Φοιρός: “Έχει μεγάλη ευθύνη αυτός που έφερε τον Κόντη”

Ο Άρης έχει τύχη στον σημερινό αγώνα, ακόμα κι αν η διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Αυτό υπογράμμισε ο πρώην παίκτης και προπονητής των κίτρινων, Γιώργος Φοιρός, τονίζοντας επίσης πως έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι έφεραν τον Γιάννη Κόντη στην ομάδα και τον άφησαν να κάνει κουμάντο!

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε δηλώσεις στο “Αθλητικό Μετρόπολις” και για το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό είπε ότι “η άποψή μου δε διαφέρει πολύ από αυτή που έχει ο περισσότερος κόσμος. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο καλά δουλεμένη και στελεχωμένη ομάδα αυτή την εποχή στην Ελλάδα.

Ο προπονητής μπορούσε να επιλέξει όποιους παίκτες ήθελε για να αποκτήσει η ομάδα, από την άλλη ο Άρης περνάει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του, έχει πολλά χρέη και δε μπορούσε να κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις που ήθελε. Το καλό είναι πως στο τελευταίο παιχνίδι ο Άρης είχε αλλαγμένη ψυχολογία και έφερε ένα καλό αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό. Τώρα καλείται να αποδείξει πως μπορεί να έχει συνέχεια. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Τσάμπιονς Λιγκ στη Γαλλία και έχει καλή ψυχολογία, θέλει την όγδοη νίκη στη σειρά. Αν ο Άρης πιάσει πολύ καλή απόδοση και έχει τύχη ίσως πάρει θετικό αποτέλεσμα. Δύσκολο να έχει υπάρξει ξανά τέτοια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στην ιστορία”.

Σε ερώτηση για την αλλαγή της ψυχολογίας στην ομάδα μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Φοιρός τόνισε πως “η αλλαγή προπονητή έχει επηρεάσει το θέμα της ψυχολογίας, δεν ξέρω ο προηγούμενος προπονητής τι σχέσεις είχε με τους παίκτες όμως τώρα δείχνουν ανεβασμένοι”.

Για την αναγκαστική επιλογή του Άρη και της ΑΕΚ να χρησιμοποιούν νέους σε ηλικία παίκτες σχολίασε πως “είναι μια ευκαιρία που αναγκαστικά δημιουργήθηκε. Το να προωθήσουν δικά τους παιδιά, ελληνόπουλα, Άρης και ΑΕΚ είναι κάτι που έπρεπε να γίνει. Να βάλουν τις βάσεις για να βγουν καινούργιοι παίκτες και να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένα από τα λάθη των προηγούμενων ετών. Από την παλιά εποχή μέχρι και πριν οχτώ χρόνια ο Άρης πάντα έβγαζε ταλέντα από τα σπλάχνα του ή τη γύρω περιοχή και τους προωθούσε. Τα τελευταία χρόνια προτιμούσε να έχει 20 ξένους παίκτες και μάλιστα ακριβοπληρωμένους και να μην δίνει ευκαιρίες στα δικά του παιδιά. Ήταν μεγάλο λάθος και το πληρώνει η ομάδα με τα χρέη που δημιουργήθηκαν”.

Ρωτήθηκε και για την προηγούμενη διοικητική κατάσταση σε συνδυασμό με την παρουσία του Γιάννη Κόντη και απάντησε πως “έχει μεγάλη ευθύνη αυτός που έφερε τον Κόντη στον Άρη. Επίσης έχουνε ευθύνη και οι παράγοντες. Τον τελευταίο παίκτη που πούλησε ο Άρης τον έφερα εγώ και μιλάω για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Αυτοί δεν έφεραν κανέναν. Είχα ακούσει ότι ο Αμπρέου έπαιρνε πριν έρθει στον Άρη 300 χιλιάρικα και όταν ήρθε έπαιρνε 1.300.000 ευρώ. Εξηγήστε μου γιατί να είναι ο Κόντης και όχι ένας βετεράνος σαν τον Κούη που έπαιξε 17 χρόνια στην ομάδα και έχει γνωριμίες και να είναι ο Κόντης που είχε φέρει τον σεΐχη, δηλαδή μια μεγάλη απάτη. Είχε φέρει επί εποχής Ζαχουδάνη τον Ιρανίλντο και δημιούργησε χρέη στην ομάδα. Και αυτόν τον άνθρωπο τον έφεραν στον Άρη και έκανε κουμάντο”.

 

To Top