Φοβερός Πανταζής στο Μπόρας και χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Πανταζής στον τελικό του τριπλούν στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπορός της Σουηδίας, σε έναν αγώνα που ήταν στα… μέτρα του και δεν τον άφησε να πάει χαμένος.

Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε πολύ δυνατό τον αγώνα με άλμα στα 15,93 μ. (2,3) και πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού με αυτό του το άλμα κατάφερε να κόψει τη φόρα στα φαβορί του αγωνίσματος.

Ο Πανταζής μπήκε στον αγώνα με την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στους 12, έχοντας βελτιώσει στον προκριματικό το ατομικό του ρεκόρ με το άλμα στα 15,91 μέτρα.

Ο αθλητής στην 5η του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 16,08 μ (0,3) για να πετύχει το πρώτο άλμα της καριέρας του πάνω από τα 16,00 μ και να επιβεβαιώσει την εξαιρετική αγωνιστική του εμφάνιση. 

Ο 19χρονος κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη διάκριση έχοντας νωρίτερα στη σεζόν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αρχικά έχασε τη δράση του χειμώνα και μεγάλο μέρος της βασικής προετοιμασίας του εξαιτίας της πνευμονίας, που τον κράτησε για μέρος στο νοσοκομείο, ενώ στην αρχή της θερινής σεζόν υπέστη θλάση, που τον κράτησε και πάλι πίσω.

Παρόλα αυτά με σωστό προγραμματισμό κατάφερε να πιάσει το όριο για το Μπορός και στη σημαντικότερη διοργάνωση της καριέρας του να πανηγυρίσει μια μεγάλη διάκριση.

Ο Πανταζής είχε αγωνιστεί και στη διοργάνωση του 2017 στο Γκροσέτο ως Παίδας, ενώ έδωσε το παρών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2018, όπου είχε ακυρωθεί στον προκριματικό. 

Ο αθλητής είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 15,15 μ. και 15,87 μέτρα. Πλέον η χώρα μας έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση.

Νικητής ήταν ο Αρτέμ Κονοβαλένκο (Ουκρανία) με 16,50 μ.(0,4) που είναι η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και δεύτερος ήταν ο Μαρκ Μαζέικ (Λευκορωσία) με 16,08 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

To Top