ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φούτμπολ λιγκ: Πέντε αγωνιστικές… επτά αλλαγές προπονητή!

Mόλις πέντε αγωνιστικές έχουν παιχτεί στη Φούτμπολ λιγκ, αλλά έχουν αλλάξει επτά ομάδες προπονητή…

Πριν την επίσημη έναρξη της χρονιάς στις 29/10, τρεις ομάδες είχαν αλλάξει προπονητή, βγάζοντας συμπεράσματα από τα φιλικά και θέλοντας καλύτερο πρόσωπο στα επίσημα. Ο λόγος για τον Αγροτικό Αστέρα, τον ΑΟ Τρίκαλα και τον Αχαρναϊκό. Μετά τη 2η αγωνιστική, σε αλλαγή τεχνικού προχώρησε ο ΑΟ Χανιά, ενώ ακολούθησαν ο Πανθρακικός, η Καλλονή και η Καλλιθέα.

Το FL News έκανε αναφορά στις μέχρι τώρα αλλαγές προπονητών

Αλλαγή πριν την προετοιμασία

Η πρώτη ομάδα που άλλαξε προπονητή ήταν ο Αγροτικός Αστέρας, πριν ξεκινήσει μάλιστα η προετοιμασία της ομάδας. Έναν μήνα μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «σταχυοφόρους», ο Κώστας Γεωργιάδης αποχώρησε και στη θέση του προσελήφθη ο Νίκος Νεντίδης. Ο νέος τεχνικός έχει κάνει καλό ξεκίνημα στον Αγροτικό Αστέρα, με τη διοίκηση να είναι ευχαριστημένη από την επιλογή της.

Αντικατάσταση από τα φιλικά

Κάποιες ήττες στα φιλικά προετοιμασίας αποδείχτηκαν μοιραίες για τον Σταύρο Ψιμουλάκη στα Τρίκαλα. Η προετοιμασία ξεκίνησε καλά και η εικόνα των «κυανόλευκων» ήταν εξαιρετική στα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Όταν όμως ήρθαν οι ήττες, η διοίκηση αποφάσισε να μη χάσει χρόνο και στις αρχές Σεπτεμβρίου απομακρύνθηκε ο Ψιμουλάκης και στη θέση του προσελήφθη ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος έχει εργαστεί σε ΠΑΟΚ και Βέροια. Μετά από πέντε αγωνιστικές και μια πρόκριση στο Κύπελλο, στον ΑΟΤ νιώθουν δικαιωμένοι από την επιλογή τους.

Εμπιστοσύνη σε ξένο τεχνικό

Η πρώτη αλλαγή προπονητή μετά από επίσημο παιχνίδι έγινε στον Αχαρναϊκό. Η ομάδα του Μενιδίου αποκλείστηκε από την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, από τον ΟΦΗ, και η διοίκηση αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Αρναούτη με τεχνικό από το εξωτερικό. Το τιμόνι των «πρασίνων» ανέλαβε ο Σλοβένος Κόστιτς στις αρχές Οκτωβρίου και με αυτόν πορεύεται στο πρωτάθλημα, έχοντας καλά αποτελέσματα.

Παραίτηση Δρακόπουλου

Μόλις δύο αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Αντώνης Δρακόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από τον πάγκο του ΑΟ Χανιά. Αν και έστησε την ομάδα από την αρχή το καλοκαίρι, με αρκετές δυσκολίες, αποφάσισε να αποχωρήσει. Η διοίκηση έκτοτε εμπιστεύεται τον Θοδωρή Γκάτζιο στο τιμόνι του ΑΟΧ, συνεχίζοντας την αναζήτηση άλλης λύσης για τον πάγκο.

Αποχώρησε ο Ανυφαντάκης

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά και την πρώτη νίκη του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα επί του Κισσαμικού, ο Κώστας Ανυφαντάκης έλυσε το συμβόλαιό του. Ο Κρητικός τεχνικός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, αποχώρησε από την ομάδα της Κομοτηνής. Η διοίκηση των «πρασίνων» επέλεξαν μια… σίγουρη λύση για τη διάδοχη κατάσταση, τον Κώστα Βασιλακάκη. Ο έμπειρος τεχνικός έχει συνδυάσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του Πανθρακικού και επέστρεψε για τέταρτη θητεία στον πάγκο.

Η φτωχή συγκομιδή έφερε αλλαγή

Χωρίς νίκη είχε μείνει η Καλλονή μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών, η διοίκηση αποφάσισε να λάβει τα μέτρα της νωρίς. Γι’ αυτό, λύθηκε η συνεργασία με τον Γιώργο Βαζάκα, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε προσωρινά ο Δημήτρης Γαβαλάς, τεχνικός της Κ19, για ματς ως το τέλος του 2016 και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα προσληφθεί άλλος τεχνικός.

Ουσία και όχι θέαμα

Ένα νέο στυλ ποδοσφαίρου θέλησε να εισάγει ο Τάκης Γκώνιας στην Καλλιθέα, αλλά τα αποτελέσματα δεν τον βοήθησαν. Αν και έπαιρνε πάντα τα συγχαρητήρια των αντιπάλων για τον τρόπο παιχνιδιού, δεν κατάφερε η αθηναϊκή ομάδα να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία. Έτσι, η διοίκηση της Καλλιθέας αποφάσισε λίγο πριν την 6η αγωνιστική, να λύσει τη συνεργασία μαζί του. Χρέη υπηρεσιακού τεχνικού θα εκτελέσει ο Τάκης Παντέλης στα παιχνίδια ως τις γιορτές, δίνοντας χρόνο στη διοίκηση να βρει τον αντικαταστάτη του.

To Top