slideshow-2

Φοβερή “δικαιοσύνη”! Αθωώθηκε η οπερατέρ που κλώτσησε το προσφυγόπουλο με τη φανέλα του Άρη

Φοβερή “δικαιοσύνη”! Αθωώθηκε η οπερατέρ που κλώτσησε το προσφυγόπουλο με τη φανέλα του Άρη!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Μια δημοσιογράφος που είχε χτυπήσει και κλοτσήσει μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015, απαλλάχθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας που ακύρωσε την προηγούμενη καταδίκη της από κατώτερα δικαστήρια.  Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το πρωτοδικείο και το Εφετείο, που είχαν κρίνει ένοχη την δημοσιογράφο Πέτρα Λάζλο δεν της είχαν αποδώσει την ορθή κατηγορία.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, με συνέπεια η εικονολήπτρια, ονόματι Πέτρα Λάζλο, να χάσει τη θέση της στον σταθμό N1TV, ο οποίος έχει εθνικιστική γραμμή. Η νεαρή γυναίκα έχει έκτοτε απολογηθεί για τις πράξεις της, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε σε καθεστώς πανικού.

Η Λάζλο βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, που επισύρει έως και δύο χρόνια στη φυλακή. Ωστόσο, οι εισαγγελείς συμπέραναν ότι οι ενέργειές της δεν οφείλονταν σε ρατσιστικά κίνητρα και δεν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα. Η εικονολήπτρια είχε κλωτσήσει ένα κορίτσι κι έναν νεαρό άνδρα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τρικλοποδιά σε έναν άνδρα που έτρεχε με το παιδί του στην αγκαλιά. Εκείνο το προσφυγόπουλο φορούσε τη φανέλα του Άρη και η ιστορία του είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος, όπως οι ούγγροι εισαγγελείς έκριναν ότι η Λάζλο δεν κατάφερε να τον περδικλώσει, αλλά η πτώση του οφειλόταν στο γεγονός ότι ένας αστυνομικός που τον καταδίωκε κατάφερε να τον αρπάξει με συνέπεια να χάσει την ισορροπία του.

Ο άνδρας με το παιδί, πρόσφυγας από τη Συρία, έχει μετεγκατασταθεί μαζί με μέρος οικογένειά του στην Ισπανία. Εργάζεται στο τεχνικό επιτελείο μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, συνεχίζοντας την καριέρα που είχε στη Συρία, όπου ήταν προπονητής.

Θυμηθείτε ΕΔΩ πώς είχε φτάσει στο προσφυγόπουλο η φανέλα του Άρη

Όπως μετέδωσε πριν λίγο ο ΣΚΑΙ: “Το Ανώτατο Δικαστήριο παραδέχτηκε ότι η Λάζλο κλότσησε δύο ανθρώπους και προσπάθησε να κάνει το ίδιο με έναν τρίτο, όμως εκτίμησε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο “μιας επίθεσης πολλών εκατοντάδων μεταναστών” που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την αστυνομία. Επιπροσθέτως, η πράξη της δημοσιογράφου, “μολονότι ηθικά εσφαλμένη, συνιστά διατάραξη και όχι βανδαλισμό”, κατηγορία για την οποία είχε κριθεί ένοχη το 2017.

Η διατάραξη εξάλλου είναι πταίσμα και έχει ήδη παραγραφεί, γεγονός που σημαίνει ότι η ποινική διαδικασία παύει. Η δημοσιογράφος, που εργαζόταν για ένα τηλεοπτικό κανάλι προσκείμενο στην άκρα δεξιά, είχε υποστηρίξει τότε ότι έδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή “πανικοβλήθηκε”.

Ο Σύρος και ο γιος του που δέχτηκαν την επίθεσή της, έλαβαν τελικά άσυλο στην Ισπανία”.

To Top