017/18) όμως γίνεται βασικός μέλος της ομάδας, έχοντας 3 τέρματα και 3 ασίστ σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, βοηθώντας την να τερματίσει στην 3η θέση της Bundesliga, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League.

Ο Ρουπ θα εκπλήρωνε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν απέναντι στη Ντόρτμουντ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την επόμενη σεζόν (2018/19).

Τότε ήταν που γνώρισε και τον μοναχό Σαολίν, ο λόγος για τον Φλόριαν Μορ, οποίος βοήθησε τον 32χρονο Γερμανό να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του. «Γνώρισα και εκτίμησα τον Φλόριαν το 2018, όταν έσκισα τον χιαστό μου. Από τότε δουλεύουμε μαζί. Ο Φλόριαν μεγάλωσε στη Χαϊδελβέργη και μετανάστευσε στην Κίνα όταν ήταν 18 ετών, όπου ζούσε σε ένα μοναστήρι Σαολίν. Αργότερα σπούδασε αθλήματα στο Πεκίνο», είχε δηλώσει ο Ρουπ σε συνέντευξη του στο Kicker.

Ο Φλόριαν Μορ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στη ψυχολογία του Ρουπ, οποίος είδε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του να σβήνονται. «Ο Φλόριαν έχει μια διαφορετική ολιστική άποψη για το σώμα και την απόδοση. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στη διασφάλιση ότι όλοι οι μύες είναι σε αρμονία και συνεργάζονται αναλόγως. Μόνο τότε πρόκειται για όρια άγχους και στρες. Η κινεζική ιατρική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γερμανός.

Όλα αυτά φυσικά ανήκουν στο παρελθόν, όμως έχουν χαράξει ανεξίτηλα τον ψυχισμό και την φιλοσοφία του Λούκας Ρουπ.  Από τον Ιούνιο μέχρι τη στιγμή που υπέγραψε με τον Άρη δεν άφησε ούτε στιγμή το σώμα του και ως επαγγελματίας κράτησε τη φυσική του κατάσταση σε υψηλά επίπεδα, έχοντας πάντα στον πλευρό του τον μοναχό Σαολίν…

Η συνέχεια στο… χορτάρι.

To Top