Φοιρός: “Ρίσκαρα με Κοέντα αλλά δεν μου βγήκε”

Ο πρώην προπονητής του Άρη Γιώργος Φοιρός μίλησε για το ματς των “κίτρινων” με την Κατόβιτσε το 1994 για το Κύπελλο UEFA και την απόφασή του να αλλάξει τερματοφύλακα πριν από την εκτέλεση των πέναλτι, σχολιάζοντας και την ανάλογη επιλογή του Φαν Χάαλ.

Όπως αναφέρει το contra.gr “Το 1994, ο Άρης, κατά την επιστροφή του στην Ευρώπη, αντιμετώπιζε την άσημη Κατόβιτσε για τον β’ γύρο του UEFA. Προπονητής του ήταν ο Γιώργος Φοιρός. Στο πρώτο παιχνίδι, στην Πολωνία, ο Άρης ηττήθηκε με 1-0, ενώ κέρδισε με 1-0 στον αγώνα ρεβάνς στο “Χαριλάου”.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Γιώργο Φοιρό να παίρνει την απόφαση να αλλάξει τερματοφύλακα στο τέλος της παράτασης. Έτσι, βγήκε ο Καρκαμάνης και μπήκε ο Κοέντας, κάτι που εν τέλει δεν του βγήκε (σε αντίθεση με τον Φαν Χάαλ) αφού ο Άρης έχασε…

Φυσικά η μεγαλύτερη απορία όλων όσων βλέπουν το παιχνίδι, είναι το γιατί να κάνει ένας προπονητής αυτήν την κίνηση. Ο Γιώργος Φοιρός απαντάει…

Τα πράγματα είναι απλά, ο κόσμος τα μπερδεύει. Είχαμε έναν τερματοφύλακα έμπειρο, καλό και βασικό, τον Καρκαμάνη, που όμως δεν μπορούσε να πιάσει πέναλτι. Απ’ την άλλη, ο αναπληρωματικός, ο Κοέντας, δεν είχε καθόλου άγχος αν και νέος, ήταν ψύχραιμος, ενώ στην τελευταία προπόνηση τα έπιανε όλα. Το σκεπτικό είναι απλό. Ρίσκαρα και δεν μου βγήκε.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι προπόνησε και τους δύο τερματοφύλακες στα πέναλτι την τελευταία μέρα πριν από το παιχνίδι, εύκολα συμπεραίνουμε ότι ο Καρκαμάνης και ο Κοέντας ενδεχομένως να περίμεναν να γίνει μια τέτοια αλλαγή. Ο Γιώργος Φοιρός ξεκαθάρισε ωστόσο ότι κανείς δεν ήξερε γι’ αυτήν την κίνηση, καθώς μόνο ο ίδιος το είχε στο μυαλό του. “Δεν ήθελα να ξέρουν για να μην επηρεαστούν ψυχολογικά“, σχολίασε ο Έλληνας προπονητής”.

To Top